glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu888 novac5 radnici rusija
mekalister zatvorenik vakcina6 med kartoni djere11 srbija222222

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Internet trgovina ogrezla u prevarama       

izvor: agencije  foto:                                                                                       28.02.2019.

 kupovinaint

 

Poslednja vest iz Brisela ni najmanje ne ide u prilog promociji internet trgovine, jer analize pokazuju da čak 60 odsto veb-sajtova krši evropske propise o zaštiti potrošača.

Prema saopštenju Evropske komisije, od ukupno 560 sajtova koji su bili pod lupom istraživača više od polovine je na neki način obmanjivalo kupce.

Izveštaje su dostavila nacionalna tela za zaštitu potrošača iz zemalja članica Evropske unije, a nepravilnosti se pretežno odnose na prezentovanje cena i posebnih ponuda, objavljeno je na zvaničnom sajtu Komisije.

Kupovina na internetu otvara mnoge mogućnosti za potrošače. Međutim, na više od polovine internet stranica pronađene su nepravilnosti, pre svega u pogledu načina oglašavanja cena i popusta – navodi Vera Jurova, evropska komesarka za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost polova. Dodaje da se to mora sprečiti, jer dovodi u zabludu potrošače koji na kraju plate višu cenu nego što su nameravali, prenosi Tanjug.

Zaprepašćena sam velikim brojem veb-sajtova na kojima su uočeni ovi problemi, za koje se nadam da su nenamerni. Onlajn trgovci moraju u potpunosti da poštuju propise EU o zaštiti potrošača. Nacionalna tela za zaštitu potrošača će, uz pomoć komisije, preduzeti potrebne mere za zaustavljanje takvih nepoštenih poslovnih praksi – poručila je Jurova.

Regulatori za zaštitu potrošača sumnjaju da kod više od 31 odsto veb-sajtova koji nude popuste, specijalne ponude nisu istinite ili smatraju da je snižena cena nejasno izračunata. Na 211 internet stranica krajnja cena pri plaćanju bila je viša od početne ponuđene cene, a 39 odsto onlajn trgovaca nije pružilo na sajtu odgovarajuće informacije o dodatnim neizbežnim troškovima isporuke, metodama plaćanja, naknadama za rezervacije i drugim sličnim doplatama.

Po zakonu EU o zaštiti potrošača trgovci moraju da prikažu cene sa svim obaveznim troškovima, a ako ti troškovi ne mogu unapred da se izračunaju, onda mora jasno da se predoči kupcima da oni postoje.

Istraživanje je, takođe, pokazalo da na 59 odsto od 560 pregledanih internet sajtova trgovci nisu obezbedili link za lak pristup evropskoj platformi za rešavanje onlajn sporova (ODR), što je takođe obavezno prema zakonodavstvu EU. Platforma ODR omogućava potrošačima i trgovcima da reše sporove bez odlaska na sud.

Na gotovo 30 odsto veb-sajtova su utvrđene nepravilnosti u navođenju informacija o pravu potrošača na odustajanje od kupovine. Prema zakonu EU, potrošači pri kupovini na internetu moraju jasno da budu obavešteni o svom pravu na odustajanje.

Da je slično istraživanje rađeno i u Srbiji verovatno je da bi rezultati bili još alarmantniji. Osim što je veliki deo internet trgovine u sivoj zoni, ni zvanični onlajn trgovci ne čine mnogo da kupce informišu o njihovim pravima. Prema domaćim propisima, internet prodaja svrstava se u „kupovinu na daljinu”, što znači da potrošač ima pravo da u roku od 14 dana odustane od kupovine iz bilo kog razloga i zahteva da mu novac bude vraćen.

Takođe, postoji mogućnost da kupac (kada je to dogovorio prodavac, odnosno pošiljalac sa operaterom) pri prijemu robe otvori pošiljku u prisustvu poštara. Ako nije dobio ono što je poručio ima pravo da robu ne preuzme i vrati je trgovcu.

U Srbiji više oko 1,6 miliona ljudi kupuje onlajn, pokazuju podaci za 2017, a elektronska trgovina u poslednjih pet godina beleži stalni rast. Iz ministarstva trgovine često apeluju na građane da pre nego što naruče robu putem nekog portala, informišu i provere da li je trgovac registrovan u Srbiji ili je reč o stranim platformama. Velika je razlika u zakonskom smislu u ostvarivanju prava. Oni koji kupuju od trgovca registrovanih u Srbiji mogu da očekuju da će biti zaštićena. Međutim, kada robu naručuju preko onlajn platformi koje nisu registrovane, onda je reč o prevarama, pa im jedino preostaje da slučaj prijave MUP-u, pre svega Odeljenju za visokotehnloški kriminal.

 

 

Saveti doktora za šljivovicu kako da ispečete najbolju rakiju

Srpska srednjovekovna baština rasuta od Sinaja do Irske

Srpska ćirilica sedam godina na internetu

U Srbiji 1.200 naselja bez stanovnika

Istim bogatstvom raspolaže 26 najbogatijih i 3,8 milijarde siromašnih

Zaljubljenost u Alana Forda

"Zašto smo voleli SFRJ": A od kuma televizor "ambasador"!

Visokoobrazovani ne razmišljaju o povratku u Srbiju

Blok 18 – novi siti nalik na Njujork, Pariz ili Singapur

Na „Ikeinim” računima ni slova na srpskom

"Zašto smo voleli SFRJ": Kad nismo bili goli i bosi

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button