glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av000 dunav granica sad-nemacka
Putin te bih teo9999 djokovic77 sale4444 ndj0

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dačić: Razgraničenje sa Kosovom zvanični predlog Srbije  

izvor: agencije  foto:                                                                             19.02.2019.

dacic-eu 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je zavnični predlog Srbije kada je reč o rešavanju pitanja Kosova u dijalogu - „razgraničenje“.

Dačić je posle skupa „Svet u previranju i budućnost Evrope i Balkana“ u Beogradu u odgovoru na pitanje Radio Slobodna Evropa, rekao da će se, "ukoliko ova ideja ikada bude na stolu", o njoj izjasniti dve strane.

Prema njegovim rečima, pitanje gde bi bila linija razgraničenja još nije određeno jer to pitanje, ukoliko predlog bude prihvaćen, treba da se definiše u dijalogu Beograda i Prištine.

Engel: Uzajamno priznanje kamen temeljac između Srbije i Kosova

Očigledno je da je potrebno uzajamno priznanje Kosova i Srbije ali isto tako nadam se da obe zemlje mogu da sednu zajedno i pronađu plan koji će im pomoći da krenu dalje i da budu primljene u Evropsku uniju, smatra demokratski kongresmen Eliot Engel.

Engel je danas u Briselu na pitanje Radija Slobodna Evropa o ulozi Sjedinjenih Država i pismu američkog predsednika u kojem kaže da bi uzajamno priznanje trebalo biti kamen temeljac sporazuma, rekao da je očito da je potrebno uzajamno priznanje, ali isto tako da je potrebno da Evropska unija pozitivno reaguje na ispunjene zahteve koje su imali prema Kosovu.

"Jedno od pitanja je bila demarkacija granice između Kosova i Crne Gore i Kosovo je trebalo dobiti bezvizni sistem i to se još uvijek nije dogodilo. To je frustrirajuće. Tako da ako Kosovo vidi da kada odgovore pozitivno, dobiju nešto pozitivno, mislim da neće biti problema," rekao je Engel.

On je takođe naveo da Vlada Srbije treba da se takođe promeni.

"Ne može Srbija da drži, odnosno da pokušava da drži Kosovo van Interpola, van UNESCO-a, da pokušava da druge zemlje povuku priznanje, to takođe nije fer. Potrebna je dobra volja obe strane. Ja bih želeo da vidim i Srbiju i Kosovo kao članice EU.

 

 

Minhenski izveštaj: ruska „velika igra” na zapadnom Balkanu

Vučić: Beograd i Priština stotinama hiljada milja daleko od bilo kakvog sporazuma

Završen protest u Beogradu porukom Vučiću: Ti brojiš, mi odbrojavamo

Protest Jedan od pet miliona u Beogradu: Gradjani Srbije taoci Aleksandra Vučića

Tajms: Širenje NATO nije prepreka za novu balkansku krizu

Srbija na udaru lažnih vesti

Srbija prihvata evropsku regulativu u energetici, slabo je sprovodi

Vučić u kampanji, opozicija pred bojkotom

Zapadne zemlje za povlačenje Unmika, Rusija i Kina protiv

Opozicija objavila predlog "Sporazuma sa narodom"

Srbija postala članica obrazovnog programa EU Erasmus+

Šta je u Srbiji ostalo od demokratije?

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button