glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel tirana ivanic88
komicar srebrenica4 zivadinov Horvat mandic 6 duci

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Incko: Srebrenica mora ostati u BiH!            

izvor: novosti online  foto: vn                                                                                15.09..2018.

srebrenica4 

Srebrenica je teritorija u Republici Srpskoj, i tako će i ostati! Očigledno je da razvoj političke situacije ide ka razlazu Bosne i Hercegovine, čim se Incko bavi položajem Srebrenice. Što bi, inače, to uopšte i pominjao? Međutim, Republika Srpska nema nameru da vodi ratove, ali će svakako zaštititi sva svoja prava i interese.

Ovako je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao na izjavu visokog predstavnika međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentina Incka, koji raspiruje ratni plamen u BiH.

Incko je u intervjuu za "Blumberg" rekao da svaka ideja da Srebrenica ne bude deo BiH mora biti zaustavljena, i da su Bošnjaci vrlo strpljivi, ali, ako bi Srebrenica postala deo strane teritorije, to bi bio povod za rat.

- U Inckovoj glavi je, izgleda, vrlo intenzivna tema razlaza u BiH - kaže nam Dodik. - U Srebrenici je bilo stradanja i Srba i Bošnjaka tokom rata, i počinioci za to treba da odgovaraju. Međutim, zbog zločina na Srbima niko još nije odgovarao, a Incko i ostali slični njemu stalno prikazuju kako su tamo stradali samo Bošnjaci. Jasenovac kao mesto genocida nad Srbima nikada nije ni pomenuo.

Direktan je i Nenad Stevandić, potpredsednik Narodne skupštine RS, koji kaže da bi Incko komotno mogao biti četvrti član Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda ili bar bošnjački poslanik:

- Taj čovek je u više navrata dokazao da je, ne samo pristrasan prema bošnjačkoj strani, već i da pati od srbofobije. Ovakve njegove izjave imaju za cilj da "navuku" Srbe ili proizvedu neku našu nervoznu reakciju kako bi se našao povod da Republika Srpska ponovo bude satanizovana od Zapada. Incko i njemu slični pokušavaju da daju krila bošnjačkom hegomonizmu u želji da stvore zemlju bez Srba.

Da visoki predstavnik bez pardona naginje bošnjačkoj strani bez dileme je i Dušanka Majkić, poslanik SNSD u Parlamentu BiH. Ona ukazuje da Incko godinama u Savet bezbednosti UN šalje jednostrane izveštaje i da nikada nije reagovao na stalne pokušaje krađe nadležnosti RS:

- BiH ima male nadležnosti i tako treba i da ostane. Borićemo se da to i zadržimo, te da vratimo sve nadležnosti koje su Srpskoj oduzete agresijom visokog predstavnika. Ovakvim izjavama Incko ništa dobro neće učiniti za BiH. Time što javno podržava jednu stranu on, koji je zadužen da štiti Dejtonski sporazum, mnogo čini da stanje u zemlji bude loše. Zbog toga narodi u BiH ni oko čega ne mogu da se dogovore. Onog momenta kad Bošnjaci budu hteli da oslušnu šta misle druga dva naroda, tada će se u BiH moći normalno živeti, i nijedan visoki predstavnik to neće moći da promeni.

OPASNE I ZLONAMERNE PORUKE

Branislav Borenović, predsednik PDP-a, smatra da su Inckove izjave veoma opasne:

- To su jako opasne rečenice, ishitrine i zlonamerne. Naš prioritet je ekonomski snažna Srpska u kojoj će svi građani živeti od svog rada i u kojoj će moći da budu zadovoljni. Ne želimo zlo nikome, ali želimo da se poštuju zakoni i Ustav. Nismo za avanture i hazarderstvo i loše bi bilo da se bilo ko poigrava sa crtanjem granica.

novosti.rs

 

Mladen Ivanić: Nikad veće šanse za promenu

Predizborna kampanja niskih udaraca

Predizborna kampanja u BiH i zvanično počela

Skup ministara u sjeni Pacolijevog odsustva

U petak počinje predizborna kampanja u BiH

Dodik: Srpska će formirati svoju agenciju, OBA treba ukinuti

Umjesto pomoći, migranti predizborna tema

Zajednička sednica vlada Srbije i RS u Trebinju

Dodik: Američki novac za rušenje RS/ Ambasada SAD: Predizborni trik

Bošnjacima odgovara više migranata u BiH?

Migranti ponovo 'iscrtavaju' unutrašnje granice BiH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button