glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av banja luka izbori999
bojkot mladi Nemoralne-price aba22 djokovic1 srb-ukr

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

 Ilon Mask najavio otvaranje „Tesle“ u Srbiji sledeće godine         

izvor: agencije  foto:                                                                     24.09.2019.

tesla

Američka kompanija „Tesla“ bavi se proizvodnjom električnih automobila, a vlasnik Ilon Mask je u prepisci na Tviteru izjavio da se nada da će kompanija imati svoja sedišta širom Jugoistočne Evrope već 2020. godine. Jedna od nabrojanih država je i Srbija.

„Nadam se da će se otvoriti u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većem delu Istočne Evrope rano sledeće godine. Napokon ćemo učiniti Nikolu Teslu ponosnim tako što ćemo imati njegove automobile u zemljama odakle potiče!“, napisao je Mask.

Postoje četiri hotela u Beogradu sa punjačima za električna vozila i to su lokacije koje „Tesla“ preporučuje svojim kupcima. Međutim, punjenje baterija je dozvoljeno samo gostima hotela.

Na sajtu kompanije je istaknuto da će u budućnosti biti postavljeni superpunjači za slobodnu, javnu upotrebu u Ulici kraljice Natalije u Beogradu, kod Požege i u blizini sela Jalovik Izvor.

Superpunjači su posebni punjači koji snabdevaju bateriju snagom do 250 kilovata, zbog čega se baterija u potpunosti napuni za oko 40 minuta.

Trenutno u svetu postoji 14.081 superpunjač na 1.604 lokacije.

„Tesli“ je jedini uslov da dođe na naše tržište bila infrastruktura. Mask je izjavio da nisu želeli da prodaju vozila „u zemljama koje nemaju razvijenu infrastrukturu“ i da to komplikuje život njihovim kupcima.

Lokacije trenutnih i budućih punjača za „Tesline” automobile u Srbiji

Dolazak „Tesle“ u Srbiju sigurno će podstaći promene

Prema podacima iz 2018. godine, na ulicama Srbije bilo je svega 148 električnih vozila, a više od polovine su automobili. Na mnogim lokacijama u našoj zemlji postavljeni su punjači za ta vozila, a 15 brzih punjača nalazi se na trasi Koridora 10.

Punjači su, takođe, postavljeni na auto-putevima, u javnim garažama, u blizini naplatnih rampi, a na brzim punjačima automobili se mogu napuniti za tridesetak minuta.

Među državama koje je Mask pomenuo, u Slovačkoj i Hrvtaskoj postoje subvencije za prodaju električnih vozila dok ih u Srbiji nema. Dolazak „Tesle“ sigurno će podstaći promene.

 

 

VMA otvara centar za tradicionalnu kinesku medicinu

Naučnici zaslužuju više para

Zašto dve godine kasni izgradnja Centra za matične ćelije u Kragujevcu

Srbija u top 50 po bezbednosti i kvalitetu lekova i vakcina

Od 1. januara novi model finansiranja nauke

Dan nauke i Teslin rođendan u kući Kralja Petra

Zelena gerila protiv zelenih kilovata

Šta kada se iscrpe mogućnosti za lečenje u Srbiji

Beograd jedina prestonica u Evropi bez prečistača otpadnih voda

Evropljani najveći „vakcinoskeptici“, opasnost od novih epidemija

Jeftinije telefoniranje u romingu od 1. jula

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button