glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Evropska-unija pristina000 migranti444444
Milan-Antonijevic stanovi bih1 srb-tur2 djokovic1 srb-ukr

Second Second Second Second Second Second Second Second

ABA liga tek na osmom mestu u Evropi      

izvor: agencije  foto:                                                                                          25.09.2019.

 aba22

 

Zvezda i Partizan su u usponu, novoformirana Cedevita Olimpija je snaga u nastajanju. Nivo košarke u ABA ligi ostao je mnogo iznad uslova van terena - navodi "Jurohups"

Specijalizovani košarkaški portal "Jurohups" napravio je listu deset najboljih evropskih nacionalnih liga, na kojoj se ABA liga nalazi na skromnom osmom mestu. Kriterijumi ne podrazumevaju samo kvalitet timova i njihove rezultate, već i finansijsku moć, gledanost, specifične prateće probleme...

- Finale plej-ofa prošle sezone otvorilo je Pandorinu kutiju, pred ABA ligom je mnogo problema koje treba da reši - u analizi jadranskog takmičenja aludira se na incidente i neregularnosti u finalnoj seriji Crvene zvezde i Budućnosti. - Sa druge strane, Zvezda i Partizan su u usponu, novoformirana Cedevita Olimpija je snaga u nastajanju. Nivo košarke u ABA ligi ostao je mnogo iznad uslova van terena.

Ispred ABA lige rangirani su šampionati Grčke, Nemačke, Italije, Francuske, Turske, VTB i Španije, koji i dalje neprikosnoveno drži prvo mesto.

- Španska ACB liga i dalje je zlatni standard za sve ostale. To je dokazano rekordnom posetom u finalu Superkupa (12.348) i osvajanjem Svetskog kupa u Kini. Takođe, finansijski problemi su izuzetak, a ne pravilo.

Na drugom mestu je regionalna VTB liga, najbogatija u evropskoj košarci.

- Četiri tima troše više od 18 miliona evra, peti ih prati sa 14 miliona. Naravno, postoji velika razlika između najbogatijih i najsiromašnijih klubova u VTB ligi.

Predviđa se nastavak uspona nemačke BBL lige.

- Struktura deluje savršeno, svakom klubu je potreban budžet od najmanje tri miliona evra da bi ušao u ligu, finansijski problemi praktično ne postoje.

Ulazak Tonija Parkera momentalno je popravio rejting francuske lige za jedno mesto, uz finansijsku transparentnost i odličnu infrastrukturu. Pritom, prostor za poboljšanje je veliki jer se i dalje čeka ozbiljan klub sa sedištem u Parizu.

TOP 10
1. ACB LIGA ŠPANIJA
2. VTB JUNAJTED LIGA
3. BSL TURSKA LIGA
4. ProA FRANCUSKA LIGA
5. LEGA BASKET ITALIJA
6. BBL NEMAČKA LIGA
7. HEBA GRČKA LIGA
8. ABA JADRANSKA LIGA
9. VINER LIGA IZRAEL
10. LKL LITVANSKA LIGA

 

 

Španija bolja od Srbije, u četvrtfinalu na Argentinu

Vlade Divac  u Kući slavnih

Nova ubedljiva pobeda Srbije/Đorđević: Nekome je Fiba majka, nekome maćeha/Srbija i Španija u četvrtfinalu Mundobasketa

Košarkaši ubedljivi protiv Italije/Đorđević nije srećan zbog izgubljenih lopti

Srbija ubedljiva i protiv Filipina

Đorđević: Dobar početak, ali put je dug

Nenad Krstić direktor mlađih košarkaških selekcija

Srbija pobedila Grčku/Teo ne ide u Kinu/Srbija bez Milosavljevića na SP

Srbija deklasirala rivala u grupi na SP/"Naznake dobrih stvari, računamo na Tea i Lučića"

Srbija ponovo pobedila Litvaniju u finišu, Bogdanović 27p/Đorđević: Ekipa polako dobija prepoznatljivu fizionomiju

EP 2021: Srbija sa Finskom, Gruzijom i kvalifikantom

Srbija u prvom „šeširu”

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button