glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

miting izbori777 1od5-miliona 00
ministarstvo kulture studenti potomstvo mladi000 duci77777 bud-cz

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Demonstracije ispred ulaza u RTCG

izvor: agencije     foto:                                                                                 21.04.2019

protest000

Deveti građanski protest pokreta „Odupri se - 97.000” u Podgorici okončan je na samom ulazu u Javni servis. Pred kordonom policije, koja je čuvala ulaz u Radio-televiziju Crne Gore (RTCG), demonstranti su skandirali: „Ostavke“, „Milo lopove“ i „Mi smo država“. Okupljenima se tada obratio jedan od glavnih organizatora protesta, Džemal Perović, zamolivši ih da se udalje, kako bi se se skup, kao i svi prethodni, završio mirno. Deonstranti su se potom počeli razilaziti i nije bilo incidenata. Protestna šetnja je tako završena ranije, pošto je prvobitno planiran povratak na početnu tačku, ispred Skupštine Crne Gore.

Među glavnim zahtjevima protesta koji traju dva i po mjeseca su i ostavke Savjeta i generalnog direktora RTCG-a, zbog, kako tvrde, neobjektivnog izvještavanja u korist vlasti.

Na početku večerašnjeg skupa, pred nekoliko hiljada građana, poručeno je da će demonstracije trajati dok ne dođe do smjene vlasti i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Najavljeno je i da će karavan "Odupri se" obići sve gradove u Crnoj Gori.

Amar Sadiković, u ime studenata, poručio je da ne pristaje da bude među onima koji napuštaju Crnu Goru, niti da ima „gospodara“.

Vladan Šćepanović, koji se predstavio kao opozicionar i revolucionar, rekao je da biznismena u bjekstvu, predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića čeka „narodni sud”.

Nadam se da će naš glas doći do Londona. Kneževiću ne igraj se s narodom, nego karte na sto, a one su dokazi“, poručio je Šćepanović.

Novinar Duško Vuković je, kritikujući rad Javnog servisa, pitao da li je to novinarstvo lojalno nama gradjanima?

To novinarstvo, posebno ono koje mi plaćamo, treba da obezbjedi prostor za razgovor i dijalog“, rekao je Vuković.

Protestu su prisustvovali i lideri opozcije: Andrija Mandić, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić, Vladimir Pavićević, Goran Danilović i drugi političari.

Građanska kampanja „97.000 Odupri se” pokrenuta je 2. februara zbog nezadovoljstva reakcijom države na aferu „Koverta“g koja je otkrila nezakonito finansiranje vladajuće Demokratske partije socijalista, ali i zbog niza drugih afera koje dovode u pitanje kredibilitet najviših državnih zvaničnika i vladajuće koalicije. Formiranje Vlade građanskog jedinstva koja će omogućiti uslove za fer i slobodne izbore – osnovni su ciljevi „Sporazuma o budućnosti“g koji su 30. marta potpisali organizatori građanskih protesta i opozicioni poslanici. Sporazum sadrži i ranije zahtjeve protestanata da ostavke podnesu predsjednik države Milo Đukanović, premijer Duško Marković, te čelni ljudi tužilaštva, antikorupcijske agencije i Javnog servisa.

Naredni protest zakazan je za 9. maj.

 

 

Protesti u Podgorici: Najavljen 'novi pritisak na vlast'

Đukanović pozvao EU da ne prepušta Zapadni Balkan Rusiji

Održan protest "Odupri se 97.000": Nezadovoljni građani uzvikivali "Mi smo država"

Destabilizacija Đukanovića ili države?

Afere nedovoljne za ostavku Đukanovića

Knežević tvrdi da je Đukanoviću platio boravak u UAE

Opozicija hoće da obara Đukanovića preko Ustavnog suda

Zašto se Strazburu najviše žale Crnogorci?

Razvod crnogorske vlasti i beogradskih medija

Knežević preti Đukanoviću tajnim snimcima/Lično sam davao pare Milu Đukanoviću

U CG „dvojezično” o stogodišnjici Božićne pobune/ustanka

Dogovor do Nove godine?

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button