glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

miting policija1 djilas3
ministarstvo kulture studenti potomstvo mladi000 duci77777 bud-cz

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Skup 'Jedan od pet miliona': Ako vlast ne pristane na dijalog do 4.maja, Beograd postaje 'slobodna zona'       

izvor: agencije  foto:                                                                            21.04.2019.

1od5-miliona 00 

U Beogradu je završen protest "Jedan od pet miliona Svi kao jedan" sa koga je jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović najavio da će u slučaju da vlast ne pristane na dijalog sa "pobunjenim narodom" do 4. maja, u glavnom gradu biti formirana "slobodna zona" koju će, kako je rekao, činiti "slobodni narodni parlament sastavljen od slobodnih odbornika iz Srbije".

Obraćajući se okupljenim gradjanima ispred zgrade RTS-a u Takovskoj ulici, Veselinović je rekao da će Beograd postati "centar slobodne zone do pobede" ukoliko vlast ne pristane na dijalog do 4. maja.

On je na kraju današnjeg skupa najavio da će naredne subote, uoči Uskrsa, organizatori protesta sprovesti niz humanitarnih akcija širom Srbije i dodao da će tokom naredne sedmice otići u beogradski kvart Savamala kako bi "pokazali da gradjani nisu zaboravili fantome".

Vanstranački eksperti za pregovore

Na skupu "Jedan od pet miliona Svi kao jedan" u Beogradu pročitana su imena vanstranačkih eksperata koji bi činili tim za pregovore o "oslobadjanju medija" i stvaranju uslova za "fer i poštene izbore".

Obraćajući se okupljenim gradjanima kod Terazijske česme, glumac Branislav Lečić kazao je da su članovi ekspertskog tima profesori Čedomir Čupić, Dušan Vučićević, Snježana Milivojević, Jovanka Matić, politikolog Boban Stojanović, reditelj Srdjan Dragojević, novinar Vukašin Obradović i sociolog Zoran Gavrilović, a da će im pomoć pružiti i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Podsećajući da je na prošlom opozicionom skupu u Beogradu upućen zahtev za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uredjivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine, Lečić je najavio da će protesti biti nastavljeni "do pobede".

"Nema povlačenja pred izdajom, predajom, lažima, pred kršenjem Ustava. Pobedićemo gandijevski, sa probudjenom svešću, jedan uz drugoga, bez obzira na veru i naciju. Pobedićemo nenasilnim protestima, samo treba da izdržimo jer laž ne može da prodje", rekao je Lečić.

On je predsednika Srbije Aleksandra Vučića uporedio sa rumunskim dikatorom Nikaleom Čaušeskuom, optužujući ga da "želi da podeli gradjane, nas protiv nas" i da želi nasilje.

Komentarišući sinoćnji miting u Beogradu na kom je govorio predsednik Srbije, Lečić je rekao da je to bio "oproštajni cirkus Aleksandra Vučića".

Posle Lečićevog obraćanja, učesnici skupa uputili su se ka zgradi RTS-a u Takovskoj ulici. Na čelu kolone gradjani nose veliki transparent "Svi kao jedan Srbija" a u ulicama kojima se kreću, saobraćaj je obustavljen.

 

 

Osnovana Stranka slobode i pravde Dragana Djilasa

Budućnost Srbije: Vlast neće podleći pritiscima

Opozicija više ne traži ostavke čelnika Srbije

Komersant: Beograd računa na usaglašavanje pozicije sa Moskvom oko Kosova/Dačić: Vučić i Putin 26. aprila u Pekingu

Gazeta: Nemačka i Francuska nude dupli suverenitet kao rešenje/Vučić: Užasno težak period pred Srbijom

Vučić: Razgovori u Berlinu nemaju veze sa bilo kakvim rešenjem za Kosovo

Deo opozicije na konsultacijama u Skupštini Srbije

Vlada usvojila leks specijalis o švajcarcima, otpis 38 odsto duga

Orban sa Anom Brnabić u Subotici, sastanak dve vlade/Orban sa  Vučićem u Subotici

Strani mediji o demonstracijama u Beogradu

Protest u Beogradu: Rok vlastima šest dana da ispuni zahteve

Učesnici zadovoljni samitom 16 + 1 u Dubrovniku, Grčka novi član

Vučićeva „poruka snage” opoziciji

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button