glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av-taci oric11 MEDOJEVIC (1)
borko9 Zagreb-2 hidro kusovac uefa-zreb srb-grc

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, cilj im je proterivanje srpskog naroda 

izvor: agencije  foto:                                                                             04.12.2018.

av7777 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadora Kine Li Mančanga u Beogradu kakvu opasnost nosi najava formiranja vojske tzv. Kosova 14. decembra i zamolio ga da, kao prijatelj Srbije, redovno izveštava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Vučićevog kabineta."Potpuno je jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz centralne Srbije imaju za cilj proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak", rekao je predsednik Vučić.

On je upozorio da takvo neodgovorno ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda, zamolivši da bratska Kina iskoristi svoju ulogu i uticaj u svetu i pomogne da se održe mir i stabilnost.

Ambasador Li rekao je da Kina potpuno razume šta se događa i da samostalna i miroljubiva politika Srbije i predsednika Vučića smeta određenim faktorima u međunarodnoj politici, navodi se u saopštenju.

"Za Kinu je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta", naglasio je Li Mančang.

VUČIĆ PRENEO ČEPURINU VELIKU ZABRINUTOST SRBIJE

Predsednik Srbije izrazio je ambasadoru Ruske Federacije veliku zabrinutost Srbije zbog najava formiranja vojske tzv. Kosova, suprotno Rezoluciji 1244, jedinom pravnom okviru, koji je u skladu sa međunarodnim javnim pravom i postignutim dogovorima. Vučić je zamolio Aleksandra Čepurina da predsednika Putina i rukovodstvo prijateljske Rusije upozori da Srbiju i region kao da neko namerno gura u sukob.

"Srbija ničim ne izaziva nestabilnost, ali ćemo stalnim provokacijama biti dovedeni u bezizlaznu situaciju da štitimo srpski narod na Kosovu i Metohiju. Srbija ne sme da dozvoli progon sopstvenog naroda", rekao je predsednik Vučić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Ambasador Čepurin je rekao da je pitanje Kosova i Metohije dugotrajan problem za koji treba tražiti razumno rešenje, korisno za sve. On je naglasio da zvanična Moskva s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i po reagovanjima Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

 

 

Kosovo i Srbija: Kako sa mrtve tačke?

Vučić: Nemamo kontrolu ni nad pedljom Kosova i Metohije

EP usvojio Rezoluciju o napretku Srbije

Test humanosti za migrante

Skup 'Stop krvavim košuljama' održan u Beogradu, uz poziv na proteste

Pokrenuta procedura za gradnju Turskog toka kroz Srbiju

Analitičari: Jezik vlasti signal za 'lov na veštice' i 'hajku'

Udar kosovskih tarifa na briselski dijalog

Drecun o taksama: Sulud i nepotreban potez koji pokazuje nemoć/ Ljajić: Biće ogromnih posledica

Han: Svih šest zemalja Zapadnog Balkana ima perspektivu članstva u EU

Nema novih poglavlja za Srbiju?

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button