glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Stejt-department av000 predsednistvo
eu1 rem oscar par-molde djokovic-02 odbojkasice_6

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Slovenija postavlja dodatnu ogradu na granici sa Hrvatskom

izvor: agencije    foto:                                                                                    23.08.2019.

izbeglice

Slovenija je počela da postavlja dodatnu protivmigrantsku ogradu uz granicu s Hrvatskom, na sektoru gde je ove godine zabeležen povećan broj ilegalnih ulazaka, uz reku Kupu, prenose danas slovenački mediji.

Kako je objavila televizijska stanica POP-TV, u sredu je započelo postavljanje četiri kilometra duge nove panelne ograde na potezu između sela Žuniči i Zilje, posao bi trebao da bude završen u nekoliko idućih sedmica. Nakon toga će granica na Kupi između Vinice i Žuniča, gde je ovog proleća i leta bilo mnogo ilegalnih prelazaka, biti praktično u celosti zaštićena, navodi ova stanica pozivajući se na svoje izvore.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u vezi s tim navelo da se dodatne tehničke prepreke na granici postavljaju na mestima gde je to neophodno za zaustavljanje ilegalnih migracija, prenosi Hina.

„Gde će se prepreke konkretno postaviti i u kojem obimu, o tome se odluke donose na osnovu konkretnih ocena i predloga policije”, naveli su u izjavi u slovenačkom MUP-u.

Slovenija je tehničke prepreke za zaustavljanje migrantskog talasa počela postavljati u jeku velike migracijske krize 2015-2016. godine, a vlada je ovog leta najavila da će postaviti dodatnih 40 kilometara ograde, na mestima koja su najriskantnija i nalaze se na rutama ilegalnih migracija.

Trenutno je na granici Slovenije i Hrvatske 179 kilometara „privremenih tehničkih zapreka”, od čega 116 kilometara čini bodljikava žica, a 63 kilometra takozvana panelna ograda, potvrdilo je ministarstvo unutršnjih poslova.

Ograde je do sada postavljala slovenačka vojska, dok je za postavljanje dodatnih 40 kilometara panelnih ograda sada odabrano poduzeće Legi-SGS iz Beograda, koje je na konkursu za taj posao dalo ponudu od 4,56 miliona evra, prenosi Tanjug.

Kako prenose slovenački mediji, Slovenija je do sada za ograđivanje granice potrošila 19 miliona evra, u šta nije uračunat rad vojske te odštete vlasnicima privatnih parcela na kojima su barijere postavljene.

 

 

U Sloveniji svaki deseti radnik stranac – najviše iz BiH i Srbije

Slovenija: Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, povučena ambasadorica iz Hrvatske

Slovenački balon od sapunice - skok cena nekretnina, bankari upozoravaju na rizik

Na čelu slovenačke vlade Marjan Šarec

Uhapšen vođa „Štajerske garde”

Skandal u Sloveniji: Objavljen snimak naoružanih i maskiranih ljudi koji se pripremaju za "odbranu granice"

Pet stranaka u Sloveniji potpisalo dogovor o vladi

Slovenija najavljuje dodatne mjere na granici s Hrvatskom

Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske zbog nepoštovanja odluke Piranskom zalivu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button