glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu4 eu777 autoput6
grujicic mladi1 1od5 66 mitrovic-7 igor tss davis cup

Second Second Second Second Second Second Second Second

   Selektor rukometašica: Devojke će same donositi odluke              

izvor: agencije  foto:                                                                                                          19.11.2019

andrea-lekic

Na Svetskom prvenstvu je rukomet malo drugačiji od onoga što možemo imati u Evropi, rekao je Ljubomir Obradović

Selektor srpskih rukometašica Ljubomir Obradović rekao je da je ekipa svesna značaja predstojećeg Svetskog prvenstva i da tim mora da da sve od sebe.

"Devojke su svesne situacije, svesne su šta znači ovo Svetsko prvenstvo. Iz utakmice u utakmicu mora da se da sve od sebe. Naša grupa je dosta nezgodna, a ona sa kojom ukrštamo još nezgodnija. Ovo nam je treće veliko takmičenje na kome smo zajedno. Devojke su upoznate sa taktičkim zamislima na koje izuzetno odgovaraju. Na Svetskom prvenstvu je rukomet malo drugačiji od onoga što možemo imati u Evropi. Moramo se snalaziti, ali moraće i drugi. Nemamo mnogo treninga", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Svetsko prvenstvo počeće 30. novembra, a Srbija će pre toga igrati na pripremnom Seul kupu.

"U Seulu odrađujemo taktički deo i aklimatizaciju. Sve ekipe koje učestvuju na turniru imaće po sat vremena treninga. Početak je vrlo nezgodan, igramo sa Angolom. Cilj nam je da igramo što bolje i pokušamo da u drugi krug prenesemo što više bodova. Jako dobro se poznajemo", kazao je Obradović.

Po njegovim rečima, nema razloga da se prekida kontinuitet, upitan da li će predstojeće takmičenje biti kruna generacije.

"Imamo situaciju da su Krpež-Šlezak i Georgijev trudne. Svima nam je izuzetno drago zbog toga. Nema razloga da se prekida kontinuitet koji imamo. Igra se rukomet i posle Svetskog prvenstva i posle Olimpijskih igara. Sa dve pobede smo startovali u kvalifikacijama za Evropskom prvenstvu 2020. Devojke će same donositi odluke da li će igrati ili ne. Znate i sami da je to mnogo trošenja, bez odmora, bez svojih porodica, ali mogu da budem srećan što imamo jako dobar odnos", naveo je selektor.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je da veruje u ekipu.

"Tu sam da pružim podršku. Idu na značajno takmičenje, ne bi trebalo trošiti koliko je Svetsko prvenstvo velika stvar i koliko ima kandidata za visok plasman. RŠ pruža maksimalnu podršku devojkama za sve što ih očekuje. Smatram da je naša grupa zaista teška, i ostale su takve. Nama su, kao što znate, decembar i januar udarni meseci što se tiče reprezentacija. Odlučuju se učesnici Olimpijskih Igara. Imamo određenih kadrovskih problema, nismo kompletni, ali verujem u devojke i znam da će dati sve od sebe", rekao je Đurković.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u utorak putuje u Aziju, prvo u Seul na pripremni turnir, a potom i u Japan na šampionat sveta.

 

 

Prvaci Evrope zaslužuje opštu podršku

Srbija je šampion Evrope!

Srbija u finalu!

Srbija preko Ukrajine do bitke za medalju

Odbojkašice Srbije ponovo šampionke Evrope

Odbojkašice Srbije u finalu Evropskog prvenstva

Odbojkašice pred polufinale: Nadamo se finalu/Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button