glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 eu7 skupstina rs777
grujicic mladi1 lekovi111 srbija4444 fiba1 zvezda-asvel

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

  Završen 50. protest u Beogradu: Nema povlačenja, nema ni korak nazad   

izvor: agencije  foto:                                                                                                                             16.11.2019.

1od5 111

Nema povlačenja, nema ni korak nazad, poručeno je večeras na 50. protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu gde je ispred Palate pravde skup završen telefonskim obraćanjem uzbunjivača iz valjevske fabrike "Krušik" Aleksandra Obradovića koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru. Obradović je u tom obraćanju okupljenima poručio da, ako je on mogao da se oslobodi straha, to mogu i svi.

"Ako sam ja to mogao verujte mi to može svako od vas", rekao je Obradović i dodao da "nema povlačenja nema ni korak nazad".

On je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poželeo brz oporavak i poručio mu da, kada bude hteo da čuje činjenice, da dodje do Valjeva i da će mu objasniti sve što nije razumeo.

"Mnogo je Krušika u Srbiji i mnogo preduzeća koja posluju po sličnoj matrici. Mnogo je alavih kabadahija u preduzećima i lokalnim zajednicama koje se bogate na račun svih gradjana", rekao je Obradović.

Pre Palate pravde, učesnici protesta su se zaustavili i ispred zgrade Predsedništva i Vlade Srbije.

Ispred zgrade Predsedništva okupljeni su zatražili ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a okupljeni su uzvikivali "Idi, leči se".

Jedan od organizatora protesta Srdjan Marković kazao je ispred Predsedništva da su ga na protestima mesecima pozivali da podnese ostavku i da "ide da se leči", a da on to nije, kako je Marković rekao, slušao.

On je kazao da se Vučić ponaša kao "velika gromada, a da je u stvari kukavica i slabić", kao i da nije "sposoban da vodi zemlju".

Učesnici su još jednom ispred Vlade Srbije pružili podršku pevaču Djordju Balaševiću, koji se trenutno nalazi u bolnici, i tom prilikom pustili njegovu pesmu "Samo da rata ne bude".

Okupljeni su na kraju skupa poručili da će nastaviti da "oslobadjaju institucije u Srbiji" i da zato idu u bojkot.

Pre toga, na Platou ispred Filozofskog fakulteta jedan od organizatora protesta Srdjan Marković rekao je da u Srbiji postoje hrabri ljudi, a da je jedan od najhrabrijih Aleksandar Oradović koji je istupio javno i kazao "car je go" i "nešto je trulo u Srbiji".

"Hvala ti Aleksandre u ime svih nas", rekao je Marković.

Marković je rekao da su više od jedanaest meseci na ulicama, da se bore za Srbiju, protiv nasilja i laži, za istinu i promenu sistema.

Protestna šetnja kretala se od Platoa, preko Trga Republike, Terazija, Ulicom Kralja Milana, Kneza Miloša, Nemanjinom i na kraju Savskom ulicom do Palate pravde.

 

 

Vučić primljen na VMA zbog kardiovaskularnih problema

Francuska izašla s novim principima za proširenje EU

Vučić: Makron doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera/Tači: Postignuta saglasnost da dijalog treba nastaviti

Ove nedelje nastavak dijaloga vlasti i opozicije

Vučić sa Makronom i učesnicima Pariskog foruma/Tači Makronu: Kosovo spremno za mirovni sporazum sa Srbijom

Zvizdić: BiH nema definisan stav o malom Šengenu/Zaev: Mali Šengen nas jača pred EU/Rama: Uključiti Kosovo u mali Šengen

Mediji: Srbija izbegla sankcije SAD zbog ruskog oružja ali Kina nije

Otvorena deonica istočnog kraka Koridora 10/Vučić: Izgradnjom puteva najbolje se stiču prijatelji

Vučić: Do Nove godine u Albaniju i Severnu Makedoniju samo s ličnom kartom

Kineske kompanije sa crne liste SAD prisutne u Srbiji

Vučić o Palmeru: Da povuku takse, a mi da priznamo Kosovo? To podseća na šalu

Savet bezbednosti UN različito o rešenju kosovskog pitanja i mandatu Unmika

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button