glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

mali sengen av-sad borrell
cg-eu1 Zica zastave3 radnici888 maticne-celije marina

Second Second Second Second Second Second Second Second

Srbija u finalu!              

izvor: agencije  foto:                                                                                                          27.09.2019

srb-fra

Odbojkaši Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva! Izabranici Slobodana Kovača savladali su u punoj dvorani 'Bersi' domaću Francusku sa 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7).

Srbija će četvrti put u istoji igrati finale kontinentalnog šampionata, do sada je dva puta osvajala zlato (2011, 2001) i jednom srebro (1997).

Fantastičan meč odigran je u popularnom 'Bersiju'. Napali su Francuzi od početka, pa im je pripao prvi set. Ipak, pokazali su srpski odbojkaši nešto što do sada u ovako velikim mečevima nisu često. Nisu odustali, već su naprotiv podigli nivo igre. Servirali su snažnije, bili su bolji u bloku, igrali su sa mnogo samopouzdanja pa su dobili drugi set.

Iako su Francuzi imali i ozbiljnu prednost u trećem, nije odustajala 'plava četa'. Razigrao se Kovačevoć, siguran je i dalje bio Atanasijević, pa je Srbija preokrenula.

Usledilo je odmaranje u četvrtom setu, koji su Francuzi dobili isuviše lako. Ipak, u petom je maestro Petrić stao na servis liniju, gde je ostao do 5:0. Bila je to prednost koju indisponirani Francuzi nisu mogli da stignu.

Atanasijević je meč završio sa 27 poena, dok je Kovačević dodao 18, a Lisinac 10. S druge strane, Francuzima nije bilo dovoljno ni 29 poena Ngapea, ni 19 koliko je dodao Boje.

Finale je na programu u nedelju u 17.30, a Srbija će se za titulu evropskog šampiona boriti sa Slovenijom.

Uz veliku podršku sa tribina, Francuzi su bolje počeli meč. Pogađali su Boje i Ngape, pa je semafor brzo pokazao 4:1. Ipak, usledio je odgovor preko Atanasijevića za 4:2.

Iako je u narednom poenu Srbija imala kontru, odlukom sudija on je prekinut. Ipak, i ponovljeni poen pripao je 'plavoj četi' pošto je precizan bio Kovačević.

Iako su Francuzi imali inicijativu i u nastavku, nisu odustajali Srbi, pa su prišli na 9:8. Servisi Le Rua pomogli su ipak domaćima da se ponovo odvoje. Nisu srpski odbojkaši uspevali na prijemu da ukrote te lopte, pa ni napad nije bio na odgovarajućem nivou. Na 13:8 Kovač je tražio prvi tajm-aut.

Usledila je reakcija srpskih odbojkaša, pa je zaostatak samnjen na dva poena (16:14).

Ipak, imala je Francuska konstatno prednost do same završnice. Ipak, posle servisa Petrića, te nekoliko blokova na Bojeu, 'plava četa' je prišla na 22:21. Tada je i Tili prvi put tražio tajm-aut, posle kojeg je poentirao Ngape.

Uzvratio je Atanasijević, pa je Kovač poslao Krsmanovića na servis. Nije previše to iznenadilo Frnacuze, pa je Boje doneo prvu set loptu domaćima. Drugu su ostvarili za 25:23.

Srbija je fantastično počela drugi set, pa je predvođena Atanasijevićem povela sa 4:0. Uspela je da se vrati Francuska, pošto je odlično pokrivao polje Grebenjikov, a poentirao Ngape za 5:5.

Ipak, nije dozvolio preokret Kovačević. Mučili su se i na prijemu domaći, pa su Orlovi imali priliku da se istaknu i u bloku. Istakao se upravo u tom segmentu Podraščanin za vođstvo Srbije od 13:8.

Tražio je tajmaut Tili, menjao igrače, ali se ništa nije menjalo. Izuzetno koncentrisani bili su srpski odbojkaši, odlično su igrali u odbrani, razigravali su se napadači, pa je semafor pokazao 17:10, pa 19:11.

Nije se predavao Ngape, odlično je servirao, pa su Francuzi smanjili na 19:15. Ipak, nije servis služio domaće u ključnim momentima, a Srbi su ostali na visokom nivou, pa su poveli sa 24:18.

Dobro je servirao Linel, pa su francuski odbojkaši prišli na 24:22, a posle asa i na 24:23. Uveo je Kovač odmah Ivovića na prijem. Poremetilo je to Linela, koji je napravio servis grešku -25:23.

Bolje su Francuzi počeli treći set, pa su brzo poveli sa 4:0. Iako su se maksimalno borili Srbi, nisu mogli da samnje zaostatak do 11:7.

Ipak, uz dobre servise Kovačevića, Orlovi su napravili seriju, pa su preokrenuli na 12:11. Posle poena Petrića uz mnogo sreće, Srbija je došla i do 14:13.

Smenjivale su se ekipe u minimalnom vođstvu. Posle bloka Lisinca na Bojeu Srbija je povela sa 18:17. Usledio je blok Kovačevića na Ngapeu jedan na jedan 19:17. Upravo je Uroš poentirao u narednom poenu za 20:17, pa je Tili tražio tajmaut.

Kada su Francuzi prišli na 22:21, pauzu je tražio i Kovač.

Atanasijević je tukao po bloku, da bi potom još jednom poentirao posle dobrog servisa Lisinca za 24:21. Pogrešio je u poslednjem napadu Ngape, pa je Srbija povela u setovima -25:21.

Velika borba vodila se početkom četvrtog seta. Ipak, postepeno su se odvajali Franuzi, pa su uz odlične servise Ngapea poveli sa 12:7. Nedostajalo je koncentracije Srbije, napravili su Orlovi nekoliko grešaka, pa je bilo i 14:8.

Lako su osvajali poene domaći, igrali su sa mnogo samopouzdanja, pa je semafor brzo pokazao 18:10. Nije Srbiji pomogao ni povratak Petrića, a ni promena tehničara.

Rutinski su set priveli kraju domaći -25:17.

Blokom na Ngapeu Srbija je počela peti set. Vrlo tešku loptu izvukao je Atanasijević, pa je 'plava četa' imala 2:0. Nastavio je sa odličnim servisima Petrić, promašio je Ngape, pa je zasijalo 3:0.

Tražio je Tili tajmaut, ali nije bilo rezultata. Zaustravio je Podraščanin najboljeg francuskog odbojkaša za 4:0, da bi potom Atanasijević napao za 5:0.

Seriju Srbije prekinuo je Boje za 5:1. Posle poena Ngapea bilo je i 6:2.

Ipak, ništa nije moglo da zaustavi Srbiju, koja je na promeni strana vodila 8:2.

Atanasijević je zaustavio Bojea u situaciji jedan na jedan za 9:2. Krenuo je Ngape na sve ili ništa, pa je posle njegovog asa bilo 9:4. Izblokiran je Kovačević pa je na 9:5 selektor Srbije tražio tajmaut.

Kontrolisali su do kraja srpski odbojkaši situaciju, pa će igrati protiv Slovenije u finalu.

 

 

Srbija preko Ukrajine do bitke za medalju

Odbojkašice Srbije ponovo šampionke Evrope

Odbojkašice Srbije u finalu Evropskog prvenstva

Odbojkašice pred polufinale: Nadamo se finalu/Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Odbojkašice u četvrtfinalu EP

Četvrta pobeda odbojkašica Srbije na EP, savladana i Grčka

Tri od tri: Srbija bolja i od Francuske, sledeća Grčka

Odbojkašice kreću na EP

Slobodan Kovač novi selektor odbojkaša Srbije

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button