glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu4 eu777 autoput6
grujicic mladi1 1od5 66 srbija-ukrajina igor zvezda-partizan

Second Second Second Second Second Second Second Second

  Šampionske ambicije srpskih tenisera pred start novog Dejvis kupa  

izvor; novosti online       foto: vn                                                          19.11.2019.

 tss davis cup

 

Osvajač iz 2010. i vicešampion iz 2013. će u najjačem mogućem sastavu pokušati da reprizira šampionske slike od pre devet godina

Posle 119 godina bitisanja, uz 12 godina pauze, Dejvis kup se, prvi put održava u novom formatu čija je završnica juče počela u Madridu. Ipak, sve te promene nisu promenile ambicije 18 učesnika koji žele da podignu pehar. Među njima je i Srbija.

Osvajač iz 2010. i vicešampion iz 2013. će u najjačem mogućem sastavu pokušati da reprizira šampionske slike od pre devet godina, kada je Viktor Troicki u odlučujućem meču protiv Francuske, "počistio" Mikaela Ljodru (6:2, 6:2, 6:3) s terena "Beogradske arene" kako bi bio spreman za dodelu "salatare".

Tri godine kasnije, na istom mestu, Srbija u finalu nije mogla da računa na Viktora zbog suspenzije i Janka Tipsarevića zbog povrede. Ali u Madridu je šampionski tim, posle dugo vremena, opet na radnom okupljanju...

- Želja se nikada nije promenila. Ponovo je zajedno ta generacija, sa Zimonjićem sada kao selektorom, uz neke mlađe snage, Lajovića i Krajinovića. Treniramo i jedva čekamo početak. Biće i emotivno, jer se Janko oprašta od aktivnog igranja, što još ne mogu da prihvatim. Ali, opet smo u jakom sastavu i nadamo se da možemo do samog kraja, odnosno da trijumfujemo - nema sumnju Troicki koliko mogu šampioni.

Za razliku od pomenuta dva finala, odnosno ranijeg formata takmičenja u kojem se duel reprezentacija sastajao od najviše četiri singl i jednog dubl meča, jer je pobedu odnosio tim sa osvojena tri boda, u sadašnjem timski duel čine dva meča u singl konkurenciji i jedan u dublu, pa samim tim je i veći značaj tog meča u kome su četiri igrača na terenu, a koji dolazi posle dva singla.

- Nismo specijalisti, ali imamo na treninzima i van njih savete jednog od najboljih dubl igrača na svetu u poslednjih u 30 godina. Svakodnevno vežbamo, napredujemo iz dana u dan i nije da nismo imali uspeha. Naprotiv, igrali smo protiv Francuza, dobijali Japance - ne dozvoljava Troicki da bilo ko pomisli da Srbija u bilo kom meču ima slabu tačku.

NAGRADNI FOND 27 MILIONA DOLARA
Ma koliko bilo kritika na nove organizatore Dejvis kupa, finansijska nadoknada za učesnike završnog turnira neće biti mala, odnosno iznosi 18 miliona dolara za igrače i devet za federacije. Tako će svaki tim koji koji bude eliminisan u grupnoj fazi inkasirati 600.000 dolara, a njihova federacija upola manje. Poraženi u četvrtfinalu će biti bogatiji za 1,28 miliona (igrači) i 600.000 (federacije). Poraženima u polufinalu sleduje 1,5 miliona (igrači) i 750.000 (federacije), a u finalu 1,75 miliona (igrači) 844.000 (federacija), dok će pobednik uz "salataru" dobiti i čekove na 2,4 miliona za igrače i 1,06 miliona za federaciju.

STATISTIKA STIŽE UŽIVO
Nije novost da je "virus" napredne statistike uveliko zahvatio tenis. Međutim, za razliku od drugih takmičenja na kojima su igrači mogli da koriste podatke posle završnih mečeva, na Dejvis kupu će, zahvaljujući kompaniji "Foksten" statistika biti momentalno dostupna trenerima koji će ih u pauzama između neparnih gemova putem tableta prezentovati igračima, saopštio je Đerar Pike (na slici), predsednik kompanije koja je od ove godine preuzela organizaciju velikog takmičenja.

Iza ovog poduhvata u kojem će uz do sada uobičajene podake, naći i složeniji, poput kretnji igrača, pozicija lopte... koje će beležiti silni laseri i kamere, stoji ista kompanija koja je 2017. dizajnirala poboljšano "Oko sokolovo", odobreno od ITF, ATP i VTA i koje sada koristi na nekoliko turnira.

ČETVRTFINALE

(1) pobednik D - pobednik F 21. 11
(2) pobednik A - drugoplasirani* 22. 11.
(3) pobednik E - pobednik C 22. 11.
(4) pobednik B - drugoplasirani* 22. 11.

POLUFINALE
pobednik 1 - pobednik 2 23. 11
pobednik 3 - pobednik 4 23. 11

FINALE
24. novembar

NAPOMENA: Po završetku prve faze biće određeno koja će od dve drugoplasirane ekipe sa najboljim skorom igrati sa pobednikom grupe A i pobednikom grupe B.

novosti.rs

 

 

Rodžer okončao Novakov san o prvom mestu

Nadal posle godinu na vrhu ATP-a/Đoković peti put osvojio Masters u Parizu

Đoković : Prvo mesto je uvek izazov

Bez promena na vrhu ATP liste, Krajinović napredovao za 14 pozicija

Sledi bitka za prvo mesto, Rafa sve bliži tronu

Đokovićeva 272. nedelja na vrhu

Đoković je šampion Tokija!

Đokovićeva 271. nedelja, Lajović 29, Đere 41, Krajinović 49.

Đoković stigao Lendla, ispred su samo Sampras i Federer

ATP LISTA: Đokoviću ugroženo prvo mesto, Nadal sve bliži

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button