glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

presuda mladic rusija-hag
psg dodik00 konferencija BATE-Borisov-Zvezda veselinov Partizan-young boys

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Sberbanka blokirala sve račune Todorićima u Londonu

izvor:  agencije            foto:                                                                                 24.11.2017

todoric

ZAGREB – Sberbanka je isposlovala blokade svih računa Ivici i Anti Todoriću u Londonu, a želi da im uzme i kompletne Kulmerove dvore, piše danas Jutarnji list u tekstu pod naslovom „Ruska banka u žestokoj ofanzivi protiv Todorića”.

Uz blokade koje se sprovode na temelju rešenja Županijskog suda u Zagrebu radi osiguranja u istrazi inkriminisane protivpravne imovinske koristi, blokade Todorićeve imovine isposlovala je i ruska Sberbanka. I to ne samo imovine Ivice Todorića, nego i sina Ante, a ujedno pokušavaju da postignu blokade imovine još nekih članova njegove porodice”, navodi Jutarnji pozivajući se na pouzdane izvore.

List objašnjava da se „radi o blokadama o kojima je govorio sudija Ričard Blejk kada je Todoriću odredio relativno nisku kauciju od 100.000 funti i pritom pojasnio da Todorić baš i nije u mogućnosti da prikupi veliki novčani iznos zbog blokade njegove imovine kako u Engleskoj, tako i u inostranstvu”.

Naime, kako dodaje Jutarnji, Sberbanka je očito već tada na nadležnom sudu u Londonu ishodovala blokade tamošnje imovine Ivice i Ante Todorića, a sve na temelju poslednjeg zaduženja Agrokora kod ove banke od 100 miliona evra, za koji su oni garantovali i ličnom imovinom.

Tim je ugovorom o kreditu i bila dogovorena nadležnost suda u Londonu u slučaju spora. Kako doznajemo, Sberbanka je na taj način Ivici i Anti Todoriću blokirala sve račune u toj zemlji, dok nije poznato da li oni tamo imaju i druge imovine i da li je bilo i daljih blokada”, piše list.

Dalje navodi da se, međutim, Sberbanka očito dala i u „potragu” za drugom imovinom Ivice Todorića i s njim povezanih osoba.

Županijsko državno tužilaštvo je, objašnjava se u tekstu, preko Županijskog suda blokiralo „samo” četvrtinu dvorca Kulmer koji glasi na Ivicu Todorića, jer se pribavljanje nezakonite koristi stavlja na teret samo njemu.

No, u međuvremenu je Sberbanka krenula u proceduru kako bi stavila zabeležbe na ostatak Kulmera. Pritom su krenuli i na delove koji pripadaju obojici sinova, kao i kćeri Ivice Todorića, podnevši Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu odgovarajuće tužbe kojima žele da dokažu da je celi Kulmer podoban za namirenje naplate spomenutog zajma po ugovorenoj klauzuli o garanciji vlastitom imovinom”.

Jutarnji list napominje da je „u međuvremenu i sud prihvatio nove predloge hrvatskog tužilaštva za dalju blokadu imovine, pri čemu se izašlo iz granica Republike Hrvatske”.

 

 

Hrvatska nezadovoljna presudom Mladiću - nije utvrđeno učešće Srbije

Grabar Kitarović: Puno vode će proteći Dunavom dok Srbija i Hrvatska ne kažu da su prijatelji

Grabar-Kitarović: Nisam u sukobu s premijerom/Plenković: Ima problema, ali u Hrvatskoj nije vanredno stanje/Hrvatski Sabor izglasao poverenje Vladi

Slovenački portal: Detalji krivične prijave protiv Todorića

Todorić uhapšen u Londonu

Pljušte optužbe zbog 'Agrokora'

Todorić: Vratiću se u Hrvtasku čim prikupim dokaze/Raspisana međunarodna poternica za Ivicom Todorićem

Nobilo : Sudski postupak za Agrokor će trajati 20 godina

Tužilaštvo zatražilo pritvor za sve osumnjičene u slučaju Agrokor, Todorići i dalje u inostranstvu

Stižu nove izbjeglice, loši uvjeti za integraciju

FAZ: Hrvatska je svađalica u komšiluku

Dragan Vasiljković osuđen na 15 godina zatvora

Hrvatska i Slovenija: Ukopavanje ili obnova dijaloga?

Hrvatska zabranjuje "Za dom spremni"?

Kitarović: Izmeštanjem HOS-ove ploče iz Jasenovca niko nije zadovoljan/ Vučić u Hrvatskoj do kraja godine

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button