glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

Sastanak-u-Palati-Srbija skupstina444 izbori888
ambasada rusije nenad-popovic ustavni sud eu_posao Nusic mladen

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Grabar-Kitarović: Nisam u sukobu s premijerom/Plenković: Ima problema, ali u Hrvatskoj nije vanredno stanje/Hrvatski Sabor izglasao poverenje Vladi

izvor:  agencije            foto:                                                                                 12.11.2017

zagreb

Grabar-Kitarović: Nisam u sukobu s premijerom

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović odbacila je danas tvrdnje da je u sukobu s premijerom Andrejem Plenkovićem, ali i dodala da joj je cilj da upozori na stanje u državi te najavila kako će od njega zatražiti sazivanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost zbog Agrokora.

"Ne, nismo u sukobu. Moj cilj je biti vrlo realna. Niti optimistična, niti pesimistična, nego upozoravati na stanje koje postoji u državi jer, uostalom, to je i moja dužnost prema građanima i moja ustavna obveza", rekla je ona u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

Ona je naglasila želela da se češće čuje s premijerom Plenkovićem i najavila da će predložili da se sazove zajednička sednica Vlade.

O drugom mandatu, kako je navela još ne razmišlja, prenosi Hina.

O stanju u Agrokoru je, prema sopstvenim rečima, čula tek kad je izbila kriza.

Dodala je da veruje da je Vlada, s druge strane, preduzimala sve korake koji su neophodni kako bi se stabilizovala, pre svega, hrvatska privreda jer je koncern Agrokor jedna od ključnih kompanija za stabilnost hrvatske privrede, pa i šire.

"U ovom trenutku mislim da je sazrelo vreme da se o svim tim pitanjima raspravi na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost. Posebno u svetlu najnovijih događaja", rekla je te najavila da će sazivanje sednice predložiti premijeru.

Rekla je i da se nakon njene posete Rusiji pitanje duga Agrokora više ne postavlja kao pitanje državnog duga, kao pitanje nečega što bi država trebalo da vrati, već je reč o korporativnom pitanju.

Plenković: Ima problema, ali u Hrvatskoj nije vanredno stanje

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da u Hrvatskoj nije vanredno stanje kao što je rekla predsednica Kolinda Grabar Kitarović, već da ta zemlja ima teškoće, probleme, ali i Vladu koja prati te probleme.

Plenković je to rekao nakon što je hrvatski Sabor nakon četrnaestočasovne rasprave izglasao ponovo poverenje njegovoj vladi, ali je odbio da komentariše kritike predsednice Grabar Kitarović, prenosi Večernji list.

"Kao što sam i najavljivao od samog početka, bila je ovo četvrta neuspešna inicijativa opozicije, a potvrđena je i cela Vlada i ministarka Nada Murganić. Koristili su instrument za koji su unapred znali da neće moći da prođe u hrvatskom saboru", kazao je Plenković.

On dodao da je rasprava pokazala da Vlada od samog početka štiti opšti interes, hrvatsku privredu, stabilnost finansijskog sistema i radna mesta.

Hrvatski premijer je ocenio da je inicijativa opozicije bila "vrlo škrta u pismenoj formi, a u usmenoj formi je pokazala svu svoju prazninu i nepotrebnost".

"No, nas to neće omesti da nastavimo da sprovodimo svoj program, da se zalažemo za kvalitetniji život hrvatskog čoveka, za nastavak reformi i pozitivnih trendova u hrvatskom društvu. Pokazaćemo razliku između ozbiljne i odgovorne politike i politikantstva, čega smo imali priliku nagledati se tokom ove višesatne rasprave", zaključio je Plenković.

Hrvatski Sabor izglasao poverenje Vladi

ZAGREB – Sabor Hrvatske izglasao je rano jutros poverenje Vladi premijera Andreja Plenkovića.

Rasprava o poverenju Vladi održana je na inicijativu opozicije pošto se premijer nije odazvao pozivu i nije došao u Sabor da odgovori na pitanja o slučaju Agrokor.

Posle celodnevne maratonske i burne rasprave koja je trajala do ponoći, Sabor je sa 78 glasova iskazao poverenje Vladi, dok je za opoziv Vlade glasalo 59 zastupnika, ;javila je Hina.

Za rušenje Vlade bilo je potrebno najmanje 76 od ukupno 151 glasova poslanika Sabora.

Opozicija je tražila glasanje u svetlu poslednjih dešavanja oko posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor i optužuje vladu da je tu kompaniju predala stranim investicionim fondovima i bankama.

Sabor je izglasao i poverenje ministarki demografije, mladih i socijalne politike Nadi Murganić .

Protiv opoziva ministarke Murganić bilo je 78 zastupnika, a za opoziv njih 49. 

 

 

Slovenački portal: Detalji krivične prijave protiv Todorića

Todorić uhapšen u Londonu

Pljušte optužbe zbog 'Agrokora'

Todorić: Vratiću se u Hrvtasku čim prikupim dokaze/Raspisana međunarodna poternica za Ivicom Todorićem

Nobilo : Sudski postupak za Agrokor će trajati 20 godina

Tužilaštvo zatražilo pritvor za sve osumnjičene u slučaju Agrokor, Todorići i dalje u inostranstvu

Stižu nove izbjeglice, loši uvjeti za integraciju

FAZ: Hrvatska je svađalica u komšiluku

Dragan Vasiljković osuđen na 15 godina zatvora

Hrvatska i Slovenija: Ukopavanje ili obnova dijaloga?

Hrvatska zabranjuje "Za dom spremni"?

Kitarović: Izmeštanjem HOS-ove ploče iz Jasenovca niko nije zadovoljan/ Vučić u Hrvatskoj do kraja godine

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button