glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

mladic plakati presuda
psg dodik00 konferencija mladi ekologija kosarkasi88

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Hrvatska nezadovoljna presudom Mladiću - nije utvrđeno učešće Srbije

izvor:  agencije            foto:                                                                                 23.11.2017

plenkovic88

Zagreb - Vlada Hrvatske ocenila je da je primerena prvostepena presuda Ratku Mladiću kojom je osuđen na doživotnu robiju, ali i izrazila nezadovljstvo što tom presudom nije utvrđeno učešće i najviših funkcionera Srbije u „sveobuhvatnom udruženom zločinačkom poduhvatu”.

Izražavamo nezadovoljstvo zaključcima Raspravnog veća u delu u kojem nije utvrđeno učešće i najviših državnih funkcionera Srbije u takozvanom sveobuhvatnom udruženom zločinačkom poduhvatu, s obzirom da su u optužnici bili navedeni (Slobodan Milošević, Jovica Stanišić, Frenki Simatović, Željko Ražnatović i Vojislav Šešelj)”, saopštila je Vlada Hrvatske.

U saopštenju se navodi da je današnjom presudom Mladiću još jednom potvrđeno da je u Srebrenici počinjen zločin genocida.

Hrvatska Vlada podseća da je Mladić prvostepeno osuđen za učešće u četiri udružena zločinačka poduhvata, uključujući i udruženi zločinački poduhvat u BiH s ciljem da se bosanski Hrvati i Muslimani trajno uklone s područja na koje su bosanski Srbi polagali pravo, pri čemu su kao učesnici poduhvata navedeni i tadašnji najviši funkcioneri Republike Srpske.

Vlada Hrvatske je izrazila i žaljenje što Ratko Mladić „nije optužen i osuđen i za brojna zlodela počinjena tokom agresije na Republiku Hrvatsku”. Dodaje se da je Hrvatska u tom predmetu, preko svojih nadležnih tela, pružala pomoć tužilaštvu Haškog tribunala i ispunjavala njegove zahteve.

Prvostepeno veće Haškog tribunala osudilo je danas Mladića na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici i za zločine protiv čovečnosti u 15 bosanskih opština, koji obuhvataju progone, istrebljenja, ubistva, deportacije i prisilna premeštanja. Proglašen je krivim po svim tačkama optužnice izuzev prve koja se odnosi na genocid u šest opština u BiH.

 

 

Grabar Kitarović: Puno vode će proteći Dunavom dok Srbija i Hrvatska ne kažu da su prijatelji

Grabar-Kitarović: Nisam u sukobu s premijerom/Plenković: Ima problema, ali u Hrvatskoj nije vanredno stanje/Hrvatski Sabor izglasao poverenje Vladi

Slovenački portal: Detalji krivične prijave protiv Todorića

Todorić uhapšen u Londonu

Pljušte optužbe zbog 'Agrokora'

Todorić: Vratiću se u Hrvtasku čim prikupim dokaze/Raspisana međunarodna poternica za Ivicom Todorićem

Nobilo : Sudski postupak za Agrokor će trajati 20 godina

Tužilaštvo zatražilo pritvor za sve osumnjičene u slučaju Agrokor, Todorići i dalje u inostranstvu

Stižu nove izbjeglice, loši uvjeti za integraciju

FAZ: Hrvatska je svađalica u komšiluku

Dragan Vasiljković osuđen na 15 godina zatvora

Hrvatska i Slovenija: Ukopavanje ili obnova dijaloga?

Hrvatska zabranjuje "Za dom spremni"?

Kitarović: Izmeštanjem HOS-ove ploče iz Jasenovca niko nije zadovoljan/ Vučić u Hrvatskoj do kraja godine

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button