glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

av4 opozicija333 bih predsjednistvo
ambasada rusije nenad-popovic han11 baraz djuricic zvezda66666

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Grabar Kitarović: Puno vode će proteći Dunavom dok Srbija i Hrvatska ne kažu da su prijatelji

izvor:  agencije            foto:                                                                                 18.11.2017

VUKOVAR1

VUKOVAR – Uz prisustvo čitavog državnog vrha Hrvatske, Vukovarom se danas na obeležavanju Dana sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, orio ustaški poklič „za dom spremni”.

Tom prilikom, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja se na manifestaciji pojavila u „zengama” – čizmama koje se najčešće povezuju sa pripadnicima hrvatskih paravojnih formacija, poručila je da će biti potrebno još puno vremena da bi se Srbija i Hrvatska mogle smatrati prijateljskim zemljama.

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u čizme proizvedene u Borovu, takozvane „zenge” koje su 1991. nosili pripadnici hrvatskih paravojnih snaga u Vukovaru, Kolinda je rekla da time „želi da poruči kako su Vukovaru potrebna radna mesta i bolja budućnost”.

Kitarovićeva je takođe izjavila, komentarišući odnose Hrvatske i Srbije, da je potreban razgovor u cilju rešavanja otvorenih pitanja između dve države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što pre rešiti.

Ona je, govoreći o izgradnji međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije kazala da su već učinjeni neki koraci, prenosi Hina.

Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom pre nego što Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati”, rekla je Grabar Kitarović.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je danas da je od prošlogodišnje sednice vlade o Vukovaru postignuto puno.

Godinu dana nakon toga, možemo reći da smo puno toga ostvarili – od činjenice da se sprema novi zakon o razvoju Vukovara, da smo upravo doneli odluku da se za 50 posto sredstava poveća fond za razvoj Vukovara, dakle uglavnom namenjen privredi, projekti koji se odnose na komunalnu, vodnu infrastrukturu, na infrastrukturu grada. Hrvatska vojska se vratila u Vukovar”, rekao je Plenković, prenosi Hina.

Dan kada su snage tadašnje JNA i Teritorijalne odbrane ušle u Vukovar i odatle potisnule hrvatske paravojne formacije, u Hrvatskoj se obeležava kao Dan sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. 

 

Grabar-Kitarović: Nisam u sukobu s premijerom/Plenković: Ima problema, ali u Hrvatskoj nije vanredno stanje/Hrvatski Sabor izglasao poverenje Vladi

Slovenački portal: Detalji krivične prijave protiv Todorića

Todorić uhapšen u Londonu

Pljušte optužbe zbog 'Agrokora'

Todorić: Vratiću se u Hrvtasku čim prikupim dokaze/Raspisana međunarodna poternica za Ivicom Todorićem

Nobilo : Sudski postupak za Agrokor će trajati 20 godina

Tužilaštvo zatražilo pritvor za sve osumnjičene u slučaju Agrokor, Todorići i dalje u inostranstvu

Stižu nove izbjeglice, loši uvjeti za integraciju

FAZ: Hrvatska je svađalica u komšiluku

Dragan Vasiljković osuđen na 15 godina zatvora

Hrvatska i Slovenija: Ukopavanje ili obnova dijaloga?

Hrvatska zabranjuje "Za dom spremni"?

Kitarović: Izmeštanjem HOS-ove ploče iz Jasenovca niko nije zadovoljan/ Vučić u Hrvatskoj do kraja godine

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button