glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

poplave volodin stoltenberg
eu5 1od5 0000 Radnici (1) kinotaka novak99999999999999 HASANAGINICA

Second Second Second Second Second Second Second Second

Promovisana Cedevita Olimpija       

izvor: agencije  foto:                                                                                          04.06.2019.

 cedevita ljubljana

 

Integracija hrvatske Cedevite i slovenačke Olimpije u jedan klub zvanično je potvrđena na današnjoj konferenciji za medije u Ljubljani. Sedište nove košarkaške tvorevine biće u slovenačkoj prestonici, tim će se naredne sezone takmičiti u ABA ligi i Evrokupu, ali ne i u prvom delu šampionata Slovenije.

- Prvi put u Evropi spajaju se dva profesionalna kluba iz različitih država - kaže predsednik Cedevite Emil Tedeski. - To još niko nije napravio u bilo kom sportu, zbog čega sam neizmerno ponosan i uzbuđen. Ovo nije dolazak velikog sponzora u KK Olimpija, ovo nije odlazak kapitala iz jedne države u drugu, ovo je ravnopravno spajanje dva kluba koji imaju svoje "ja", svoje strukture, navijače, igrače, trenere, menadžment. To spajanje jednakih je novo u sportu, u biznisu postoji. Postoji i u sportu u okviru jedne države. Normalno je da će biti prepreka i pogrešnih interpretacija.

Jedna od dilema je da li postoje prepreke za takmičenje u ABA ligi, iz koje je Olimpija ispala kao slovenački predstavnik.

- ABA je liga u kojoj su vlasnici klubovi i nemamo nikakvih ograničenja u ovom projektu. Ne vidimo nijedan problem u ovom spajanju. Članstvo u ABA ligi nije članstvo država, već članstvo klubova - ističe Tedeski.

U Hrvatskoj se govori da Cedevita ovim potezom izdaje nacionalni košarkaški interes.

- U Ljubljani imamo sjajne uslove, postoji veliki interes za košarku, jer je Slovenija prvak Evrope. Za nas je spajanje dva kluba toliko logično da se sve primedbe o izdajama nacionalnih interesa čine smešnima. Tu niko ne broji krvna zrnca, sve se radi u svrhu zabave, želimo da slavimo pobede i budemo veliki u porazima - konstatuje Tedeski.

NOVOSEL: NEOZBILjAN POTEZ

Odluku Cedevite da klub preseli u Sloveniju komentarisao je i legendarni hrvatski trener Mirko Novosel.

- Sportski gledano, to je neozbiljan potez. Zna li on koliko malo ljudi gleda Olimpijine utakmice? Ali, naša košarka time ništa ne gubi. Naprotiv, sada se može stvoriti ravnopravnost klubova, pri čemu HKS treba da povuče neke odlučnije poteze kao što je zabrana igranja strancima. Cedevita nije bila dominantna zbog stručnog rada, već zbog novca.

 

 

Posle zasedanja Skupštine ABA, jasno da neće biti proširenja lige

Đorđević: Čestitao sam Jokiću/Danilović: Presrećan sam/Ražnatović i Milojević za RTS: Tim snova Srbije sa Jokićem, domet veliki

Dogovor s Evroligom jedan od prioriteta

Jokić uvršten u najbolju petorku NBA lige

Olimpijakos u ABA (ne)moguća misija

Novi Sad Basket siti : Bulut najavljuje prvi internacionalni turnir u Srbiji

Bertomeu: U Evroligi nema mesta za drugi klub iz ABA lige

Počinje Superliga: Zvezda želi petu uzastopnu titulu, u Partizanu očekuju zanimljivu trku za tron

Zvezdi od ABA lige skoro dvostruko veća kazna nego Budućnosti/Repeša: Ostavljena trauma, ne samo meni...

Budućnost: Poništite finalnu seriju, obavestićemo Evroligu

Čović: Repeša "zakuvao"/Budućnost: Horor i linč, ABA liga više ne postoji

Košarkaši Zvezde novi šampioni ABA lige

Budućnost izborila majstoricu u Beogradu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button