glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

srpska lista44 bih predsednistvo trolovi
eu4 ds1 EP3 bertomeu kosa novak66666666

Second Second Second Second Second Second Second Second

Novi Sad Basket siti : Bulut najavljuje prvi internacionalni turnir u Srbiji       

izvor: evn  foto: vn                                                                                          20.05.2019.

 bulut_1

 

Epitet planetarnog centra basketa "tri na tri", koji je Srpska Atina dobila zahvaljujući najboljim ekipama i igračima na svetu, Novom Sadu i Limanu, odnosno Dušanu Domoviću Bulutu i Stefanu Stojačiću, potvrđena je i odlukom Svetske košarkaške federacije (FIBA) da Novi Sad bude domaćin "Ultra čelindžer turnira".

Tako će 24. i 25. maja na Trgu slobode u centru grada ljubitelji nove olimpijske discipline imati priliku da pored naših fenomenalnih ekipa, na delu vide i dva tima iz SAD, Prinston i Njujork Harlem, ekipe iz Češke, Švajcarske i Indije, kao i svetske prvake do 23 godine iz Rusije.

- To je prvi internacionalni turnir ovog karaktera u Srbiji - kaže Dušan Domović Bulut, najbolji basketaš na planeti. - Drago mi je što će se desiti ovde, kod nas, u gradu odakle je sve poteklo i što imamo priliku da ugostimo najbolje ekipe sveta i pokažemo zašto se najbolji basket igra u našem gradu.

Organizacija turnira je veoma značajna jer će naša federacija dobiti bodove, a ekipe Novi Sad i Liman šansu da potvrde primat na svetskoj rang-listi.

- Dobro je što je Grad prepoznao potencijal svetskog događaja i što ga organizujemo zajedno sa "Opens-om" upravo u godini kada je Novi Sad omladinska prestonica Evrope. Takođe, naši sugrađani će pre turnira imati priliku da se takmiče na zanimljivom zagrevanju za "Novi Sad ultra čelindžer" uz igru "Put oko sveta", u subotu 18. maja na terenima centra "Promenada". Naravno, pozivam sve ljubitelje basketa da se prijave na takmičenje i igraju zajedno sa Markom Žderom, Markom Savićem, Stefanom Stojačićem, Danilom Lukićem, Dejanom Majstorovićem i sa mnom.

Zajednička organizacija svetske smotre basketaša, Novog Sada i Limana, kruna je dosadašnjih uspeha dve naše i svetske najbolje ekipe ali i početak saradnje u pravcu organizacije sličnih događaja.

- Nadam se da će tako biti. Mi smo rivali na terenu, ali nismo neprijatelji. Sarađujemo zarad viših ciljeva od nas samih veoma skladno, kako u reprezentaciji, tako i sada, na organizacionom planu - kaže Dušan.

SPAJA DVE TITULE

Dušan Domović Bulut je draftovan za američku profesionalnu "tri na tri" ligu - "Big 3" i biće prvi igrač van SAD i bez NBA iskustva koji je dobio priliku.

- Veoma sam zadovoljan - kaže Dušan. - Na neki način, sav taj beskonačan trud se isplatio u vidu tog priznanja. Imaću priliku da se merim sa najboljim igračima sveta, ali ne želim samo to, već da budem najbolji, da spojim titule FIBA i "Big 3" i budem neosporni šampion.

novosti.rs

 

 

Bertomeu: U Evroligi nema mesta za drugi klub iz ABA lige

Počinje Superliga: Zvezda želi petu uzastopnu titulu, u Partizanu očekuju zanimljivu trku za tron

Zvezdi od ABA lige skoro dvostruko veća kazna nego Budućnosti/Repeša: Ostavljena trauma, ne samo meni...

Budućnost: Poništite finalnu seriju, obavestićemo Evroligu

Čović: Repeša "zakuvao"/Budućnost: Horor i linč, ABA liga više ne postoji

Košarkaši Zvezde novi šampioni ABA lige

Budućnost izborila majstoricu u Beogradu

Tomić: U ovakvim uslovima ne možeš da odigraš kvalitetno/Repeša: Ne znam šta da radim, da uzmem pištolj i ubijem se

Budućnost 'preživela', raspad Zvezde u nastavku

Repeša: Linč u hali/Gordić: Treba da nas je sramota/ Tomić: Kao nikad za 30 godina

Crveno-beli pregazili Budućnost u drugom meču finala

Zvezda ubedljiva protiv Budućnosti

Počinje „igra prestola”

Čović pred reprizu finala ABA lige protiv Budućnosti: Sve će biti drugačije

Crvena zvezda silovito do finala/Tomić: U sve četiri četvrtine smo bili bolji/ Trinkijeri: Nije kraj

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button