glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

povratak iz sirije izbori6666 parlament bih 11
ministarstvo kulture siromastvo beli rusi bitef0000 zvezda-aba duci8888

Second Second Second Second Second Second Second Second

Čović: Repeša "zakuvao"/Budućnost: Horor i linč, ABA liga više ne postoji       

izvor: agencije  foto: vn                                                                                          23.04.2019.

 covic88

 

Čović: Repeša "zakuvao", treneri ne treba da traže alibi u pričama

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović posle osvajanja titule u ABA ligi i pobede nad ekipom Budućnosti u majstorici (97:57) istakao je sa njegov klub sjajno odradio celu sezonu

Čović je rekao da je očekivao da veliku rezultatsku prednost i u odlučujućem meču.

"U nekoliko navrata sam rekao ako se svedemo na sport i imamo potpunu regularnost, onda nemamo šta da brinemo. Kao što ste videli, kada se to dogodi onda su rezultati razlike 19, 20, 38 i 43 poena", rekao je on i objasnio kako su crveno-beli došli do ovog rezultata: "Zvezda je dominantna. Možda mnogi nisu verovali u ovaj tim na početku, kad smo pravili novog trenera. Znamo da radimo posao, znamo da se borimo i sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima. Treba biti uporan i verovati u ono što ste napravili kao plan da dođete do određenog cilja. To već radimo godinama unazad i zato imamo rezultate".

Čović je upitan i koliko je rezultat iz prošlogodišnjeg finala uticao na rezultat susreta.

"Neću da se vraćam na prošlu godinu. Nas je prošle godine od ovog rezultata delila jedna nesretna lopta, da ne analiziram sve ono što je prethodilo. Svake godine ste iskusniji, ukoliko niste ni sujetni ni bahati i ukoliko ste stalno spremni da učite bez obzira koliko znanja imate. To je jako dobro za mozak jer je to važan mišić koji stalno treba trenirati", rekao je Čović.

Čović se osvrnuo na dešavanja zbog kojih je meč počeo sa više od sat vremena kašnjenja.

"Ono što je bilo na početku to je bilo nešto zbog čega sam jako brinuo. Na prljave akcije koje su se dešavale u Podgorici morala je da usledi reakcija. Nemam nameru da pričam o tome. Mislim da je bila fantastična atmosfera. Znam šta je bilo pripremano kao provokacija i izvinjavam se javnosti zbog onog što se desilo na početku i što je iskorišćeno. Ne bih da analiziram kako se dogodilo, kako je koji igrač izlazio na teren i pojedinici koji su bili zaduženi za obezbeđenje, a nisu iz Crvene zvezde. To je sada nebitno. Bitno je da smo došli do cilja i da smo izdržali jedan maltene zatvoriski režim od utorka do povrataka iz Podgorice. Čestitam stručnom štabu, igračima, upravi i menadžmentu. Istrajali smo i izdigli se kako priliči Beogradu i Srbiji", rekao je Čović.

Upitan da prokomentariše da li su izjave trenera Budućnosti Jasmina Repeše doprinele ovakvoj atmosferi u finalnoj seriji, odgovorio je: "Smešno mi je da pričam o trenerima, ali sa mojim iskustvom od 52 godine gde sam radio sa vrhunskim trenerima sa ovih prostora, nikada nije dobro kada treneri izgube sa velikom razlikom da alibi traže u nekakvim pričama. Tako se zakuvala čorba, posle čega je sledilo interesantno saopštenje. Sada vam direktno kažem, Zvezda se ni na prvoj ni na drugoj utamici, a ni na ovoj današnjoj, nije se bavila organizacijom vređanja, pravljenja transparenata... Zapamtite, nikada.. Danas smo se bavili organizacijom da sprečimo tu reakciju, što je normalno".

Dodao je da menadžment ABA lige mora da povede računa i o detaljima proslave.

"Jer proslave šampiona moraju da budu šampionske, evropske, a ne na brzaka", poručio je Čović.

Budućnost: Horor i linč, ABA liga više ne postoji

Buducnost11

Košarkaški klub Budućnost saopštio je da su direktor i sportski direktor ABA lige, Krešimir Novosel i Žarko Čabarkapa, u dogovoru sa Nebojšom Čovićem, omogućili neregularnosti u petoj utakmici finala protiv Crvene zvezde i fizičke napade na igrače.

"Igrači i stručni štab Budućnosti su doživeli horor, linč i fizičko nasilje. Nakon napada kojeg su zabeležile kamere i preneli svi mediji, uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija poslala klubu u zvaničnom saopštenju", stoji u saopštenju.

Iz Budućnosti navode da su tom prilikom "povređeni Noris Kol, Suad Šehović", a da je Nemanja Gordić "pogođen stolicom".

Svesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Nažalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košakaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa pretnjom da će se utakmica registrovati službenim rezultatom 20:0 u korist Crvene zvezde", navode iz kluba.

"Mada svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren", stoji u saopštenju.

"O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smenu", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Košarkaši Zvezde novi šampioni ABA lige

Budućnost izborila majstoricu u Beogradu

Tomić: U ovakvim uslovima ne možeš da odigraš kvalitetno/Repeša: Ne znam šta da radim, da uzmem pištolj i ubijem se

Budućnost 'preživela', raspad Zvezde u nastavku

Repeša: Linč u hali/Gordić: Treba da nas je sramota/ Tomić: Kao nikad za 30 godina

Crveno-beli pregazili Budućnost u drugom meču finala

Zvezda ubedljiva protiv Budućnosti

Počinje „igra prestola”

Čović pred reprizu finala ABA lige protiv Budućnosti: Sve će biti drugačije

Crvena zvezda silovito do finala/Tomić: U sve četiri četvrtine smo bili bolji/ Trinkijeri: Nije kraj

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button