glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

putin00 samit222 eu888
vigemark2 izbori99 sasa Kinoteka 22 Ljajic-na-BG-sajmu cska1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Predsednik i zvaničnici čestitali Uskrs          

izvor:  agencije  foto:                                                                                  06.04.2018.

USKRS 

Vučić: Podsetimo se ljubavi, praštanja, tolerancije, mira...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u kojoj je podsetio na neprolazne vrednosti pravoslavne vere - ljubav, praštanje, toleranciju, mir, međusobno uvažavanje i razumevanje.

U čestitki se navodi:

Upućujem srdačne čestitke svim vernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

U prazničnom duhu vaskrsenja podsetimo se neprolaznih vrednosti pravoslavne vere - ljubavi, praštanja, tolerancije, mira, međusobnog uvažavanja i razumevanja.

Gojković: Podsetimo se zajedništva, razumevanja, praštanja

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestita Vaskrs svim građanima Srbije koji ovaj hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

U ime Narodne skupštine i lično ime građanima Srbije čestitam predstojeći praznik. Želim da se u duhu najvećeg hrišćanskog praznika, koji slavi pobedu života i dobrote, podsetimo na neprolazne vrednosti zajedništva, razumevanja i praštanja. Neka Vaskrs donese snagu da se svako iskušenje prevaziđe, a u domove unese radost, zdravlje, slogu i sreću”, navela je Gojković u čestitki, saopšteno je iz parlamenta.

Dačić: Ujedinjeni u zaštiti interesa države i građana

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je veliki hrišćanski praznik Uskrs poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime čestitam Vam najradosniji hrišćanski praznik sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju i veselju u krugu svojih najdražih.

Neka nam ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom, istine nad laži i pravdom nad nepravdom. Želim da nam ovaj Praznik nad praznicima ukaže put ka ujedinjenju u zaštiti interesa naše države i građana, a posebno kada je reč o sigurnosti i pravu na svakodnevni život naših građana na teritoriji Kosova i Metohije”, naveo je Dačić u čestitki, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Znamo da je vreme uvek onakvo kakvim ga mi učinimo i neka ovi radosni dani pokrenu sve nas napred u novu sigurnu i bolju budućnost.

Nadam se da ćemo u svim svojim različitostima istrajati u svemu, sačuvati jedni druge i prepoznati šta je najbolje za sve nas”, navodi se u čestitki Dačića, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Paunović: Brinuti o zajedništvu, narodu, porodici

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović uputila je danas patrijarhu srpskom Irineju, episkopima, sveštenicima, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve čestitku povodom Uskrsa.

Čestitam vam ovaj najradosniji hrišćanski praznik. Vera govori o važnosti zajednice i o tome da treba da živimo u ljubavi sa drugima. Na ovaj praznik treba da se podsetimo da je važno da brinemo o bližnjima, o zajedništvu, o svom narodu, o porodici... Hristos voskrese!”, navodi se u čestitki direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava, saopšteno je iz Kancelarije.

Želim vam da radost najvećeg hrišćanskog praznika podelite sa svojim najbližima i da uskršnje dane provedete u miru, ljubavi i duhovnom blagostanju. Hristos vaskrse!”, navodi se u čestitki, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

 

 

Summit EU-Zapadni Balkan pred fijaskom?

Da li se Zapadni Balkan suočava sa dolaskom ruske oluje?

Jednostrano formiranje ZSO ide na štetu Srbije

Janković se zalaže za prihvatanje realnosti oko statusa Kosova

Da li presušuje balkanska ruta?

Džihadistima iz Srbije ukupno 67 godina zatvora

Ko će doći na samit u Sofiji, a ko neće?

Hodžaj: Zbog agresivne kampanje Beograda nemoguć dijalog/ Kocijančič: EU i Srbija za nove načine rešavanja otvorenih pitanja

Ruske diplomate ostaju u Srbiji

Bugarska: Nećemo dočekati Kosovo kao državu/Haradinaj učestvuje na Samitu EU u Sofiji

Medijska ofanziva za kupovinu uticaja na Balkanu

Jeremić: Ne moramo ući u konflikt ako nećemo da damo Kosovu stolicu u UN

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button