glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu11 interpol mile77
granica2 gruevski999 antibiotici djokovic77 srbija5555 srbija8888

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Makedonija od Mađarske zatražila ekstradiciju Gruevskog     

izvor: agencije  foto:                                                                             20.11.2018  

gruevski SKOPLjE -Vlada Makedonije je saopštila da je Mađarskoj poslala zvanični zahtev za ekstradiciju osuđenog bivšeg premijera Nikole Gruevskog i da očekuje da vlasti u Budimpešti prihvate taj zahtev.

Očekujemo da će ;vlasti u Budimpešti bezuslovno prihvatiti zahtev za ekstradiciju i da će, u saglasnosti sa poštovanjem međunarodnog prava kao zemlja članica EU i NATO, omogućiti vraćanje Gruevskog u Makedoniju, da bi odslužio kaznu zatvora i odgovarao za ostala dela za koja je optužen”h, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Vlastima Mađarske je juče, podseća se, uručena i protestna nota zbog uloge mađarskih ambasada u bekstvu Nikole Gruevskog iz Makedonije.

U saopštenju se ističe da protiv bivšeg premijera Nikole Gruevskog nikada nije bio vođen nikav politički progon i da nisu evidentirane nikakve pretnje po njegov život, niti je neka vladina institucija pretila njegovom životu.

Osuđeni Nikola Gruevski je bio pod policijskom zaštitom saglasno pravima koja mu slede kao bivšem premijeru i ni u jednoj situaciji nije prijavio pretnje po svoj život”, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je Gruevski osuđen pravosnažnom presudom u javnom i transparentnom procesu kao i da se protiv njega vodi još nekoliko sudskih postupaka, istraga i jedan predistražni postupak i konstatuje da je ;jedini cilj Gruevskog da izbegne pravdu.

Republika Makedonija je, ističe se, pravna država u kojoj vladaju zakoni.

Svako za koga se dokaže da je prekršio zakone i svako za koga postoji pravosnažna presuda odgovaraće za svoje postupke”, navela je Vlada Makedonije.

Gruevski: Zahtev za azil sam podneo zbog političkog progona

BUDIMPEŠTA– Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski ponovo se oglasio danas na svom Fejsbuk nalogu i potvrdio da je od Mađarske, koja je članica EU i NATO, dobio pozitivan odgovor na zahtev za politički azil zbog, kako je naveo, političkog progona u Makedoniji.

Gruevski je precizirao da je u zahtevu za dobijanje azila naveo da aktuelna vlast u Makedoniji hoće da mu oduzme slobodu, koristeći nedemokratske metode i zloupotrebljavajući tužilaštvo i sudski sistem u Makedoniji.

Ističe da njegov odlazak iz Makedonije nije beg od pravde, već da će koristeći međunarodno pravo „nastaviti da traži pravdu za sebe i za sve druge žrtve političkog progona u Makedoniji”, prenosi Tanjug.

Makedonija treba da postane članica NATO i EU ali ne sme da ostane država gde vlast upravlja sudskim sistemom i vrši svakodnevne progone”h, poručio je Gruevski.

Kancelarija za imigraciju i azil pri Vladi Mađarske danas je pozitivno odgovorila na zahtev Gruevskog za dobijanje političkog azila.

 

 

SAD: Gruevski treba da služi zatvorsku kaznu u Makedoniji/Kako je Gruevski stigao do Mađarske

VMRO-DPMNE: Gruevski nije kod nas, policija uz nalog da proveri

Vlada Makedonije usvojila nacrt ustavnih amandmana

Smene i isključenja u VMRO DPMNE zbog saradnje sa Zaevim

Sobranje dvotrećinskom većinom usvojilo odluku za početak ustavnih izmena

Cipras : Ispunite obaveze iz sporazuma/Mickoski: Sporazum odbacuje većina makedonskih građana

Zaev pozvao poslanike da prihvate Prespanski sporazum

Zaev Makedoncima: Novo ime ili izolacija

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button