glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

gas parlament bih4 KOLINDA-zoki
zemljotres00 trgovina1 markovic praznici pop-lazic braun01

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

  Jeremić: Ako istrajemo u bojkotu lažnih, pobedićemo na pravim izborima

izvor: agencije  foto:                                                                                                                             09.12.2019.

vuk11

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je da će 2020. godina biti presudna i da će, ako opozicija istraje u bojkotu, sledeće godine izbori verovatno biti održani dva puta "lažni na proleće i pravi na zimu, kada će vlast biti poražena".

"U narednih nekoliko nedelja uslediće veliki pritisci da promenimo našu odluku o bojkotu lažnih izbora na proleće. Ako se ne pokolebamo i ostanemo čvrsti, nastaće nove okolnosti i postaće jasno da režim više nema legitimitet. Spoljna i unutrašnja situacija će biti takva da neće biti alternative održavanju pravih izbora", rekao je Jeremić u Novom Sadu, gde je obeleženo godinu dana od osnivanja Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, naveo je da će uskoro biti objavljeno da je ispunjen značajan broj uslova za fer i poštene izbore, jer će biti usvojeni neki zakoni i možda promenjen poneki član REM-a, a opozicioni lideri počeće da dobijaju pozive za gostovanja na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

"Tada će nam naši partneri iz EU, od kojih većina ima dobre namere, reći da ipak razmislimo o izlasku na izborima, jer se ne možemo boriti van institucija ako želimo da izgradimo demokratski poredak. To će biti jako sugestivno i neće biti lako odupreti se tome. Ali Narodna stranka nema dilemu i sigurno će bojkotovati izbore, a uveren sam da će to učiniti i naši partneri iz SzS", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će 2020. godine svet ponovo obratiti pažnju na Zapadni Balkan, jer će na naplatu konačno doći obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će rešiti pitanje Kosova i Metohije tako što će omogućiti stupanje Prištine u UN, odnosno medjunarodno-pravno verifikovati nezavisnost Kosova.

"Vučić je na osnovu tog obećanja od dela medjunarodne zajednice na veresiju dobio sedam godina vlasti. On to neće ispuniti, izmedju ostalog i zato što su se stvari na Kosovu promenile", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će zato iz perspektive medjunarodne zajednice u velikoj meri opasti Vučićeva upotrebna vrednost, pa će posledično opasti i njihov stepen tolerancije prema diktaturi u Srbiji.

"Moramo da učinimo sve da sprečimo Vučića da prizna Kosovo i da istrajemo na bojkotu lažnih izbora, jer je to najkraći i najbrži put ka promeni vlasti, koja će pasti naglo, u trenutku", rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je da je brzi pad naprednjačke vlasti neminovan i da je režim u panici jer više ne može da zapuši sve rupe koje se neprekidno otvaraju svakodnevnim izbijanjem teških afera "Jovanjica", "Krušik", "Megatrend", lažni doktorati, kupovina diploma...

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković rekao je da je u tom gradu najjača sprega kriminala i vlasti, i istakao da takvo stanje ne može da opstane još dugo jer je režim truo iznutra i "počeo je da puca po šavovima".

 

 

Domaćinstva prošle godine trošila 64.481 dinar mesečno

Pomoć građana Srbije za Albaniju

Više opcija u igri za snabdevanje Srbije ruskim gasom u 2020.

Lukašenko u poseti Beogradu

Lutovac optužuje "centre moći" u Gradskom odboru, omladina čeka objašnjenje

Srbija očekuje da otvori nova pregovaračka poglavlja u decembru

Cerar: Evrointegracije glavni projekat

Kazna doživotnog zatvora danas stupa na snagu

Ko je za Evropu nevažan, a ko važan u opoziciji

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button