glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu77 kurti9 izbori 33
sestre2 zagreb-4 mediji digitalizacija11 Beldocs novak-55555555

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

   Izložba o savremenom stripu u Parizu   

izvor: agencije  foto:                                                                                                              05.02.2020

epa-efe

PARIZ - Izložba „Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji” otvorena je u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Postavka koja obuhvata radove 42 autora iz 25 zemalja, koja je otvorena sinoć, nastala je u okviru četvrtog izdanja Nova Festivala u Pančevu, u organizaciji Udruženja „KomunikArt” i uvrštena je u okvir nacionalnog programa Ministarstva kulture i informisanja Srbije, kao deo obeležavanja Godine evropskog kulturnog nasleđa na nacionalnom nivou.

Izložbu je otvorila Marija Nestorović, v.d direktora Kulturnog centra Srbije u Parizu, koja je zahvalila prisutnima i izrazila zadovoljstvo zbog predstavljanja ove ambiciozne međunarodne postavke.

Producentkinja izložbe Snežana Ćuruvija naročito je istakla raznovrsnost izložbe i autorskih pogleda na ono što danas nazivamo evropskim nasleđem.

„Drago nam je da smo ovom prilikom predstavili značajan broj mladih autora i autorki iz Srbije, uz one već afirmisane iz zemlje i inostranstva. Poseban kuriozitet je da su se među radovima našla i dela strip crtača iz Japana i Sjedinjenih američkih država. Bilo nam je zanimljivo da, kroz vizure ovih autora, vidimo i kako ostatak sveta posmatra ovo podneblje, iz nešto drugačije perspektive”, kazala je Ćuruvija.

Glavni cilj izložbe bio je da se podigne nivo svesti o evropskoj istoriji i vrednostima, kao i da se ojača osećaj evropskog identiteta kroz radove eminentnih evropskih autora i autora u usponu u sferama savremenog i alternativnog stripa i ilustracije, prenosi Tanjug.

Savremeni, andergraund, alternativni strip i ilustracija imaju specifične estetske kvalitete koji su vredni istraživanja, budući da predstavljaju značajne delove savremene vizuelne kulture i mogu biti korišćeni da osvetle posebne aspekte društva i kulture.

Izložba će biti otvorena do 16. marta.

 

 

Raskidanjem sporazuma sa Nemačkom neće biti sprečen odlazak radnika

Demostat: Jednostavnije procedure za zapošljavanje u Nemačkoj

Srpski jezik od naredne godine u osnovnim školama u Sloveniji

Za SAD i Kinu još nema novih ambasadora

Dopunska nastava na srpskom jeziku u Francuskoj

DW: Kako žive i šta sve rade mladi Srbi koji odu na Maltu tražeći bolji život

Merkel: Neophodni radnici iz zemalja van EU

Na posao u Nemačku - lakše ili teže nego do sada

Od prodaje imovine bivše SFRJ skoro 30 miliona evra

Nemačka kao zemlja snova

U Nišu veliko interesovanje za rad u Sloveniji: Bilo koji posao, samo što dalje odavde

Dojče vele: Detalji novog zakona o useljavanju u Nemačku

Priprema za bespapirnu carinsku dokumentaciju

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button