glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

savet ministara bih kolinda-zoki1 skupstina rs4
nemacka podgorica 55 agrokor44 zvezda-olimp milojevic1 Kokan-Mladenovic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

  Haradinaj: Kosovu ne treba „mini Šengen” sa Srbijom na čelu

izvor: agencije  foto:                                                                                                        22.12.2019.

haradinaj-ramus

PRIŠTINA – Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da „Kosovu ne treba 'mini-Šengen' sa Srbijom na čelu” i ocenio da je cela ideja te regionalne inicijative da se ukinu takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije, prenosi Koha ditore.

Haradinaj je, na dan kada se u Tirani održava treći sastanak lidera Zapadnog Balkana, rekao da će Priština otvoriti vrata „bilateralnim i trilateralnim sastancima” kada Beograd prizna nezavisost Kosova, prenosi Kosovo onlajn.

Podsetivši da je Priština potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, Haradinaj je ocenio da joj ne treba „mini Šengen”.

Govoreći o sastanku lidera Albanije, Srbije i Severne Makeodnije u Tirani, on je rekao da je albanski premijer Edi Rama „njegov brat”, ali da se Rama, za razliku od njega, nije bunio protiv podele Kosova, javlja Tanjug.

„Kao što znate, Trepča je sada kosovska, niko se više ne spori s nama oko toga i da li ste čuli da neko govori da je Trepča nečija osim kosovska, dogodila se energetska nezavisnost, tako da smo sada mogli da potpišemo ugovorne odnose sa Albanijom za ujedinjenje tržišta, imamo vojsku i da, imamo takse, ali one su protivrednost za priznavanje”, rekao je Haradinaj.

Rama: EU spremna da podrži „mali Šengen”h sa 1,2 milijarde evra

TIRANA – Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Tirani da je Evropska komisija spremna da nameni 1,2 milijarde evra sledeće godine zemljama u regionu za implementaciju postignutih sporazuma u okviru inicijative tzv. „malog Šengena”.

„To nisu zajmovi već grantovih, rekao je Rama na zajedničkoj pres konferenciji nakon sastanka sa predsednicima Srbije i Crne Gore Aleksandrom Vučićem i Milom Đukanovićem i premijerom Makedonije Zoranom Zaevim.

Rama je dodao da čuje dosta teorija zavere i besmislica o tome da ta inicijativa nema nikakvog uticaja na sve zemlje.

„Situacija je baš suprotna, a svaka zemlja koja bude uključena u proces, imaće benefite”, dodao je Rama, javlja Tanjug.

Rama: Neistinite tvrdnje Haradinaja o „mini Šengenu” i taksama

TIRANA – Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da je neistinita izjava odlazećeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da je cilj uspostavljanja „mini-Šengena” ukidanje taksi koje je Priština uvela na proizvode iz centralne Srbije i BiH, prenosi Gazeta Ekspres.

„Ne razumem da li to čini nesvesno ili namerno”, rekao je Rama na konferenciji za štampu posle trećeg sastanka lidera Zapadnog Balkana u Tirani, a prenosi Kosovo onlajn.

On je naglasio da potencijalni sporazumi u okviru „mini-Šengena” ne mogu imati implikacije i ne nameću obaveze državama, javlja Tanjug.

Albanski premijer ocenio je i da je neshvatljivo zašto Priština ne učestvuje u ovoj inicijativi.

Haradinaj je prethodno rekao da „Kosovu ne treba 'mini-Šengen' sa Srbijom na čelu” i ocenio da je cela ideja te regionalne inicijative da se ukinu takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije.

 

 

Duple funkcije za predstavnike Srpske liste

Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova bez dogovora

U Prištini teče rok za formiranje vlasti

Priština taksama zatvara vrata „malog šengena”

Godinu dana kosovskih taksi: Gubici u Srbiji i BiH, veća proizvodnja na Kosovu

Kurti: Srpska lista neće biti deo nove Vlade Kosova

Kosovo povuklo zahtev za prijem u Interpol

U Hagu sve spremno za suđenja, fale samo optužnice

Svetski mediji: Nova era na Kosovu

EU EOM: Izbori na Kosovu bili su dobro vođeni i transparentni

Samoopredeljenje, DSK i DPK proglasile pobedu na kosovskim izborima

Počelo glasanje na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button