glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel migranti222 zagadjenje2
izbori77 bijelopolje av4444444 plenkovic88 malone kustendorf11

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

  Brnabić: Zagadjenost vazduha nije veća nego prethodnih godina, nema mesta panici  

izvor: agencije  foto:                                                                                                                           16.01.2020.

ana4

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da zagadjenost vazduha u Srbiji "nije ništa veća" nego prethodnih godina već da su vremenski uslovi "jako loši".

Ona je za Prvu televiziju rekla da po podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, "nema mesta panici".

"Ključni problem su individualna ložišta. Zato moramo naći način kako da radimo sa gradjanima da se priključuju na sistem centralnog grejanja", kazala je premijerka.

Po njenim rečima, na hitnom sastanku koji je tim povodom ranije danas održan u Vladi Srbije, doneta je odluka o formiranju tela koje će koordinirati rad svih državnih organa, obaveštavati javnost i predlagati i analizirati efekte mera koje se sprovode u cilju zaštite životne sredine.

"Prethodnih godina smo uložili više od 450 miliona evra samo u filtere za termoelektrane, više od 500 miliona evra u gasifikaciju kako bi zamenili grejanje na mazut a u budžetu za 2020. godinu smo obezbedili subvencije za kupovinu hibridnih vozila. Radimo i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kako bi pojačali kontrolu emisije izduvnih gasova na tehničkim pregledima", rekla je Ana Brnabić.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je danas upitao da li je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan "živ", premijerka je rekla da ministar nije dovoljno objasnio gradjanima kakva je situacija sa zagadjenjem vazduha i što nije dovoljno koordinisao rad na rešavanju tog problema.

"Zvao me je predsednik jutros u pet do osam i pitao da li je Trivan živ i da malo probudimo ministre iz SPS. Ne postoji razlog da ministar ne izadje sa informacijama pred gradjane. Potrebna je koordinacija unutar Vlade Srbije i formiranjem radnog tela, imaćemo mnogo više koordinisanu akciju tako da svi znamo šta radi leva, šta desna ruka a šta glava", rekla je premijerka.

 

 

Da li je niži izborni prag prihvatljiv za EU

Borba za čist vazduh u Srbiji

Žao mi što se DPS naljutio, ali moj posao je da brinem o Srbiji

Standardi za članstvo u EU ostaće isti, menja se samo način ocenjivanja napretka

Rusija i Turska kontrolišu energetsku budućnost Balkana

Izborni cenzus biće spušten na tri odsto

Nezaposlenost 2020. i ispod 9,5 odsto

Zapadni Balkan i članstvo u EU: Još jedna "ključna godina" ili još jedno ništa

2020 - godina izbora na Zapadnom Balkanu

Od danas novi zakoni, nova pravila, nova poskupljenja…

Isti izazov i za vlast i za opoziciju

Patrijarh i predsednik Vučić se nadaju da će doći do smirivanja tenzija u Crnoj Gori/Apel za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori i regionu od Beograda

Proces proširenja se zaustavlja sve dok EU ne sprovede unutrašnje reforme

Jeremić: Država Srbija ćuti na dogadjaje u Crnoj Gori jer režim ima svoje dilove

Vučić i Brnabić predstavili Nacionalni investicioni program Srbija 2025

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button