glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

lajcak sud1 hutovo blato
amfilohije-3 naucnici0 slanina eu55 igor22 mirjana-karanovic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

  Hrvatska postavila ogradu na granici s BiH zbog migranata

izvor: agencije         foto:                                                                              21.02.2020

migranti-zica

SARAJEVO – Hrvatska je jutros postavila ogradu u blizini Graničnog prelaza Izačić na severozapadu naše zemlje, kako bi ojačala granicu zbog migrantske krize, potvrđeno je sarajevskom portalu Kliks iz hrvatskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Pomična barijera je postavljena na teritoriji Hrvatske u mestu Ličko Petrovo Selo, navodi portal i dodaje da će hrvatski graničari na taj način dodatno ojačati granicu i sprečiti eventualne pokušaje migranata da uđu u tu zemlju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RH se pozivaju na šengenski katalog EU za nadzor spoljnih granica, povratak i ponovni prihvat, u kojem je navedeno „da granične prelaze i neposredno okolno područje treba tehnički nadgledati, a granične provere i nadzor treba da budu osvetljeni”, prenosi Tanjug.

„Granični prelazi, u pravilu, treba da budu odvojeni ogradom, a izuzeci mogu da budu napravljeni u slučaju graničnih prelaza za lokalni granični promet”, navodi se u odgovoru ministarstva.

Dodaje se da su temelji za postavljanje pomične fizičke barijere napravljeni i ranije na nekim graničnim prelazima u Hrvatskoj, kao na primer na graničnim prelazima Gejkovac, Pašin Potok, Erdut i Batina.

Iz ministarstva najavljuju da će biti postavljeno još ograda, ako se ukaže potreba u skladu s analizom rizika migrantske krize.

 

 

Milanović unapred zamolio za razumevanje za svoje greške

Španija zbog Kosova ne šalje premijera na Samit EU-Zapadni Balkan u Zagreb

Plenković: Zapadnom Balkanu u maju vremenski okvir pregovora o članstvu u EU

Šta Hrvatskoj donosi predsedavanje EU, a šta znači za region

Milanović i Grabar-Kitarović pozvali glasače da ih podrže u drugom krugu/Ko će biti hrvatski predsednik odlučiće Škorovi glasači

Ulaznica za Pantovčak – Merčepa osloboditi, Vučića zabraniti

Zašto Slovenija konfiscira dio imovine Agrokora?

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button