glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

poplave55 skupstina555 freedom barometar
eu srbija 7 djilas3 granica 4 lekovi11 novak-zverev Jokic-11

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Ja sam za razgraničenje na Kosovu, to je apsolutno najzdravije za Srbiju i Srbe    

izvor: agencije  foto:                                                                            06.06.2019.

av000 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se zalaže za razgraničenje na Kosovu ocenivši da je to "apsolutno najzdravije za Srbiju i Srbe".

On je za televiziju Prva rekao i da će referendum na tu temu biti raspisan ako bude imao nešto da predloži narodu, a, kako je rekao, predlog trenutno nema.

"Ja sam za razgraničenje i toga se ne stidim, ali Srbi su protiv toga i ja sam razumeo poruku naroda. Mi nismo spremni da čujemo istinu oko Kosova, čak i kad je svi znaju. Neće to ljudi da prihvate jer to dira u njihove emocije", kazao je predsednik Srbije.

Govoreći o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu posle upada jedinice ROSU u opštine sa srpskom većinom, Vučić je rekao da je sednica SB UN uvek važna zbog "statusnog pitanja" ali je i ocenio da je skup u Parizu početkom jula u organizaciji francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke premijerke Angele Merkel, "mnogo važniji", iako, kako je naveo, nije siguran da će uopšte biti održan.

"Fridom haus nema ništa novo, reč je o dva teksta na osnovu prošlogodišnjeg izveštaja"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poslednji nalazi američke nevladine organizacije Fridom haus o stanju medijskih sloboda ne predstavljaju "ništa novo" već da se radi o dva teksta napisana na osnovu prošlogodišnjeg izveštaja čije su suštinske mete, kako je ocenio, madjarski premijer Viktor Orban i američki predsednik Donald Tramp.

Gostujući na televiziji Prva, Vučić je rekao da u tom nalazu ima "na desetine stranica, a da je za Srbiju izvučen samo antrfile".

"Fridom haus nema ništa novo. Ovo nije izveštaj već se radi o dva teksta pri čemu je jedan pisala žena iz Madjarske i njena meta je bio Orban, a druga suštinska meta Fridom hausa bio je Tramp", ocenio je Vučić.

On je odbacio kritike na račun medijskih sloboda u Srbiji navodeći da o pritisku govore oni koji "hoće da napišu šta god hoće".

"To nisu opozicioni već tajkunski mediji, Djilasovi, Miškovićevi i Šolakovi koji su dobili sve dozvole države. Mi moramo da pravimo bolje okvire i da budemo otvoreniji, a kriv sam što neću da idem na N1 jer ne znam o čemu da razgovaram sa ljudima koji 24 časa vode kampanju protiv mene iako nemaju nijedan argument", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da je spreman "za svaku vrste promene" na RTS-u, dodajući da su neki od predstavnika opozicije "četiri puta više" gostovali na Javnom servisu od njega iako je predsednik države.

Američka nevladina organizacija Fridom haus je u novom izveštaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i madjarskog premijera Viktora Orbana navela kao primere vodja koji vešto rade na gušenju nezavisnih medija.

Glavna autorka izveštaja Fridom hausa Sara Repuči izjavila je za Glas Amerike da je "uočljiv pad medijskih sloboda otkad je na vlasti Aleksandar Vučić i zaista postoji ozbiljan razlog za zabrinutost".

Vučić: Redovni izbori u martu ili aprilu, otvorićemo nova pregovaračka poglavlja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori biti održani u martu ili aprilu 2020. godine.

On je za televiziju Prva rekao i da se "neće desiti" da Srbija ne otvori nova pregovaračka poglavlja sa EU.

"Otvorićemo poglavlja, to gradjanima nije naročito važno ali nama jeste jer govori o tome šta radimo, u kojim smo oblastima napredovali a u kojima nismo. Ima stvari koje ćemo morati da menjamo, rekao sam da osim u izuzetnim situacijama poput medjunarodnih ugovora, ne može više da se ide na menjanje zakona po hitnom postupku", kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da rasprava o budžetu "mora da dodje na vreme" i da poslanici imaju duplo vreme da razgovaraju o toj temi.

"Mora biti i javnog slušanja u parlamentu i to moramo raditi zbog sebe a ne zbog Evrope", kazao je Vučić.

 

 

Djilas: Da bi bilo izbora vlast i opozicija moraju da se dogovore, mora jedna opoziciona lista

Teške posledice poplava i zbog nemara

Srbija od EU dobija donaciju za pripremu projekata

Fridom haus: Orban i Vučić vodje koje vešto rade na gušenju nezavisnih medija

Amerika želi hitan nastavak dijaloga – medijske slobode uslov za Srbiju

Fridom haus: Vlasti u Srbiji suzbijaju nezavisne medije, REM ne radi kako treba

Gej vanbračnim zajednicama priznaće se imovinska prava

Predsednik ruske Državne dume: Upad Prištine na sever Kosova provokacija, UN da zauzmu stav

Voda se povlači sa poplavljenih područja, sledi utvrđivanje materijalne štete

Stručni tim Jedan od pet miliona predstavio preporuke u oblasti slobode medija i izbornih uslova

Sudbina Evrope posle izbora

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button