glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

mitrovica777 OLUJA-1 savez za srbiju
radnici88 eu66 peljesacki-most-nacrt part-izv djukic4 petric

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Srbi asimilovani i bez prava u Crnoj Gori, Albaniji, Federaciji BiH                 

izvor: agencije  foto:                                                                               04.08.2018.

mitropolija-crnogorsko-primorska

Tokom proteklih deset godina srpski narod koji živi u oklonih devet država i regiona, sa izuzetkom Mađarske i Rumunije je sistematski lišavan prava i asimilovan, a u Crnoj Gori, Albaniji, Kosovu - UNMIK i Federaciji BiH osporavanje prava je najotvorenije, a pritisci i asimilacija su najveći, navodi se u desetom godišnjem Izveštaju o političkim pravima 1,8 miliona pripadnika srpskog naroda koji objavljuje Napredni klub.

Broj pripadnika srpskog naroda kontinuirano opada, oko 15% ukupnog broja na svakih deset godina, asimilacija je očigledna, srpski narod predstavlja jedinu zajednicu u Evropi protiv koje u ovim državama i entitetima traju neprekidne kampanje mržnje i uvreda”, navodi se u izveštaju.

A predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić naveo je da Srbima svake godine u Crnoj Gori, gde nisu doneti identitetski zakoni, svake godine bude ukinuto neko pravo.

Recimo, ćirilica u Dnevniku, ćirilica u „Pobjedi, traju kampanje mržnje prema njima...”, naveo je on za N1.

Antić je izjavio da je stanje teško i u Hrvatskoj gde svake godine dođe do novih sistematskih pritisaka i napada i podsetio da je u ovoj zemlji između 25.000 i 30.000 Srba izgubilo stanarsko pravo.

U BiH, gde su stranci uticali, u siromašnoj BiH, skoro svi stanovi su vraćeni. U Federaciji BiH nije vraćeno vojnicima RS i JNA, a za to vreme je Republika Srpska vratila svima i šahitima, i junacima rata i njihovim porodicama”, rekao je on.

U izveštaju Naprednog kluba navodi se da je tokom 2017/2018. došlo do velikog i sveobuhvatnog napada na autonomiju Republike Srpske sa ciljem ukidanja entitetske policije, da traje kontinuirani napad na srpske ustanove i Mitropoliju crnogorsko-primorsku u Crnoj Gori, te da je po Srbe nepovoljna „Tiranska platforma” postala državna politika u Makedoniji.

Srpski narod je takođe jedini evropski narod čije pripadnike na dnevnom nivou napadaju u Hrvatskoj i na Kosovu-UNMIK”, navodi se u izveštaju i dodaje da i u Sloveniji, gde je došlo do delimičnog napretka u rešavanju slučaja 20.000 izbrisanih iz državljanstva, Srbi, kao najveća manjinska zajednica još uvek nisu dobili čak ni status nacionalne manjine.

 

 

Osnivači Saveza za Srbiju u Šapcu predstavili program od 30 tačaka i odgovarali na pitanja gradjana

Vašington i podela Kosova

Novosti: London ne dopušta raspravu o Kosovu u Savetu bezbednosti

Makron: Buduća Evropa u tri kruga, uz mesto i za Rusiju i Tursku

Amerika spremna da podrži kompromis

Jeremić: Postoji način kako doći do rešenja bez trajnog odricanja Kosova

Brnabić: Srbija konačno ima sagovornike u administraciji SAD

Nedeljnik: Odredjeno 30 tačaka programa Saveza za Srbiju

Brnabić: Odnosi između Srbije i SAD mogu biti kao pre sto godina

Nedić nije rehabilitovan

Šta je rešenje za kosovski čvor i šta je na stolu u Briselu?

SPC : Patrijarh neće da se izvinjava Milu

Vučić: Želimo dobre odnose i bolji položaj Srba u Crnoj Gori

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button