glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel11 migranti8 roba
mip11 nedic ana1 spartak5 partizan-tarakija srb-cro3

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Brnabić: Srbija konačno ima sagovornike u administraciji SAD               

izvor: agencije  foto:                                                                               27.07.2018.

brnabic1

VAŠINGTON– Srbija u američkoj administraciji konačno ima sagovornike koji su spremni da saslušaju njene stavove, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić i izrazila zadovoljstvo rezultatima svoje trodnevne posete SAD, uz veliki broj sastanaka, čija je jedna od tema, ističe, bio odnos Beograda i Prištine.

Naravno na svim sastancima je odnos Beograda i Prištine bila jedna od tema. Kako ne bi, kada je to najveće otvoreno pitanje i najveći izvor nerazumevanje između SAD i Srbije”, rekla je Brnabić za Tanjug odgovarajući na pitanje da li je sa američkim predstavnicima razgovarala o rešavanju pitanja KiM i da li SAD podržavaju kompromisno rešenje ili insistiraju da Sbija prizna jednostrano proglašenu nezavosnost Kosova.

Jedan od ciljeva njene posete je, kaže, bio je da svim sferama američkog društva, a pre svega političkim, proba da objasni šta je to što je Srbija sve uradila u poslednjim godinama i kako se to odražava na regionalnu stabilnost, kao i to da Srbija danas jeste i stabilan i predvidiv i hrabar partner u odnosu na koji bi SAD „možda mogle malo da promene stav”.

Ono što je meni bilo drago da vidim, to je da je ova admistracija spremna da sasluša i Beograd. Imaćemo i u septembru neke od zvaničnika koji će doći iz SAD u posetu regionu i Srbiji. Drago mi je da konačno imamo sagovornike koji su spremni da slušaju”, kaže Brnabić.

Prenoseći utiske, navela je i da je sastanak sa ministrom finansija Stivenom Mnučinom bio odličan, sa konkretnim temama.

Nastavićemo da radimo zajedno. Najdraže mi je to što moj tim ima sada jako dobru, direktnu komunikaciju sa njegovim najbližim saradnicima, tako da je taj sastanak bio samo šlag na torti, a oni nastavljaju rad”, kaže Brnabić.

Jutros je, kako navodi, imala radni doručak sa poslovnim savetom za međunarodne odnose SAD, i dodaje da je imala odlične sastanke sa organizacijama civilnog društva u SAD, i onima koje su aktivne u Srbiji i onima koje nisu aktivne u Srbiji.

Nadam se da sam uspela da iskoristim priliku da predstavim Srbiju svim sferama američkom društvu”, kaže Brnabić.

Brnabić je rekla da je njena poseta SAD bila odlična, ali jako naporna i da joj se čini da je u SAD mnogo duže nego samo tri dana koliko je trajala poseta.

Jedna lična opservacija, jedva čekam da večeras krenem kući. Odlična poseta, dali smo sve od sebe, ne samo ja, nego ceo moj tim. Ja im zahvaljujem na tome”, rekla je premijerka.

 

 

Nedeljnik: Odredjeno 30 tačaka programa Saveza za Srbiju

Brnabić: Odnosi između Srbije i SAD mogu biti kao pre sto godina

Nedić nije rehabilitovan

Šta je rešenje za kosovski čvor i šta je na stolu u Briselu?

SPC : Patrijarh neće da se izvinjava Milu

Vučić: Želimo dobre odnose i bolji položaj Srba u Crnoj Gori

Patrijarh Irinej: Položaj Srba u Crnoj Gori kao u doba NDH

Visoki savet sudstva traži veću zaštitu sudske nezavisnosti i primenu principa podele vlasti

„Zamrznuti konflikt“ gura Srbiju u – rat?

Vučić: Prvi put imamo operativna saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića

Britanski izveštaj: Zapadnom Balkanu trebaće 50 godina do standarda EU

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button