glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

gas parlament bih4 megtrend
vuk11 exit77 bg zagadjenje presadjivanje-testisa liscevic hr-viki

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

    Skupština RS 16. decembra o budžetu tog entiteta            

izvor: evn  foto:  vn                                                                               09.12.2019.

skupstina_9 

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS), na kojoj bi poslanici trebalo da razmatraju prijedlog budžeta za 2020. godinu, biće održana 16. decembra sa početkom u 12 časova, odlučio je danas Kolegijum Narodne skupštine.

Na dnevnom redu je ukupno sedam tačaka dnevnog reda među kojima će se po hitnom postupku razmatrati i Program ekonomskih reformi RS za period od 2020. do 2022. godine, te prijedlog zakona o izvršenju entitetskog budžeta za narednu godinu.

„Razmatraće se Izmjene zakona o doprinosima, prijedlog odluke o iznosu garancije koje može izdati Republika Srpska u 2020. godini, Prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju i Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2020. godinu“, rekao je nakon sjednice Kolegijuma predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Održavanje osme posebne sjednice zatražila je Vlada Republike Srpske, koja je 5. decembra usvojila prijedlog budžeta za 2020. godinu i Program ekonomskih reformi za period od 2020. do 2022. godine.

Predloženi entitetski budžet za iduću godinu iznosi tri milijarde i 425 miliona maraka (oko milijardu i 712 miliona evra) i veći je u odnosu na ovu godinu za oko 54 miliona evra.

Šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić izjavio je nakon današnje sjednice Kolegijuma Narodne skupštine da će opozicione stranke prisustvovati posebnoj sjednici entitetskog parlamenta, te rekao da opozicija zamjera Vladi, kako je rekao, nenarodni budžet te to što se važan ekonomski dokument usvaja po hitnoj, a ne redovnoj proceduri.

„Ovakav budžet kakav predlažu, nije primjeren vremenu u kakvom se nalazi Republika Srpska. Cilj budžeta koji predlaže ova nenarodna vlast je da se samo zadrži sekta na vlasti i da oni mogu da nastave svoj posao za svoje privatne džepove, a sve ostalo, ovdje građani nisu važni. Imamo situaciju u kojoj se za javni sektor u idućoj godini izdvaja 100 miliona maraka (oko 50 miliona evra) i za kupovinu aviona i helikoptera 70 miliona maraka (35 miliona evra), a za realni sektor, prije svega se poljoprivredi podsticaji povećavaju za samo 4 miliona maraka (oko dva miliona evra). To je snaga i odnos nenarodne vlasti prema građanima Republike Srpske, prema poljoprivrednicima, a i realnom sektoru“, rekao je Stanić.

Prijedlogom programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina, definisano je osamnaest strukturnih mjera u okviru osam reformskih oblasti.

 

 

Dogovor Predsedništva BiH u skladu s vojnom neutralnošću RS

Održana sednica za pripremu izbora novog Saveta ministara BiH: Komisija podržala Tegeltiju

Dodik: RS nema nameru da se pridruži NATO

'Ne' za koncesiju Kinezima u Republici Srpskoj

Grujičić: Nisam proneverio novac za Srebrenicu

Zaključci Skupštine RS (ne)provedivi

Skupština RS: Dodik o krađi nadležnosti, Šarović o Dodikovim greškama

Dodik protiv bonskih ovlaštenja

Manje đaka manje plate u RS

Sarajevo hoće da naseli migrante u srpska mesta/Lokalno stanovništvo: Blokiraćemo puteve i institucije BiH!

Spoljnotrgovinski deficit BiH akutni problem ekonomije

Siva zona finansiranja političkih stranaka u BiH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button