glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

MOST-km dodik88 izbori 3
Zastava_1 Ivanic-i-Vucic digitalni-radnik FFS-1 zvezda-trnava JUNIORI 33

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Savez za Srbiju: Borba protiv kriminala, protivljenje članstvu Prištine u UN  

izvor: agencije  foto:                                                                               09.08.2018.

savez za srbiju

Budući osnivači Saveza za Srbiju večeras su u Užicu naveli da su medju glavnim tačkama programa Saveza borba protiv kriminala, protivljenje članstvu Prištine u UN, stvaranje uslova za fer izbore, nova ekonomska politika, zapošljavanje mladih i borba protiv siromaštva.

Domaćin skupa i predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović rekao je da je za slobodne i fer izbore neophodno da prestanu pritisci na birače i da svim političkim strankama bude omogućen ravnopravan pristup medijima, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Stamatović je dodao da će Savez bojkotovati izbore ako ti uslovi ne budu ostvareni, pa "neka Vučić sa Čedom, Čankom i radikalima dokazuje svetu kako je ’fpobedio’f u trci u kojoj je sam učestvovao".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je Savez pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji postavio kao jedno od najvažnijih tačaka okupljanja opozicije, i dodao da se mora učiniti sve da Aleksandar Vučić ne počini veleizdaju potpisivanjem sporazuma kojim bi bile precrtane granice Srbije, jer to ne bi bilo poslednje precrtavanje granica.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac naveo je da će sprovodjenje 30 tačaka programa Saveza stvoriti uslove za ostanak mladih u Srbiji, jer program podrazumeva stvaranje pravne države, podršku mladim bračnim parovima, obrazovanju i mladim talentima.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović je, upitan o novoj ekonomskoj politici Saveza, odgovorio da će se ona zasnivati na većim javnim investicijama, podršci domaćim preduzetnicima i eliminisanju partokratije iz javnog sektora.

Članica Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Gordana Marinković Savić rekla je da su najvažniji zadaci Saveza za Srbiju promena pogubne vlasti Aleksandra Vučića i potom sprovodjenje programa od 30 tačaka, od kojih je izdvojila borbu protiv siromaštva, porodičnu politiku i stvaranje uslova da se mladi zaposle i ostanu u Srbiji.

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović je, upitan kakvu korist gradjani imaju od toga što o njihovom novcu odlučuju političari, odgovorio da je došlo vreme da se u Srbiji odluči da li će se za sve pitati i o svemu odlučivati jedan čovek ili "milioni ljudi, odnosno svi mi".

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je da se Savez za Srbiju stvara kao brana daljem propadanju Srbije i da će najbolji ljudi, koji će biti izabrani na poštenim izborima, rešavati probleme korupcije, kriminala, kupovinu diploma, a moći će i da se posvete bankama koje "gule kožu gradjanima" jer ih štiti "Vučićeva miljenica, guvernerka Jorgovanka Tabaković".

Predstavnik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Vladimir Radosavljević je, upitan o sudbini radnika koji mahom u poznim godinama ostaju na ulici, pozvao radnike da se "opamete i uzmu stvar u svojeruke", jer se svakome može dogoditi da prodje kao radnici Azotare", koji su jednog meseca primali platu 70.000 dinara, a sledećeg se našli na ulici, jer je uvoznički lobi imao interes da zatvori fabriku.

Budući osnivači razgovarali su večeras sa gradjanima u Užicu u punoj sali gradske skupštine.

 

 

Brnabić: Moj deda je bio Hrvat, pa sam predsednik Vlade Srbije

NVO na Kosovu i Srbiji protiv podele ili razmene teritorija

Vučić: Tajnog rešenja za Kosovo neće biti, građani će znati sve

Nemirna granica Kosova i Srbije

Dačić: Nema boljeg vremena za rešenje pitanja Kosova i Metohije

MMF: Još ima prekobrojnih u Elektroprivredi Srbije

Analitičari o situaciji na KiM: Beograd "razobličio" kombinaciju Zapada/ Vuletić: Provokacija nije uspela

Vučić: Srbija će stajati uz svoj narod i neće dozvoliti da bude ubijan i proganjan

Srbi asimilovani i bez prava u Crnoj Gori, Albaniji, Federaciji BiH

Osnivači Saveza za Srbiju u Šapcu predstavili program od 30 tačaka i odgovarali na pitanja gradjana

Vašington i podela Kosova

Novosti: London ne dopušta raspravu o Kosovu u Savetu bezbednosti

Makron: Buduća Evropa u tri kruga, uz mesto i za Rusiju i Tursku

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button