glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

erdogan u srbiji eu_posao sastanak
cg diplomate migranti888 Vinca1 partizan22 mos srbija-0000

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Pucnjava, polomljena stakla, uništeni plakati, uoči lokalnih izbora u Makedoniji

izvor: agencije    foto:                                                                                     09.10.2017  

Skoplje_

SKOPLjE - Pucnjava u Aračinovu, slomljena stakla u Skoplju i uništeni plakati u Bitolju prvi su incidenti koje je makedonska policija zabeležila u poslednjih 24 sata u vezi sa predstojećim lokalnim izborima u nedelju, 15. oktobra.

Prvi i najteži incident zabeležen je u skopskom selu Aračinovo, gde je za sada neidentifikovana osoba iz automobila pucala u vazduh dok su, nedaleko od tog mesta, aktivisti albanske partije Besa lepili plakate.

Osoba koja je pucala odvezla se potom u nepoznatom pravcu, saopštio je makedonski MUP.

Portal „Plusinfo” navodi da je ta osoba upravljala vozilom marke „golf”, a da su aktivisti pokreta Besa čauru predali policiji.

U Skoplju u naselju Dračevo, nepoznata osoba kamenom je razbila prozor na lokalnom štabu partije „Ujedinjeni za Makedoniju” na čijem čelu se nalazi Ljube Boškovski.

Policija u Bitolju je podnela prekršajne prijave protiv tri osobe koje su sprejem šarale po plakatima kandidata za gradonačelnika iz redova vladajućeg Socijal-demokratskog saveza Makedonije, prenela je MIA.

Inače, u Skoplju je sinoć održan centralni predizborni skup koalicije „Za život u Makedoniji”, odakle je lider vladajuće SDSM Zoran Zaev zatražio podršku građana na lokalnim izborima.

Makedonija se menja, postaje bolja i nema nazad, poručio je Zaev i istakao da neće izneveriti poverenje građana.

Danas tražim podršku da zajedno oslobodimo Makedoniju ostataka režima, da dobar život dođe u svako selo, svaki grad... da izgradimo slobodne i razvijene opštine koje će povezivati građane i vratiti im nazad pare”, rekao je Zaev.

Zaev je naglasio da je nova vlada, na čijem je čelu, za četiri meseca izvukla Makedoniju iz međunarodne izolacije.

Izmirili smo se sa svim susedima. Od Bugarske smo napravili prijatelja i saveznika za evrointegracije. Stabilizovali smo i unapredili odnose sa Srbijom. Odnosi sa Albanijom i Kosovom su na najvišem nivou i bez otvorenih pitanja. Imamo iskren dijalog sa Grčkom. Makedonija je danas prijatelj sa susedima, zemlja koja odlučno korača ka NATO i EU”, poručio je Zaev, prenela je MIA.

Zaev je, takođe, izrazio uverenje da će Makedonija postati 30. članica NATO.

Kao simbol novog vremena, Zaev je najavio da će, kako je kazao „tenk” bivšeg premijera Nikole Gruevskog, odnosno vladin „mercedes” od 600.000 evra biti prodat, a od tih para kupljena ambulantna vozila.

 

 

Skoplje i Atina „peglaju“ sporazum

‘Biti il’ ne biti’ u Makedoniji

Dvojezičnost u Sobranju

Brnabić: Želimo dobre odnose sa Makedonijom

Sud: EU ima pravo da natera članice da prime izbeglice/Lekari bez granica osudili evropsku migrantsku politiku u Libiji

Vučić i Zaev: Dogovor o pet tačaka

Vlada Makedonije o glasanju u Unesku: Pratićemo stav većine u EU/Makfaks: Srbija ljuta, Makedonija predlagač za Kosovo u Unesku

Gošev: Mafija i dalje u vrhovima države Makedonije

Vlada Makedonije predložila uvođenje albanskog kao drugog zvaničnog jezika

Politiko: Zaev spreman na ustupke Grčkoj u vezi sa imenom/Lokalni izbori u Makedoniji biće održani 15. oktobra

Han: Makedoniji potrebno rešenje oko spora sa imenom

Zaev: Bugarska iskreno podržala Makedoniju na putu EU i NATO

Trenutak za kompromis oko imena Makedonije?

Makedonija menja ime i - ulazi u NATO ?

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button