glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

poseta u bih protest ramus2
tabla44 ministarstvo kulture Dacic u vijetnamu Zagadjenje ljubisa bogdan888

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Brnabić: Želimo dobre odnose sa Makedonijom

izvor: agencije    foto:                                                                                     08.09.2017  

makedonija11

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da nije razgovarala ni sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom ni sa ambasadorkom te zemlje u Srbiji Verom Jovanovski-Tipko o mogućnosti da Makedonija podrži članstvo Kosova u Interpolu, i poručila da će Srbija dati sve od sebe da sa Makedonijom ima samo najbolje odnose.

Brnabić je na prijemu povodom Dana nezavisnosti Makedonije upitana da prokomentariše medijske napise da će Makedonija možda podržati Kosovo u Interpolu i može li se to odraziti na odnose dve zemlje, rekla da o tome nije razgovarala ni sa makedonskim kolegom Zevom ni sa ambasadorkom te zemlje u Srbiji, i da će se o tome tek razgovarati.

Večeras ne bih pričala o tome. Večeras slavimo naše dobre odnose i Dan Makedonije. Srbija je otvorena, fleksibilna i daćemo sve od sebe da imamo najbolje odnose”, naznačila je premijerka, koja je u ime Vlade Srbije čestitala Dan Makedonije.

Ona je navela da je pre nekoliko dana razgovarala sa ambasadorkom Verom Jovanovski-Tipko o daljoj saradnji dve zemlje i podsetila da je uputila zvaničan poziv premijeru Zaevu da poseti Beograd u novembru.

Ostalo je da utanačimo datum i iskoristimo prvu posetu za planiranje zajedničke sednice dve vlade i očekujem dobru i uspešnu saradnju u budućnosti”, izjavila je premijerka.

 

Tipko:Razvoj dobrih odnosa sa susedima trajno opredeljenje

Ambasada Makedonije u Srbiji organizovala je večeras prijem povodom Dana nezavisnosti te zemlje, a ambasadorka Vera Jovanovska Tipko je poručila da je trajno opredeljenje Makedonije razvoj dobrih odnosa sa svim susedima.

Ti dobri odnosi, istakla je, ne podrazumevaju iluziju o nekoj idiličnoj atmosferi, već odnose u kojima se otvorena pitanja rešavaju kroz iskren dijalog, uzajamno poštovanje i obostrano poverenje.

Baš ka takvim odnosima stremimo sa prijateljskom Srbijom sa kojom nas vezuje mnogo elemenata prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a najviše ljudske relacije i uzajamne simpatije koje su trajna vrednost i podstrek za kontinuirano poboljsanje odnosa”, poručila je ambasadorka na prijemu kojem su, među ostalim zvanicama, prisustvovale premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Ambasadorka je dodala da je već tri godine u Srbiji u kojoj ima mnogo prijatelja, i da se u Srbiji oseća kao kod kuće.

 

 

Sud: EU ima pravo da natera članice da prime izbeglice/Lekari bez granica osudili evropsku migrantsku politiku u Libiji

Vučić i Zaev: Dogovor o pet tačaka

Vlada Makedonije o glasanju u Unesku: Pratićemo stav većine u EU/Makfaks: Srbija ljuta, Makedonija predlagač za Kosovo u Unesku

Gošev: Mafija i dalje u vrhovima države Makedonije

Vlada Makedonije predložila uvođenje albanskog kao drugog zvaničnog jezika

Politiko: Zaev spreman na ustupke Grčkoj u vezi sa imenom/Lokalni izbori u Makedoniji biće održani 15. oktobra

Han: Makedoniji potrebno rešenje oko spora sa imenom

Zaev: Bugarska iskreno podržala Makedoniju na putu EU i NATO

Trenutak za kompromis oko imena Makedonije?

Makedonija menja ime i - ulazi u NATO ?

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button