glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

skupstina rs european-court-strazbur agrokor
birodi Aleksandar Vucic ljubisa-ristic Vetrenjacce alas novak1111111

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

U osam opština Srbi protiv Srba

izvor: evn   foto: vn                                                                         18.10.2017

srbi kosovo

Raspored snaga NA KiM uoči nedeljnih lokalnih izbora. U Ranilugu četiri srpske političke organizacije istakle adute

 

Kao i proletos pri glasanju za pokrajinsku skupštinu, tako će i na nedeljnim izborima za lokalnu vlast na Kosmetu srpske stranke nastupiti u više kolona.

U trci za gradonačelnike u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu, Ranilugu, Zubinom Potoku, Gračanici, Klokotu i Partešu snage će direktno odmeriti kandidati različitih srpskih stranaka.

U Mitrovici su, osim dva albanska kandidata, srpski rivali - Goran Rakić iz Srpske liste (SL) i Oliver Ivanović iz GI SDP. U Leposaviću se nadmećU tri srpska kandidata - Zoran Todić (SL), Dragan Jablanović (PKS) i Nenad Radosavljević (GI "Narodna pravda"), u Zvečanu Vučina Janković (SL) i Dragiša Milović (GI "Za naš Zvečan"), dok su, recimo, u Ranilugu čak četiri srpske stranke istakle svoje adute za čelnika ove opštine - Progresivna demokratska stranka, Napredna stranka Kosova, SL i GI SDP. Za funkciju gradonačelnika se ukupno utrkuje 21 Srbin.

Igor Simić, portparol Srpske liste, koja ima podršku Vlade u Beogradu kaže da očekuje da će pobedom svih kandidata Srpske liste za gradonačelnike Srbi postati najjači politički faktor na KiM.

- Posle impozantne pobede Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima, na kojima je dobila više od 90 odsto glasova Srba u opštinama sa srpskom većinom, na predstojećim lokalnim izborima zaokružićemo jedinstveni politički korpus Srba na KiM. Iza ljudi koji su u SL stoje konkretni rezultati u prethodne četiri godine.

On poručuje i da pitanje KiM nije partijsko, već nacionalno i državno, i da SL nije politička partija već državni projekat koji objedinjuje sve Srbe na KiM "kojima je Srbija u srcu, a bolji život Srba na Kosmetu na prvom mestu".

Na drugoj strani, lider GI SDP Oliver Ivanović, koga je podržala DS, kaže da očekuje dobar rezultat svoje građanske inicijative, kao i da postane gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovici. On veruje da su, uprkos čestim izborima, građani motivisani da izađu na birališta, i dodaje da su mu, osim DS, podršku pružili i Pokret Saše Jankovića, Aleksandar Šapić, kao i Nebojša Medojević i DF iz Crne Gore.

NAPAD NA AKTIVISTE SRPSKE LISTE

Članovi Partije kosovskih Srba upali su u utorak u izborni štab Srpske liste u Leposaviću i nasrnuli na petoricu aktivista koji su zadobili lakše telesne povrede - saopštila je u utorak Srpska lista, koja je osudila ovaj "pokušaj linča" i pozvala nadležne da kriminalce privedu pravdi. Oni su naveli da je u njihov štab upao sin kandidata za gradonačelnika Dragana Jablanovića, Marko Jablanović, koji je, podsećaju, "optužen za šverc i preprodaju droge", kao i aktivista Partije kosovskih Srba Marko Vukašinović i da su oni "davili aktiviste SL, psovali i pretili ubistvom prisutnima". Naveli su i da se potom, supruga Marka Jablanovića "zaletela kolima i udarila aktivistu SL koji je bio kod bilborda, koji je odveden u bolnicu na preglede".

novosti.rs

 

Kosovo traži albanske pasoše

Mogerini: Nova faza dijaloga u decembru/Haradinaj: Nastavak dijaloga sa Beogradom nemoguć bez Amerike/Dačić protiv uslovljavanja dijaloga prisustvom SAD

Dojče vele: Kosovo nije postalo nezavisno pravno – neće ni Katalonija

Danijelson: Za Kosovo ostaju vize ako ne bude demarkacije i borbe protiv kriminala

Zajednicu koče i lokalni izbori

Dijalog Kosova i Srbije pod lupom opozicije

Haradinaj: Vučićev predlog o unutrašnjem dijalogu je pametan

Izabrana kosovska vlada, Haradinaj premijer, Srbima tri ministarstva/Haradinaj poručio na srpskom jeziku: Albanci poštuju druge

Nemačka štampa: Nova vlada na Kosovu je prava avantura/Kurti: Kosovo je talac Srbije

Haradinaj dobio mandat za sastav vlade

Veselji predsednik Skupštine Kosova

Srpska lista pita Srbiju

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button