glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel 9januar opozicija
av cg-eu penzioneri1 medicinari radnici rukometasi8

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Olenik: Kandidujem se za predsednika PSG, a to planira i Sergej Trifunović/ Trifunović ne želi da komentariše  

izvor: agencije  foto:                                                                             10.01.2019.

olenik 

Član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Aleksandar Olenik izjavio je da je jedini kandidat za predsednika tog pokreta, ali i da ima saznanja da glumac Sergej Trifunović planira da se kandiduje za tu funkciju, objavio je "Danas".

Olenik je za taj list rekao da je njegov program pre svega prepoznavanje nužnosti smene vlasti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

On je dodao da nema dileme da bi Srbija trebalo da teži i učini sve kako bi bila član EU, da bi Kosovo trebalo da postane punopravni član svih medjunarodnih organizacija i da bi trebalo voditi politiku "sa jasnom svešću o tome da je Kosovo faktički nezavisna država".

Pozvao je gradjane da se odazivaju gradjanskim protestima protiv nasilja koji se subotom održavaju u Beorgadu i ocenio da nije sasvim jasno koliki je upliv i uticaj Saveza za Srbiju na tom protestu.

Olenik je kazao da se zalaže za bojkot izbora pod trenutnim uslovima, a kao jedan od glavnih razloga navodi nedavno održane izbore u Lučanima, gde su biračima, kako je rekao, bile "zavezane oči i zapušene uši".

"Ako se ništa ne promeni do republičkih izbora, biračima će biti vezane i noge, a onda je potpuno besmisleno učestvovati u pravljenju fasade režimu Vučića da je Srbija država u kojoj vlada minimum uslova za demokratske izbore", rekao je Olenik.

Rok za podnošenje kandidatura za predsednika PSG je 18. januar, a izbori za novog predsednika zakazani su za 26. januar.

Osnivač PSG i bivši zaštitnik gradjana Saša Janković pre manje od mesec dana najavio je da se povlači iz politike i daje ostavku na tu funkciju na kojoj je bio od maja 2017. godine.

Trifunović: Ne želim da komentarišem izjave o kandidaturi za predsednika PSG

Glumac Sergej Trifunović izjavio je danas da ne želi da komentariše izjavu člana izvršnog odbora Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Aleksandra Olenika, kako bi on mogao biti jedan od kandidata za novog predsednika PSG.

"On može da izjavljuje šta god hoće, ali ja ne želim ništa da komentarišem", rekao je Trifunović za agenciju Beta.

 

 

Vučić za Fajnenšel tajms: Samo dogovor sa Kosovom donosi trajan mir regionu

Vučić i opozicija: Tako isti, a tako različiti

Danas je Božić, srećan praznik/Božićna poslanica patrijarha: Srbima se oduzima pravo na dostojanstven život

Briselski pregovori o Kosovu i dalje na "tankom ledu"


Učesnici protesta Jedan od pet miliona traže ostavku Bujoševića

Medijska koalicija: Suspendujemo dijalog sa Koordinacionim telom Vlade Srbije

Posla nema, plate neredovne

Ana Brnabić: U Srbiji postoji sloboda medija, ponosim se time. Srbija je sve sem diktature

Kosovo i Metohija najjači utisak 2018.

Nova pravila za sticanje penzije u Srbiji

Pitanja koja su ostala bez odgovora

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button