glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel6 gre-mak migranti0000
Izraelski F16 vlada3 comski laibach11 agasi8 luka

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Fudbalska groznica zvana - sličice     

izvor: evn  foto:                                                                                                      31.03.2018.

 rusija

 

Kolekcionarska groznica počinje u ponedeljak! Srpska kompanija "Polidor" i čuveni italijanski "Panini" kreću u akciju Svetsko prvenstvo Rusija 2018, a skupljači sličica širom planete biće u prilici da ovog aprila počnu "operaciju Mundijal".

- Izuzetno smo ponosni što i ove godine počinjemo sa prodajom albuma i sličica za ubedljivo najatraktivniji proizvod kompanije "Panini", koji distribuira naš "Polidor". Sa "Paninijem" imamo dugogodišnju saradnju koju smo započeli još 1996. godine i od tada distribuiramo proizvode za teritoriju Srbije i Crne Gore. Kao i obično, sličice za Svetsko prvenstvo su apsolutni hit kod nas i naših kolekcionara - kaže nam Dunja Milovanović iz kompanije "Polidor".

Nema sumnje da će pomenuta groznica okupirati Srbiju do početka Mundijala, da će dve strane na kojima je fudbalska reprezentacija Srbije i sličice sa brojevima od 400 do 419 sa grbom i likovima "orlova", biti posebno zanimljive svima u našoj zemlji.

- Tradicija sakupljanja sličica je ovde baš duga i na nju smo posebno ponosni. Poseban fenomen je što se ta kolekcionarska pasija prenosi sa generacije na generaciju i što sličice skupljaju bukvalno svi, od predškolaca do starije populacije. Napominjemo da se albumi i sličice štampaju u sedištu "Paninija" u Modeni i da podležu vrlo rigoroznim standardima kvaliteta - dodaje Dunja Milovanović.

Ove godine je posebnu buru u celom svetu izazvala cena kesice sa pet sličica od 80 dinara.

- To je isključivo odluka "Paninija" i ona je izazvala globalno negativne reakcije. Dakle, nabavna cena kesice, troškovi prodaje, porezi i tako dalje, uslovili su nažalost da se formira ovakva maloprodajna cena. Na primer, cena u Bosni i Hercegovini je 0,62 evra, u Hrvatskoj 0,66, Makedoniji 0,65, Sloveniji 0,70, Bugarskoj 0,82 evra, Nemačkoj, Italiji i Slovačkoj 90 centi ili Engleskoj 0,80 funti - kažu nam u "Polidoru".

Ipak, manija kolekcionarstva neće ni ove godine zaobići Srbiju.

- Dodatni motiv bi mogao da bude i podatak da će prvih 15.000 kolekcionara u Srbiji koji pošalju na našu adresu 50 praznih kesica dobiti na poklon poseban "Paninijev" dres sa prepoznatljivim logom - zaključuje Dunja Milovanović.

BROJKE

639 sličica je bilo u albumu Brazil 2014.

669 sličica je u albumu Rusija 2018.

80 dinara je cena kesice sa pet sličica

22 godine "Polidor" sarađuje sa "Paninijem"

novosti.rs

 

Čomski: Hrvati, Srbi, Bošnjaci, Crnogorci govore istim jezikom

Potrošačima mora sve da bude jasno

Novo PISA testiranje proveriće srpsko obrazovanje

Ima li pomeranje kazaljki i dobrih strana

Banke podstiču projekte hidro-centrala koji uništavaju reke Balkana

Istraživanje: Uspehom u osnovnoj školi nezadovoljno 44 odsto učenika, 12 odsto kaže da nisu srećni

Čije su crkve i manastiri u Crnoj Gori?

Kako je Tito proganjao Branka Ćopića

Godišnjica smrti Slobodana Miloševića/ Vučelić: Trn u peti transatlantske zajednice

Svaki četvrti nije otac deteta

Nemački mediji: Evropski satovi kasne zbog Srbije i Kosova

UNICEF: U Srbiji će do 2041. broj stanovnika pasti na 5,5 miliona

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button