glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

dijalog3 radnici888 united group
milo0000 Aerodrom-tt vuk-Jeremic22 Koronavirus-2 Vlade-Divac-Kobi-Brajant novak_77777

Second Second Second Second Second Second Second Second

  Đoković brani krunu u Melburnu

izvor; agencije       foto:                                                         30.01.2020.

 novak2222222

 

Đoković je na korak do osme krune na Australijan openu, ali i do povratka na prvo mesta svetske rang-liste

Novak Đoković je na korak do osme krune na Australijan openu, ali i do povratka na prvo mesta svetske rang-liste.

Srbin je u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije savladao jedanog od najvećih rivala Rodžera Federera 7:6, 6:4, 6:3.

Na radost teniskih sladokusaca u polufinalu Melburna dva velikana 50. put su ukrstili rekete, a Novak je ostvario svoju 27. pobedu nad Švajcarcem.

PRVI SET
0:1 Imao je Novak dve vezane brejk lopte već u uvodnom gemu meča, ali je Federer odličnim prvim servisom uspeo da ih sačuva, da bi posle dve propuštene gem prilike, Švajcarac treću pretvorio u poen za osvajanje prvog gema, koji je trajao skoro sedam minuta.

0:2 BREJK FEDERERA - Ono što nije Novak uspeo u prvom gemu, jeste Federer u drugom. Švajcarac je iskoristio prvu od dve vezane brejk lopte i već na startu meča oduzeo servis Đokoviću.

1:2 NOVAK VRAĆA BREJK - Lošiji početak meča nije uticao na Novaka. Zadržao je srpski teniser fokus i odmah uzvratio Federeru. Poveo je Đoković 0:30, Švajcarac je uspeo da dođe do 30:30, ali je potom napravio dve neiznuđene greške i olakšao srpskom asu put do brejka.

1:3 NOVI BREJK FEDERERA - Švajcarac ponovo ima brejk prednosti, pošto je treću brejk loptu pretvorio u poen za dva gema prednosti. Prethodno je Novak propustio dve vezane gem lopte, posle kojih je dva puta uspeo da spreči Federera da mu oduzme servis, ali ne i treći.

1:4 Federer potvrđuje brejk prednosti as servisom (šesti u dosadanjem toku meča), uz dva izgubljena poena (30:30).

2:4 Uz malu Federerovu "asistenciju" Novak je osvojio prvi gem na svoj servis, iako je on bio gotovo izgubljen. Đoković je servis gem otvorio duplom servis greškom, potom je Švajcarac došao do tri vezane brejk lopte, ali je onda Novaku proradio prvi servis, osvojio je naredna četiri poena i došao do gem lopte, koju nije iskoristio. Ipak, u naredna dva gema Federer je napravio dve neiznuđene greške i tako olakšao Novaku ostanak na brejku zaostatka.

2:5 Prvi put na meču jedan teniser je osvojio servis gem bez izgubljenog poena, bio je Rodžer Federer, pa će Novak u narednom gemu servirati za ostanak u setu.

3:5 Ponovo je Novak na razliku morao da osvaja servis gem, koji je otvorio sa 0:30. Naredna tri poena pripala su Đokoviću, koji prvu gem loptu nije iskoristio, ali jeste drugu, odličnim servis vinerom.

4:5 NOVAK VRAĆA JOŠ JEDAN BREJK - Dupla servis greška Federera nagovestila je epilog devetog gema prvog seta, koji je Novak osvojio bez izgubljenog poena.

5:5 Konačno je Novak osvojio servis gem bez mnogo drame. Srpski as je potvrdio brejk uz samo jedan izgubljen poen.

5:6 Federer je prekinuo Novakovu mini seriju od tri vezana osvojena servis gema i osigurao taj brejk, iako je Novak imao dve vezane brejk lopte. Ipak, kada je za njega bilo najvažnije, Švajcarcu je proradio prvi servis, koji mu je znatno olakšao osvajanje gema.

6:6 Uz dva izgubljena poena Novak odvodi prvi set u taj brejk.

7:6 Novak je odmah na startu napravio mini brejk, poveo 3:0, potom je osvojio još jedan poen na Federerov servis za 4:1, čime je utabao sebi put do osvajanja prvog seta. Taj brejk je srpski as osvojio rezultatom 7:1.

DRUGI SET
1:0 Lako, uz jedan izgubljen poen, Novak osvaja uvodni gem drugog seta.

1:1 Novak je propustio dve vezane brejk lopte, posle čega je Švajcarac prvu gem priliku pretvorio u poen za izjednačenje.

2:1 Novak bez izgubljenog poena osvaja 16. gem na meču.

2:2 Servis vinerom, uz dva izgubljena poena Federer ponovo poravnava rezultat.

3:2 Za razliku od prvog seta u kojem se skoro svaki gem igrao na razliku, na početku drugog nema prevelike neizvesnosti. Pet gem drugog seta Novak je osvojio uz jedan izgubljen poen.

3:3 Federer je spasao još jednu brejk loptu i zadržao drugi set u egalu.

4:3 Pokušao je Federer da ugrozi servis Novaku, poveo 0:15, ali je srpski as lako odbio taj napad i sa četiri vezana osvojena poena zadržao minimalnu prednost.

4:4 Federer s nulom osvaja osmi gem drugog seta

5:4 Ne dozvoljava Novak Federeru ni da pomisli da može da mu oduzme servis, pošto je još jedan gem u nastavku meča osvojio uz samo jedan izgubljen poen. Švajcarac servira za ostanak u setu.

6:4 BREJK ZA KRAJ DRUGOG SETA Strpljivo je čekao Novak svoju priliku, nije upadao u nervozu zbog propuštenih prilika i dočekao je da oduzme servis Federeru u najboljem trenutku, posle kojeg Švajcarcu nije bilo povratka. Pošto je prethodno spasao gem loptu, Đoković je prvu brejk priliku u 10. gemu pretvorio u poen za osvajanje drugog seta.

TREĆI SET
1:0 Odlično je Novak počeo treći set, osvojen uvodni gem uz samo jedan izgubljen poen.

1:1 Pretio je Đoković, došao do 30:30, ali nije uspeo da dođe do prilike da napravi brejk, pošto su naredna dva poena pripala Federeru.

2:1 Uz dva izgubljena poena Novak održava minimalnu prednost na početku trećeg seta.

2:2 Federer s nulom osvaja 27. gem u meču.

3:2 As servisom, osmim u dosadašnjem toku meča, Đoković osvaja gem uz jedan izgubljen poen.

4:2 BREJK NOVAKA Samo dva gema dele Đokovića od osmog finala Australijan opena. Srpski as je oduzeo servis Federeru, iako je ovaj vodio 40:15. Ipak, Švajcarac je potom napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i otvorio Novaku put do brejk lopte, koju je drugi reket sveta iskoristio forhend vinerom.

5:2 Iako je gem otvorio sa 0:30, Novak je uspeo da potvrdi brejk i Federer će u narednom gemu servirati za ostanak u meču.

5:3 Jedan od najbrže završenih servis gemova na meču pripao je Federeru, koji u narednom ima poslednju priliku da ostane u meču.

6:3 Novak je u finalu Australijan open, iskoristivši prvu meč loptu.

 

 

Novak zakazao klasik sa Federerom u polufinalu AO

Novak o "receptu" za Švarcmana i šta očekuje protiv Raonića

AO: Đoković u osmini finala/ Švarcman izbacio Lajovića

AO: Djoković i Lajović u 3.kolu, kraj za Krajinovića

Pobede Lajovića i Krajinovića na Australijan openu,Kraj za Kecmanovića

Đoković preko Štrufa do drugog kola/ Nišioka zaustavio Đerea

Novak protiv Štrufa na startu AO

Teniseri Srbije osvojili ATP kup

Srbija u finalu ATP kupa

Šampionske ambicije srpskih tenisera pred start novog Dejvis kupa

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button