glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

korupcija radnici888 izrael
QR--EK djokovic_66666 prlainovic Koronavirus-2 Vlade-Divac-Kobi-Brajant Kobe_

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

    Zloupotrebama vere žele da sruše Crnu Goru

izvor: agencije     foto:                                                                                 28.01.2020

milo1

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da se zloupotrebama verskih osećanja građana želi srušiti Crna Gora i pozvao građane da ne budu deo tog ludačkog pokreta i odbacio ocene da se Zakon o slobodi veroispovesti donosi zarad valorizacije turističkih objekata. On je, na sednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Titvu, poručio građanima da ne dozvole da se njihova verska sloboda zloupotrebljava na način na koji se zloupotrebljava ovih dana po Crnoj Gori, a zloupotrebljava se da bi se srušila Crna Gora.

On je, kako se navodi u saopštenju, pozvao građane da ne dozvole da budu deo „tog ludačkog projekta”, prenosi Beta.

„Mi imamo vrlo jasnu nameru, a to je da obezbedimo bespogovornu implementaciju onoga što su ustavna određenja u Ustavu Crne Gore, a to je odvojenost crkve i države i zagarantovana sloboda veroispovesti, kazao je Đukanović povodom Zakona o slobodi veroispovesti i protesta i litija koje organizuje Srpske pravoslavna crkva.

On je kazao da je Zakon pokušaj da državi vratimo ono što joj pripada, što je od nje nezakonito otuđeno. „I tu se sada upotrebljavaju laži i manipulacije, da se otima od crkve”, rekao je Đukanović.

On se osvrnuo i na, kako je rekao, drugu manipulaciju koja se plasira u javnosti a koja se odnosi na tvrdnje da neko želi da turistički valorizuje i privatizuje crkvene objekte.

„To je smešno i bedno i gotovo da ga ne treba komentarisati. Kome bi, sa zerom zdravog razuma, palo na pamet da od manastira pravi restoran, ili od crkve hotel. Dakle, to što su do sada koristili pravoslavni vernici koristiće i ubuduće, dakle sve što je bilo u funkciji ostvarivanja verskih prava i sloboda i dalje će biti u toj funkciji”, izjavio je Đukanović.

Kako navode iz DPS-a, Đukanović je komentarisao i „manipulaciju koju često u javnosti plasiraju predstavnici SPC i njima bliske opozicione stranke, a to je da se želi uzeti imovina od SPC i dati Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, registrovanoj 1993. u Crnoj Gori”.

„O tome zaista nema pomena. O tome ne govorimo u tom zakonu. Mi smo u svom programu kazali da želimo da obnovimo Pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, da želimo da to radimo kao odgovorni ljudi, zato što živimo u u jednom teškom paradoksu za balkanske uslove”, rekao je on.

 

 

Marković poziva Amfilohija na dogovor/Moleban na Cetinju, litija otkazana zbog pretnji

Amfilohije: Želimo temeljni ugovor poput onog sa katoličkom crkvom i Islamskom zajednicom

Kriza u Crnoj Gori ispod radara EU

Diskriminacija srpskih medija u Crnoj Gori

Litije širom Crne Gore – više hiljada ljudi u Baru i Podgorici

Ustavni sud će preispitivati Zakon, ali još ne po zahtjevu SPC

Molebani i litije u Crnoj Gori, vernici i sveštenstvo na ulicama

Premijer Marković: Posljednja opomena Amfilohiju

Zakon o crkvama u Crnoj Gori usvojen, poslanici DF privedeni

Zakon koji dijeli Crnu Goru

Ponovljen zahtev vladi da povuče sporni zakon o veroispovesti

Ko je politička kukavica, a ko šef UDBE/Rusija se nada da u Crnoj Gori neće biti ugrožena prava crkve

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button