glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

erdogan eu_posao sastanak
skoplje 4 migranti888 Vinca1 partizan22 mos srbija-0000

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Brnabić: Predsednik EP uskoro u Beogradu sa investitorima iz EU 

izvor: agencije  foto:                                                                                                                         11.10.2017.

ana22 

BRISEL - Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da će dolazak predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija u Srbiju biti jak signal podrške daljim ekonomskim reformama u zemlji.

Ona je posle sastanka sa Tajanijem u Briselu ponovila da Srbija ostaje predna evrointegracijama i regionalnoj stabilnosti.

"Srećna sam da mogu da građanima Srbije najavim vašu posetu Srbiji krajem januara kao i činjenicu da dolazite sa delegacijom investitora iz EU. To će biti jak signal i jaka podrška za naše dalje ekonimske reforme", poručila je Brnabić posle sastanka sa Tajanijem.

Premijerka Srbije kaže da je na ekonomskim reforma i fiskalnoj stbilnosti urađeno mnogo tokom madnata prethodne vlade u Beogradu, a da je zadatak ove vlade da radi na daljem privrednom rastu i reformama.

"Sada moramo više da se fokusiramo na vladavinu prava i reformu pravosuđa", poručila je Brnabić.

Ona je zahvalila EU na sektorskoj budžetskoj pomoći u oblasti reforme javne uprave i obrazovanja i istovremeno naglasila da je Srbija jak i kredibilan partner EU kada je reč o politici bezbednosti.

"Zajedničke snage srpske policije i vojske pokazale su da smo mi kredibilni partner i snažan EU u zaštiti i kontroli granica. Spečili smo 20 000 nelegalnih migranata da uđu u Srbiju i nastave put ka EU", izjavila je Brnabić i zahvalila se na razumevanju i stavu EU da je Srbija dala jedan od najboljih primera kada je bavljenje migrantskom krizom u pitanju. 

BRNABIĆ: ZA EU SRBIJA KANDIDAT ZA NOVI TALAS PROŠIRENjA

PREDSEDNICA vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Evropska unija vidi Srbiju kao iskrenog i odgovornog partnera i kao kandadata za novi talas proširenja.

Brnabić kaže da joj je bilo važno da njena prva zvanična poseta na mestu predsednice vlade Republike Srbije bude upravo Briselu kako bi se dao jasan signal da su evropske integracije najveći prioritet u politici Srbije.

"Napori Republike Srbije su u potunosti prepoznati u Briselu. Na Srbiju se računa kao na iskrenog i odgovornog partnera u evrointegracijama i sve što čujem jeste da je Srbija kandidat na koga se ozbiljno računa za novi talas proširenja", poručila je Brnabić iz Brisela gde se nalazi u dvodnevnoj poseti.

Premijerka Srbije naglašava važnost činjenice da u Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiji kao i među najvišim evropskim zvaničnicima postoji veliko inetrsovanje za njenu posetu i Srbiju.

Ona je najavila dolazak predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija u Srbiju početkom sledeće godine i zahvalila se komesaru za pregovore o proširenju Johanesu Hanu na datoj punoj podršci Srbiji, njenim evrointegracima i inicijativi predsednika Aleksandara Vučića o sprovođenju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Do kraja posete Briselu Ana Brnabić bi trebalo da se sastane sa predsednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom i šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini.

 

 

'Novi Pazar je moj zavičaj'

Analitičari: Migovi možda neće leteti do sredine 2018.

Danas: Ako Đilas bude kandidat možda i parlamentarni izbori

Balkan Barometar: Sve više gradjana regiona sumnja da će ući u EU

Erdogan u Beogradu, Balkan u turskim planovima

Vučić o presudi Oriću: Uzdržimo se od teških reči/Dačić: Ima li kraja bezobrazluku

Koliko će ljudi moći da glasa na beogradskim izborima?

Srbija uspešno sarađuje sa NATO, ali se to ne vidi u medijima

Sto dana Vlade Srbije - od gej premijerke do tetke u Kanadi

Fridom haus: Vapaj za pomoć srpskih nezavisnih medija

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button