glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

samit888 skupstina111 davor7
Evropska komisija taci5 mile33 facebook Marko-Nikolic Srbija-1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Beogradska filmska scena u novoj 2019. godini bogatija za još jedan festival  

izvor: agencije  foto:                                                                                                     03.01.2019.

DOK-fest

Filmsku scenu u 2019. upotpuniće još jedan beogradski festival - “DOK #1”, koji od 31. januara do 3. februara dovodi pred našu publiku 20 ključnih dugometražnih dokumentarnih filmova iz najnovije svetske produkcije.

Program je raspoređen u četiri programske celine (“Prvi korak”, “Na ivici”, “Vrhunci” i “Biografije”), a domaćin prvog izdanja festivala je “Kombank dvorana”. Kako je istakao direktor novog festivala Igor M. Toholj, “DOK #1” je nastao kao odgovor na potrebe publike da se u Beogradu pojavi festival čiji je program redukovan, saglediv i po meri gledaoca, ali takođe relevantan i aktuelan.
 

- Uspeh svakog filma merimo količinom emocija i zainteresovanosti koje on izazove kod publike. Takođe, u istoj ravni sa veteranima, laureatima i big time produkcijama, na ovom festivalu stoje i debitanti, autori koji su tek zakoračili na festivalsku scenu. Raznolikost, mogućnost široke publike da sagleda razne tendencije, stilove i tematske preokupacije savremenog dugog dokumentarca, to je naša misija - rekao je M. Toholj, najavljujući da će kompletan festivalski program biti objavljen 22. januara.

Prvo izdanje festivala neće biti takmičarskog karaktera, a bogatu selekciju filmova publika će imati priliku da vidi i posle njegovog oficijelnog trajanja, i to u Domu kulture Studentski grad.

OMAŽ KRVAVCU

Novi festival prikazaće više od deset kratkih dokumentaraca legendarnog jugoslovenskog i bosanskog reditelja Hajrudina Šibe Krvavca. Velikan kultnih igranih filmova “Valter brani Sarajevo”, “Vrtlog”, “Diverzanti”, “Most”, “Partizanska eskadrila” bio je i izuzetan dokumentarista.

 

 

Preminuo hrvatski glumac Ivo Gregurević

Preminuo poznati glumac Marko Nikolić

Škabo - Beogradski sindikat: Ne mislim ništa loše o bilo kom protestu protiv nepravde i nasilja

Glumac Met Dilon dolazi na "Kustendorf"

Dušan Kovačević: Nisam zalud trošio pero

Uliks Fehmiu: Uvek nam je neko drugi kriv…

Najveća „Noć knjige” do sada

Moderan džez s prizvukom Balkana

Gagi novac za film o Jasenovcu

Istinski heroj pokretnih slika

Premijera "Tereta": O ratnom zločinu nije lako pričati

Preminula glumica Radmila Andrić

Muharem Bazdulj: Svi okreću glavu od Jugoslavije

Vukosavljević: Posle razrešenja direktora, biramo novi UO Narodnog pozorišta

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button