glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel6 zeljka_6 parlament
otpad dodik8888 opozicija 00 mediji igor88 novak_3333333

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

    Noć muzeja 16. maja, najbolji izložbeni program dobiće nagradu

izvor: agencije  foto:                                                                                                13.02.2020.

Noc-muzeja-1

Ovogodišnja Noć muzeja održaće se 16. maja širom zemlje, a u okviru upravo osnovanog Fonda Marina Andrić biće nagrađen najbolji izložbeni program pripremljen premijerno za to veče.

U znak sećanja na istoričarku umetnosti i dugogodišnju saradnicu Noći muzeja, Fond Marina Andrić osnovan je kako bi podstakao razvoj kreativnih kustoskih ideja, podržao inovativne pristupe kada je reč o interakciji sa mladom publikom i dao vetar u leđa onima koji u Noći muzeja žele da pomeraju granice, navodi se u saopštenju organizatora Noći muzeja.

Marina Andrić je tokom višedecenijske karijere radila u JP Beogradska tvrđava, Sekretarijatu za kulturu Skupštine grada Beograda, Centru za likovno obrazovanje u Šumatovačkoj i u Domu kulture u Lazarevcu. Bila je članica Upravnog odbora Narodnog muzeja i učestvovala je u kreiranju master studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Kroz rad u školi, projekte na Arhitektonskom fakultetu i sa timom zaslužnim za uspeh Noći muzeja, negovala je svoju ljubav prema radu sa mladima, dobijala priliku da prati njihov razvoj i pomaže im da oblikuju svoju kreativnost i učine svoje radove vidljivim publici.

Posetioci Noći muzeja posebno pamte njene izložbe inspirisane romanom "Majstor i Margarita" ili likom i delom Mustafe Golubića.

Želja nam je da ovim konkursom stimulišemo i nagradimo instituciju i autora ili autorku projekta koji svojim zalaganjem, te programima koji se odlikuju inovativnošću i kreativnošću pomeraju granice muzejske delatnosti u Srbiji i na taj način pomažu da se kontinuirano neguje, obrazuje i animira domaća muzejska publika, navode organizatori.

Konkurs za najbolji premijerni program 17. Noći muzeja u Beogradu ima nagradni fond u iznosu od 150.000 dinara, a dodeljivaće se instituciji i autoru ili autorki projekta koji kroz svoje aktivnosti tokom 16. maja 2020. zadovolje sledeće kriterijume: originalnost ideje, inovativni pristup u realizaciji, kreativnost rešenja, primena postulata savremene muzejske prakse, interakcija s publikom, posećenost i atmosfera koju program stvara tokom Noći muzeja.

Budući da 70% posetilaca ove manifestacije čini mlada publika (uzrasta od 18 do 35 godina), ovaj konkurs se vodi idejom koju je zastupala i sama Marina Andrić: za mlade je potrebno kreirati savremene i komunikativne programe.

Zbog toga Noć muzeja otvara Fond Marina Andrić, kao laboratoriju za inovativne programe namenjene mladima.

Pravo učešća imaju isključivo sadržaji osmišljeni za to veče, a zainteresovani se mogu prijaviti do 1. aprila 2020. godine na adresu koordinacija@nocmuzeja.rs.

Glasanje publike biće organizovano po principu ankete u toku same Noći muzeja i to na lokacijama koje učestvuju u konkursu.

 

 

Trinaesti festival „Beldoks“ otvara omaž Radio Beogradu

Nova uredba preti da uništi srpsku produkciju

Saša Ilić "Ninov" laureat, priznanje u senci bojkota

Sedam decenija Kinoteke: Kamere Mike Afrike i Limijera u stalnoj postavci

Sunovrat "Ninove" nagrade: Ugledni srpski pisci bojkotuju kultno priznanje

Završen "Kustendorf": Trijumfovao film "Božićno jaje", Puriša Đorđević dobio nagradu za životno delo pa zasmejavao publiku

Počinje filmski Kustendorf

Preminula Neda Arnerić

U Srbiji u 2019. snimljeno više od 50 međunarodnih filmskih ostvarenja

Svet odlazi u nepovrat, osim putnika sa mojih slika: Cile Marinković o delima posvećenim unuku

Omaž najboljem srpskom scenografu: Završava se snimanje dokumentarca o Miljenu Kreki Kljakoviću

Kusturica ne snima film o Jasenovcu

Svi smo mi pomalo Gustav

Ko sabotira "Djecu Kozare" i "Žutu kuću"?: Filmski centar Srbije treći put nije podržao film o stradanju srpskog naroda u NDH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button