glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

samit-u-sofiji izbori na kosovu_s Aleksandar-Vucic
dinastija eu_posao tribina micic djokovic22222222 ff7

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Svetski mediji: Umesto Ibice, pravo na „Egzit“     

izvor: agencije  foto:                                                                                                17.05.2018.

 egzit7

 

U godini kada je drugi put osvojio titulu najboljeg velikog evropskog festivala, „Egzit“ ne prestaje da privlači pažnju svetskih medija, posebno onih sa globalnim dometom i nemerljivim uticajem

Si-En-En je nedavno ponovo označio „Egzit“ kao jednu od nezaobilaznih stavki za posetu Srbiji i njenim prirodnim lepotama, dok je američki magazin Forbs vidi ovogodišnji program novosadskog festivala kao njegov glavni adut.

Forbs je posebno izdvojio trenutno najprepoznatljiviji hip-hop sastav „Migos“, ali i najpopularnijeg di-džeja današnjice Dejvida Getu, proglasivši „Egzit“ mestom koje bi svetski džet set trebalo da doživi.

Ugledni Fajnanšel tajms u širem članku o Srbiji, zbog kojeg je urednik Lajonel Barber proveo dan u Novom Sadu i obilazio Petrovaradinsku tvrđavu, stoji da je „Egzit“ poput „Glastonberija na Dunavu“.

Britanski list Dejli mejl u opširnom članku o najboljim svetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlaže „Egzit“g kao zamenu za čuveno špansko ostrvo Ibica.

Ako su vam dosadili pozeri i gužve na Ibici, bukirajte sebi kartu za 'Egzit'“, piše novinar Dejli mejla, ističući Petrovaradinsku tvrđavu kao impresivnu srednjovekovnu lokaciju.

I prestižni Gardijan je početkom godine „Egzit“ izdvojio kao obaveznu stavku u globalnom kalendaru dešavanja, dok je list Miror otišao korak dalje i osim što je novosadski festival uvrstio među najbolje, objavio je i opširan članak posvećen samo „Egzitu“ ocenivši da će „siloviti program festivala prodrmati srpsku tvrđavu ovog leta“.

Vodeći evropski muzički magazin NME ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a među predlozima su se našli „Egzit“, ali i „Si star“.

Irski Ajrišegzeminer u dva članka izdvaja „Egzit“, a u naslovu retorički pita „Da li je 'Egzit' najviše kul festival u Evropi“, dok je njihov glavni konkurent Dejli edž izdvojio novosadski festival kao letnju destinaciju koja se ne sme propustiti.

Vodeći svetski turistički vodič Conde Nast Traveller na svojoj listi najboljih svetskih festivala, prepoznao je jedinstvene početke „Egzit“ festivala kao aktivistički napor mladih da menjaju svet oko sebe.

U istom tekstu Dejli edž portala našao se i „Si star“ u Hrvatskoj, još jedan festival u organizaciji „Egzit“ tima, te je pohvaljeno prošlogodišnje premijerno izdanje i nominacija za najbolji novi evropski festival.

Britanski Skidl (Skiddle) portal posvetio je čitav tekst „Egzit“, nazivajući ga „draguljem evropske festivalske scene“ i izdvojivši pet izvođača koji se ne smeju propustiti, dok je The Skinny sastavio listu najboljih mediteranskih muzičkih događanja među kojima su se našli i „Egzit“ i crnogorski „Si dens“.

Dži-Kju magazin u svom italijanskom izdanju naziva „Egzit“ jednim od najboljih festivala ovog leta u Evropi, a slično je uradio i Il Post uz ocenu da je novosadski festival pristupačniji za džep od drugih, a nudi vrhunski muzički program.

Novozelandski Staf (Stuff) predložio je čitaocima „Egzit“ kao jedan od „10 putnih trendova za 2018“ naglašavajuću istorijsku tvrđavu kao unikatnost festivala.

Egzit“ će biti održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

 

 

Atmosfera u EU više protiv nego za proširenje

Novi prostori i eksponati za posetioce Noći muzeja

Radnička klasa u tranziciji

Naši stručnjaci otkrivaju lica rimskih imperatora

Rekonstrukcija legijskog logora i „avantura park“ u Viminacijumu

Nutritivne deklaracije na prehrambenim proizvodima od 15. juna

Francuzi čitaju dva minuta dnevno, Estonci 13 a Srbi šest minuta

Nova pravila u osnovnim školama u RS: Nastava bez farmerki i pirsinga!

Kamenice kotorskog Bosanca

U Viminacijumu otkriven mauzolej iz trećeg veka

Spomenici kulture zarastaju u korov

U Srbiji za 10 godina odobreno 109 zahteva za azil

Balkanske zemlje najpodložnije lažnim vestima

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button