glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

miting policija1 taci-andjela
ministarstvo kulture studenti potomstvo mladi000 tomic77 gordic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Osnovana Stranka slobode i pravde Dragana Djilasa       

izvor: agencije  foto:                                                                            20.04.2019.

djilas3 

Kako je odlučeno na osnivačkoj skupštini, potpredsednici stranke su samostalna poslanica Marinika Tepić, Dejan Bulatović i Borko Stefanović koji će biti i zamenik predsednika. U predsedništvu stranke je i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Djilas je novinarima posle izborne skupštine rekao da će u fokusu stranke biti ekonomski razvoj i obrazovanje, a da će se po pitanju rešenja kosovskog problema zalagati za deklaraciju o pomirenju koju će usvojiti dve skupštine i za sporazum srpske i kosovske policije o saradnji kako bi se sprečio kriminal na Kosovu.

On je rekao da Srbija od te stranke očekuje da zaborave na partijske interese i da stave državne i nacionalne interese ispred svega i dodao da je potrebno menjati sistem, a ne samo vlast.

Prema njegovim rečima, u njihovoj stranačkoj platformi nalaze se osnovna rešenja za deset oblasti i njihov fokus biće na ekonomskom razvoju i obrazovanju, kao i na tome da ljudi više ne odlaze iz zemlje.

Djilas je rekao da Srbija i srpski narod treba da budu deo porodice evropskih naroda i da će se njegova stranka truditi da omoguće gradjanima Srbije isti nivo kvaliteta života kao zemljama EU.

On je rekao da ta stranka "ne beži od nijednog problema i da Kosovo i Metohija pripadaju i srpskom i albanskom narodu i da vlasti u Beogradu i Prištini hrane jedni druge".

Dodao je da parlamenti obe zemlje treba da usvoje deklaracije o pomirenju, kao i da bi obe policije trebalo da potpišu sporazume o saradnji i krenu u borbu protiv kriminala na Kosovu.

"Pomirenje dva naroda je rešenje, a ne teritorijalno razgraničenje", rekao je Djilas i dodao da je potrebno da se omogući sloboda kretanja, ekonomska saradnja, kao i saradnja u zdravstvu, obrazovanju, kulturi, sportu i borbi protiv kriminala.

Djilas je kazao da su neki od planova SSP-a i donošenje Zakona o ratnim veteranima, kao i to da svaka osoba starija od 70 godina koja nema prihode dobija socijalnu penziju od 12.000 dinara.

On je govoreći o današnjem skupu "Budućnost Srbije" predsednika Srbije Aleksandra Vučića kazao da je Vučić "prošlost Srbije, a ne njena budućnost".

Potpredsednik SSP-a Dejan Bulatović kazao je da će ta stranka tražiti odgovornost za sve što je aktuelna vlast radila i uništila u Beogradu i Srbiji.

On je kazao da će to biti teško uraditi, ali da će oni takodje krenuti u "ekološku obnovu zemlje".

Potpredsednica SSP-a i samostalna poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić navela je da su sloboda i pravda osnovne ljudske vrednosti, a da je u 2019. godine u Srbiji jedino vidljiva fiktivna sloboda.

"Tražićemo da nam se vrate institucije i ljudska prava", rekla je Tepić i dodala da "pravda ne dozvoljava da se dogadjaju "Savamala, Jutke, napad na Borka Stefanovića i paljenje kuća novinara".

Ona je rekla da je jedan od ključnih ciljeva te stranke lustracija i da oni koji su se ogrešili o zakone ne mogu biti kandidovani ili izabrani za javne funkcije.

"Sloboda ne ide bez pravde", navela je Tepić.

Potpredsednik te stranke Borko Stefanović kazao je da je danas "izraslo novo drvo slobode" i dodao da će pokazati da je čovek u centru politike SSP-a.

"Neće Srbija biti bolja dok svakom našem čoveku ne bude bolje", rekao je Stefanović.

On je kazao i da Srbija danas ima "novu kuću slobode i pravde".

"Drhtite tirani, kada znate da se stvara nova snaga", rekao je Stefanović i dodao da će "okovi padati brže".

Stranka slobode i pravde nastala je preregistracijom Zelene ekološke partije Zeleni na čijem je čelu bio potpredsednik sadašnje Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović.

 

 

Budućnost Srbije: Vlast neće podleći pritiscima

Opozicija više ne traži ostavke čelnika Srbije

Komersant: Beograd računa na usaglašavanje pozicije sa Moskvom oko Kosova/Dačić: Vučić i Putin 26. aprila u Pekingu

Gazeta: Nemačka i Francuska nude dupli suverenitet kao rešenje/Vučić: Užasno težak period pred Srbijom

Vučić: Razgovori u Berlinu nemaju veze sa bilo kakvim rešenjem za Kosovo

Deo opozicije na konsultacijama u Skupštini Srbije

Vlada usvojila leks specijalis o švajcarcima, otpis 38 odsto duga

Orban sa Anom Brnabić u Subotici, sastanak dve vlade/Orban sa  Vučićem u Subotici

Strani mediji o demonstracijama u Beogradu

Protest u Beogradu: Rok vlastima šest dana da ispuni zahteve

Učesnici zadovoljni samitom 16 + 1 u Dubrovniku, Grčka novi član

Vučićeva „poruka snage” opoziciji

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button