glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

ana333
granica 55 pristina666
ivanic77
dnk ekologija muzej tesle sff Novak-Djokovic00000

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Sberbanka podnela krivičnu prijavu protiv Todorića

izvor:  agencije                   foto:                                                                                     02.08.2017

sberbank

ZAGREB - Ruska Sberbanka podnela je krivičnu prijavu protiv Ivice Todorića, za kog tvrdi da je prikrivao finansijsko stanje ''Agrokora'' pre nego što su mu odobrili kredit od 100 miliona evra, piše zagrebački ''Jutarnji list''.

Taj kredit je odobren radi stabilizacije situacije, navodi list, precizirajući da su tri četvrtine iznosa otišle na plaćanje dobavljačima, 21 milion je potrošen na porez, a četiri miliona na plate zaposlenih.

Rusi su nezadovoljni statusom kredita, koji nije dobio senioritet, odnosno prvenstvo u naplati, a krivičnu prijavu nisu želeli da komentarišu.

Iz Agrokora sum juče pozvali dobavljače da daju izjavu o nameri za učešće u finansiranju koncerna uz isporuku robe, odnosno pružanje usluga u vrednosti do najviše 50 miliona evra, piše Jutarnji.

U Agrokorovom saopštenju se ističe da je kompanija 8. juna 2017. godine sklopila ugovor o najstarijem (super-priority) kreditu, kojim je predviđena i tranša kredita u iznosu od najvise 100 miliona evra, od kojih će se 50 posto koristiti za refinansiranje starog duga, a 50 posto za potrebe tekućeg poslovanja.

U tom kreditu, navodi se, kao kreditori mogu da učestvuju dobavljači ''Agrokora'' i njegova povezana društva uz istovremenu isporuku robe, odnosno pružanje usluga.

Hrvatsko udruženje poljoprivrednika je ovaj poziv ocenilo nezakonitim.

Prema podacima objavljenim u julu, Konzum je u prvih pet meseci ove godine ostvario prihod od 3,43 milijarde kuna (463 miliona evra), Konzum BiH 943 miliona kuna 127,3 miliona evra), a Tisak 805 miliona kuna 108,6 miliona evra), pokazuju prvi nekonsolidovani i nerevidirani podaci koje je vanredna uprava ''Agrokora'' objavila u najnovijem, trecem mesečnom izveštaju o svom radu.

U njemu su, pored ostalog, objavljeni i podaci o poslovanju nekih ključnih kompanija koncerna u petomesečnom razdoblju - podaci o prihodima i operativnoj dobiti odnosno EBITDA (dobit pre kamata, poreza i amortizacije), uz napomenu da, budući da još traje revizija finansijskih izveštaja za 2016. godinu, nisu mogli biti prikazani podaci za prethodnu godinu radi poređenja.

Ista situacija je i sa ostalim kompanijama. Belje, Vupik, PIK Vinkovci i Žitnjak su izvestili da neće objaviti finansijske izveštaje za 2016. godinu u ranije najavljenom roku do 31. juna, jer revizori do tada neće stići da završe posao, prenosi ''tportal''.

 

 

Poskupele takse za uvoz u Hrvatsku - 270 umesto 12 evra

Evropski sud: Legitimno vraćanje azilanata u Hrvatsku

Picula pozdravio inicijativu rešavanja granice Srbije i Hrvatske

Granica na Dunavu između Habzburga i Badintera

Forum u Dubrovniku - ohrabrenje za potencijalne članice EU

Paprene hrvatske putarine, "Indeks" nudi alternativne pravce

Predstavljena četiri nova glavna cilja strategije

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button