glavniBanner

Hier Lesen  

 

website translator plugin  

 
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button
 
prime_button
prime_button
prime_button
prime_button
prime_button
prime_button

 

NOVI DOKAZI O SLUČAJU DUŠKA JOVANOVIĆA: DNK na oružju vodi do ubice

izvor: evn foto: vn                                                                                                          24.08.2016.

dusko jovanovic

U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet radi provere navoda iz izveštaja koji sadrži navodna saznanja u vezi sa ubistvom Duška Jovanovića, saopšteno je "Novostima" iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

- Predmet formiran povodom izveštaja dostavljenog Tužilaštvu, koji je sačinio privatni detektiv, nalazi se u fazi izviđaja. Zbog interesa postupka koji je u toku, Tužilaštvo zasad ne može da saopšti više informacija. Istovremeno napominjemo da svako javno saopštavanje informacija iz bilo kog predmeta može da ugrozi postupak. Državno tužilaštvo blagovremeno saopštava sve informacije koje mogu biti dostupne u određenoj fazi postupka. Sve drugo predstavlja ometanje rada nadležnih državnih organa - navodi se u odgovoru iz Tužulaštva.

Ovim je praktično potvrđeno da je poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović bio u pravu kada je pre dva dana izjavio da je ponovo formiran predmet u tužilaštvu povodom ubistva vlasnika i urednika "Dana" Duška Jovanovića, što je prema njegovim rečima, potvrdila nezavisna detektivska istraga.

Vrhovno državno tužilaštvo će proveriti saznanja poslanika Demokratskog fronta Koče Pavlovića, da su pre 12 godina u Podgorici u ubistvo Duška Jovanovića, glavnog i odgovornog urednika "Dana" bila uključena trojica italijanskih mafijaša iz napuljske grupe "Sakra korona unita" i da je okidač povukao Đuzepe Đordano koji sa svojim ortacima izdržava zatvorsku kaznu u Italiji. To što je Pavlović saopštio rezultat je nezavisne detektivske istrage koju je naručio Miodrag Jovanović, brat ubijenog Duška.

- Devedeset dana u fiokama VDT čami ovaj nalaz bez ikakvog objašnjenja - kaže Koča Pavlović. - Radi se o nalazu čije navode je lako dokazati preko DNK analize. Za desetak dana nadležni iz Crne Gore i Italije bi mogli da otklone tu dilemu da li se na automatskoj pušci nalaze tragovi Đuzepeovih prstiju ili ne. Olakšavajuća okolnost je što se do njega može lako doći pošto izdržava kaznu zatvora od 30 godina. Prvi nalazi koje su forenzičari u Vizbadenu uradili posle ubistva idu u prilog mojoj priči, pa se zato krivica iako se nastojalo, nije mogla prebaciti na neke domaće mafijaške krugove. Ne postoji strah da bi se prvi nalaz DNK mogao izbrisati, jer je on zaveden u spisima predmeta. Prema tome, sada očekujem reakciju Stankovića i Katnića.

Povodom informacije Pavlovića jedino se oglasila Demokratska partija socijalista, koju je ocenila neozbiljnom i pretencioznom ne bi li domaću javnost "bombardovala tobožnjim saznanjem o ubici Duška Jovanovića".

Predsednik Komisije za praćenje istraga napada na novinare Nikola Marković, izjavio je da su tvrdnje poslanika DF ozbiljne i da tužilaštvo treba da ih ispita. On podseća da je nesumnjivo dokazana krivica Damira Mandića u slučaju ubistva Jovanovića.

- To ne znači da nisu i ostali. Tužilaštvo treba da odgovori ko je još i na koji način učestvovao u tome - kaže Marković. - Verujem da smo svi u Crnoj Gori zainteresovani da se ubistvo Duška Jovanovića konačno rasvetli, jer je to jedna velika mrlja na obrazu vlasti. Komisija nema ni zakonske ni ustavne nadležnosti da vodi istragu, već samo da vrši kontrolu dosadašnjih istraga. Mi ćemo zatražiti od tužilaštva da nas detaljno informiše šta je urađeno po ovom pitanju i kako ocenjuju navode privatne detektivske agencije - ističe Marković.

VIŠE PODRŠKE OD PRETNjI

- Autori nalaza su potpuno sigurni da su Italijani akteri ubistva - kaže Pavlović. - Uz to kategorični su i kada su u pitanju drugi pomenuti učesnici ovog strašnog zločina.

Na pitanje da li je možda dobijao pretnje zbog saopštene informacije on kaže da ih je manje bilo od podrške koju je dobijao.

- Zvali su me mnogi i dali podršku da istrajemo u borbi da se rasvetli ubistvo Jovanovića. Javile su se i one familije koje su ostale pre mnogo godina bez svojih članova, a da se ubice i nalogodavci još ne znaju - kaže Koča Pavlović.

novosti.rs

 

 

Franak švajcarski, muke crnogorske

Predizborni raskol opozicione trojke: Otići ili ostati u Vladi

OEBS traži javnu raspravu o zakonima o medijima u CG

Burne reakcije zbog spomenika Barešiću/Srbija poslala još dve protestne note Hrvatskoj

Sud usvojio sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića

Protiv Djukanovića u tri tabora

Sve više vehabističkih oblika obrazovanja na severu Crne Gore

Kremlj: Đukanović vodi antirusku politiku/ Vlada Crne Gore: Izjava Zaharove je nediplomatska

Crnogorski parlament: Od Doma lordova do balkanske krčme

Nagrada ili teatralan čin: Milion eura za razotkrivanje ubistva Jovanovića

Duma ponovo 'brani' Crnu Goru od NATO

Dvanaest godina od ubistva Duška Jovanovića

Marović vraća milion evra?

Bezbjednosna ranjivost Crne Gore: Stvarna opasnost ili smišljena kampanja

Proslava desete godišnjice nezavisnosti Crne Gore

Crna Gora na korak do ulaska u NATO

Formirana prelazna vlada, Krivokapić smijenjen

S. Marović priznao krivicu, izašao iz zatvora

Nastavak sednice u ponedeljak, Krivokapića nije stid

Na putu do prelazne Vlade: Blokade, zastoji, opstrukcije

Predsednici HR, SLO, CG: Stabilnost Balkana ključna

Elektroprivreda Crne Gore: Preko fiktivnih ugovora ispumpani milioni eura

Sporazum opozicije i vlasti u Crnoj Gori pred parafiranjem

Mogu li napadi u Briselu uticati na evroatlantske integracije

Dok se opozicija dogovara vladajuća partija počela izbornu kampanju

Crna Gora i Albanija se pripremaju za migrante

Sukob policije sa tužilaštvom: Na potezu premijer Đukanović

Izvještaj EP o Crnoj Gori: Duga lista zadataka

 

 

 

 

kontakt

 

uslovi koriscenja

naslovna

 

servis

> Der Titel der Seite wird von NetObjects Fusion 1&1 Edition generiert