glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

vucic-angela1 azilanti1 BRISEL-ZGRADA
curuvija0 gre-mak2 mladost-turist bakir444 zigon omic7

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Đukanović: U nedelju će trijumfovati velika postignuća

izvor: agencije     foto:                                                                                     13.04.2018

milo 5

PODGORICA- Kandidat vladajuće DPS, Milo Đukanović, poručio je da će, kako je uveren, njegova pobeda na izborima za predsednika Crne Gore, u nedelju 15. aprila, biti trijumf velikih postignuća.

„Srećna nam predsednička pobeda u nedelju. Još jednom će pobediti svetla majska zora i naša evropska Crna Gora”, rekao je Đukanović na konvenciji u Sportskom centru „Morača” u Podgorici.

On je birače pozvao da kažu „da” Crnoj Gori koja je za, kako je rekao, samo 20 godina „premostila jedan vijek”, navodi se u saopštenju DPS-a dostavljenom Tanjugu.

„Svih ovih velikih, istorijskih crnogorskih godina, tako i najvećih ljudskih i crnogorskih izazova, bili smo nepokolebljivo zajedno, kao bedem ujedno i jedno - ponosna i nepobediva Crna Gora. Zato ni nećemo stati na pola puta”, rekao je Đukanović, inače, bivši premijer u više mandata.

Đukanović je poručio i da nema vraćanja , kako je rekao, „balkanskim krvavim tmušama” iz kojih je, koliko juče, Crna Gora ponosno iznela i razborito digla glavu.

„Večeras ovde, u ovom iskrenom mnoštvu, u međunacionalnoj sprezi i solidarnosti; svešću o obnovljenoj državnoj nezavisnosti Crne Gore; prvi put u istoriji osiguranoj egzistenciji i budućnosti crnogorske države, okrenuti vrednostima kojima se legitimišemo članstvom u NATO savezu i našom pristupnicom porodici zemalja EU - mi kažemo: nema ILI- ILI!”, poručio je.

Uveren u pobedu u prvom krugu, Đukanović je kazao da će odbraniiti Crnu Goru uprkos, kako je rekao, „razrokim horizontima na političkoj sceni”.

„Danas pozivam onu drugu, manjinsku Crnu Goru, pozivam opoziciju da se okane uloge 'trojanskog konja' i posveti se Crnoj Gori. Crna Gora je vaša koliko i svih nas”, rekao je.

Protivkandidatima je poručio da su „rušilačke maske pale”.

U nedelju se, kazao je, određuje pravac petogodišnjeg napretka Crne Gore.

„Sve što smo radili i što želimo da zaokružimo članstvom u EU, bilo je zbog boljeg standarda građana. Danas možemo kazati da je ostvarljiv dugoročno održiv razvoj po meri svakog građanina”.

Državi su, kaže Đukanović, potrebne sveža energija i mlade generacije, a uslov za to je kvalitetno obrazovanje.

Prioritet će mu ostati razvoj države.

„Ne samo što smo je mukom stvorili već što je uslov svega. Institucijama države moramo oplemeniti kompetentnim ljudima, a oni kao i svi moraju shvatiti da je smisao postajanje institucija - pružanja usluga svim građanima”, poručio je Đukanović.

Pokrenuće, najavio je, inicijativu da se prevlada nasleđena podeljenost društva.

„To je gotovo misionarska potreba i mora biti započeta. Smatram da je važno i jačanje svesti o našem državnom identitetu. Još uvek nema sistematizovane brige o tome. Ne smemo tom pitanju biti marginalno posvećeni. Iniciraću formiranje posebnog tima koji će pripremiti nacionalni program na tu životno važnu temu”, rekao je lider DPS, koji je u jedom mandate već bio šef crnogorske države.

Uveren je da drugi predsednički kandidati, kojih je još šest, ne mogu pobediti.

„Ni predstavnik Fronta čijim se glavešinama sudi za pokušaj terorizma, ni predstavnica, kako sami kažu, manjeg dela opozicije, neće imati priliku da iskoriste drugi krug, zašto su i sami kandidovali”, uveren je Đukanović.

Đukanovića su inače podržale stranke vladajuće koalicije, među kojima su albanske i Hrvatska inicijativa, kao i veliki broj intelektualaca, sportista kulturnih i javnih radnika.

Đukanović želi bliže odnose sa Zapadom, ali i sa Rusijom

PODGORICA- Lider vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, kandidat te stranke na izborima u nedelju, izjavio je da želi bliže odnose sa Zapadom, kao i da bi takođe pozdravio poboljšanje odnosa sa Rusijom koji su pogoršani kada je Crna Gora postala najnovija članica NATO.

Đukanović je za Rojters rekao da je Crna Gora umešana u borbu između velikih sila.

„Poremećeni odnosi između Moskve i Podgorice su odraz poremećenih odnosa na međunarodnoj pozornici... mi se nadamo da će se ti odnosi oporaviti. Crna Gora je spremna da prihvati svaku inicijativu koja bi dovela do oporavka bilateralnih odnosa između nas i drugih zemalja”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Kremlj 2016. godine želeo da „pošalje poruku Evropi i Americi” da bi širenje NATO na Balkan narušilo njihovu sferu interesa.

Rojters podseća da je ruski predsednik Vladimir Putin u sredu rekao novom crnogorskom ambasadoru u Moskvi da se Kremlj zalaže za razvoj odnosa sa Crnom Gorom.

Đukanović kaže da su te izjave ohrabrujuće.

Bilo bi važno videti kakva dela će uslediti nakon takve ocene”, dodao je on.

 

 

Narod glasa za gospodara, a dobije 'englesku kraljicu'?

Mafija napokon zabrinula državu

Za koga glasa Crna Gora?

Đukanović kandidat za predsjednika Crne Gore

Falsifikatima do predsjedničke kandidature?

Do drugog kruga u više kolona

Dugo putovanje u Evropu

Politika kao unosan biznis

Dačić u Podgorici: Najbliži jedni drugima

Crnogorska bura o amnestiji

Dijalog o političkog krizi moguć

Brisel nikad oštriji prema Podgorici

Još jedan povratak Đukanovića?

Muk zvanične Podgorice

Nikada gore između Crne Gore i Rusije

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button