glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

dodik-vucic tabla1 merkel-donald
kripta trgovina kolena Srbija-Belgija sved srbija2222

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Brnabić: Prilika da promovišemo politiku i rezultate Srbije

izvor: agencije  foto:                                                                                                                  04.09.2017

 

ana11

Ana Brnabić će lično, kako je najavila, fokus staviti na digitalizaciju i obrazovanje, kao dva ključna prioriteta Vlade Srbije.

"Danas imam još jednu priliku da partnerima iz EU i regiona kažem koji su starteški pravci razvoja Srbije i vizije za budućnost Srbije i regiona u EU.

To je uvek dobra prilika da promovišemo Srbiju i naše uspehe, kao i neke probleme kojih ima i kako se sa sa njima suočavamo i rešavamo", objasnila je Brnabićeva.

Ukazala je da će glavna poruka, koju će preneti, biti digitalizacija i obrazovanje. 

Kada je reč o digitalizaciji, ne radi se samo o, kako je istakla, podršci startapovima, te naučno-istraživačkom radu, već o tome da mladi ostanu u Srbiji, pa i da se iz inostranstva vraćaju u zemlju. 

Takođe ističe da je važna digitalizacija javne uprave, kako bi država bila prisutnija i dostupnija građanima i privredi, odnosno bila servis građana i privrede. 

"Javna uprava mora raditi za građane i privredu, koji ih plaćaju", poručila je Brnabićeva. 

Tradicionalni Bledski forum počinje posle podne obraćanjem predsednika i premijera Slovenije, a centralni događaj je Panel lidera, na kojem će govoriti i premijerka Brnabić.

Brnabićeva Srbima u Sloveniji: Manje podela, više razgovora

Premijerka je izjavila da je uvek spremna da razgovara sa Srbima u dijaspori i regionu.

Srpskoj zajednici u Sloveniji je poručila da prevaziđe podele kojih ima i da uspostave bolju komunikaciju među sobom, kako bi kvalitetnije i konstruktivnije zastupali svoje interese. 

"Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, puno polaže na saradnju Srba u regionu i njihovo povezivanje sa maticom. U nedelju smo imali sastanak sa predstvanicima iz RS, nastavićemo u tom pravcu.

To, kaže, nije signal neprijateljstva prema bilo kome, već potpuno zdravorazumsko povezivanja Srba u regionu, kako bi sačuvali naše pismo, znali više jedni o drugima, i Srbi u regionu o matici.

Prema njenim rečima, to je pozitivan korak i u smislu regionalne saradnje.

"To vodi, paralelno, ka boljem povezivanju među zemljama u regionu. To je pozitivan korak, uz određenu dozu veće ozbiljnosti nas kao države, nego ranije", istakla je Brnabićeva.

Srbima u Sloveniji poručila je da komuniciraju bolje jedni sa drugima.

"Dosta je podela ovde. Mislim da treba da sednemo i dogovorimo se, pre svega, o tome ko će da bude predstavnik u Savetu vlade, nešto što nemamo, a što je važno. Malo manje podela, malo više rada i razumevanja", podvukla je premijerka.

Najavila je da će, kada god bude putovala u inostranstvo, odvojiti vreme da se vidi sa Srbima u regionu i dijaspori.

 

 

Mokranjac ujedinjuje našu dijasporu

Sve manje Srba u dijaspori

Jače veze sa dijasporom značajne i za evrointegracije BiH

Konkurs za novinare srpskih medija i organizacija iz regiona

Ambasada Srbije u Skoplju nastavila s radom/Vučić sa ambasadorkom Makedonije: Zaevu poziv za zajedničku sednicu/Zaev: Lepa reč i iskreno prijateljstvo rešavaju probleme

Srpske diplomate se vraćaju u Skoplje/Loši odnosi nisu dobri ni za Srbiju ni za Makedoniju

Konzularna pomoć dostupna svim građanima Srbije u Makedoniji/Skoplje: Neće biti dodatnih reagovanja na tvrdnje Beograda

Jača diplomatska mreža i po Aziji

Srbi iz regiona: Na jesen nacionalna deklaracija

Češka preduzeća traže lakše zapošljavanje radnika iz Srbije

U Beogradu otvorena nova ambasada BiH

Predstavljena studija o investicionim potencijalima srpske dijaspore

U Nemačkoj živi deset miliona stranaca/Kurc: Migrante vraćati u njihove zemlje/Cold play - Alians, pesma za pomoć migrantima

Tužilaštvo istražuje nestanak slika iz legata Matice dijaspore

Dani Srbije u srcu Pariza

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button