glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage ワbersetzung  

Ana Brnabic11 bl9 mediji_s
eu3 taci5 penzioneri1 suzana radnici Srbija-1

Second Second Second Second Second Second Second Second

Preminuo Dragoslav 各kularac     

izvor: agencije  foto:                                                                           

 seki

 

Legendarni srpski fudbaler, druga Zvezdina zvezda Dragoslav 各kularac, preminuo je u 81. godini

 

Fudbalski klub Crvena zvezda je u subotu pre podne obavestio navijače i ljubitelje fudbala da je preminuo Dragoslav 各kularac.

-FK Crvena zvezda sa velikim žaljenjem obave嗾ava javnost da nas je u 81. godini napustio legendarni Dragoslav 各kularac.

Druga Zvezdina zvezda, na 各ki, legenda, majstor u kopačkama, virtouz... Čovek koji je bio simbol jednog vremena, fudbaler čije će se ime i prezime uvek izgovarati sa po嗾ovanjem i divljenjem.

Dragoslav 各kularac rođen je 8. novembra 1937. godine u 閣ipu i svojim igrama i golovima u Zvezdinom dresu zaslužio je da se nađe u najužem izboru najboljeg igrača na啼g kluba svih vremena. Preminuo je 5. januara ove godine.

Jedan od najboljih driblera na ovim prostorima za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 1955. godine. Za 11 godina u klubu odigrao je 470 utakmica i postigao 119 golova, osvojio je sedam titula državnog prvaka i pet kupova. Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa Marakane koji je ostavio svom nasledniku u prvoj sezoni posle njegovog odlaska postao je 啾mpion Evrope i sveta.

Кralj driblinga“, druga Zvezdina zvezda odmah iza Rajka Mitića, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobednik, četvrta u svetu i druga u Evropi. Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i dao 啼st golova.

各ki ima, 嗾o je posebno voleo da apostrofira, pozitivan bilans u derbijima s Partizanom, u utakmicama koje je smatrao najvažnijim u karijeri. Često je znao da istakne koliko su mu na početku karijere značili saveti legendarnog Rajka Mitića, kakav je osećaj postići pobedonosni gol u večitom derbiju sa nepunih 18 godina, kako se nosio sa slavom...

Kroz Crvenu zvezdu je pro嗟o vi啼 hiljada vrhunskih sportista i svaki od njih je svojim primerom na terenu i van njega doprineo da sa ponosom milionska armija navijača izgovara ime svakoga od njih. Ipak, postoje ljudi kojima je uspeh predodređen, osobe kojima je u zvezdama zapisano da budu uspe嗜e i popularne. Za to je neophodno da posedujete veliki 啾rm, da budete džentlmen i gospodin, da vas obožavaju u dru嗾vu i obavezno ne嗾o 嗾o vas izdvaja od svih ostalih, da budete jedinstveni. Sve to je krasilo na啼g 各kija.

Uvek se borio za istinu i pravdu, o posledicama nije razmi嗟jao, bio je vrlo temperamentan, reagovao je srcem, a ne razumom.

Preuzeo je prvi tim Crvene zvezde kao trener u drugoj polovini sezone 1988/89. Već u sledećoj (1989/90) osvojio je duplu krunu sa velikih devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dinamo iz Zagreba (tada su se za pobedu dobijala dva boda). Ipak, 各ki za fudbal znači vi啼 od brojki i statističkih podataka, živeo je fudbal na sebi svojstven način.

Nema sumnje da će Dragoslav 各kularac zauvek biti upamćen kao jedan od najvećih u istoriji fudbala, a svi oni koji su imali čast da ga upoznaju i sa njim bar jednom porazgovaraju zauvek će ga čuvati u najlep啼m sećanju.

 

O tačnom vremenu održavanja komemoracije i sahrane javnost će biti naknadno obave嗾ena.

FK Crvena zvezda porodici i prijateljima na啼g 各kija izražava poruke najiskrenijeg saučeća - stoji u saop嗾enju za javnost Crvene zvezde.

 

 

閣a nas čeka u sportskoj 2019. godini?

Fudbalska 2018. donela nam je, pored rezultata, brojne anomalije i velike probleme

Fudbaleri Zvezde u Liverpulu nisu 嗽tnuli u okvir gola rivala, a odbrana jo jednom u L bila nemoćna Fudbal

Milojević: Liga 啾mpiona će biti nedostižna za srpske klubove

Fudbaleri Srbije u kvalifikacijama za EP protiv Portugalije, Ukrajine, Litvanije i Luksemburga

Napoli kaznio gre嗅e crveno-belih

Žreb za EURO U21: Srbija u trećem 啼喨ru/U plej-ofu sa 殻otskom, Norve嗅om i Finskom

"Orlove" probudio Prijović

Srbija dominirala, pa jedva savladala Crnu Goru

 

 

 

               05.01.2019.

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button