glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

1od5 66 bregzit bih-sluzbe hr
pristina666 av000 eu5 cern bsk simic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Poziv najuspešnijim stručnjacima iz dijaspore da pomognu razvoj Srbije  

izvor: agencije  foto:                                                                                                              31.03.2019

strucnjaci 222 

Stručnjaci koji zadovoljavaju postavljene kriterijume i prođu rigorozan proces odabira najboljih, biće stavljeni na listu raspoloživih eksperata koje će institucije Republike Srbije moći da angažuju kada su im potrebni, a na osnovu njihovih specijalnosti, saznajemo iz UNDP-a.

 

Kvalifikovani i odabrani stručnjaci, kandidati i kandidatkinje koji se prijave imaće priliku da doprinesu razvoju Srbije, radom u Srbiji u periodu koji će biti određen zajedno sa nacionalnim partnerom - državnim organom Republike Srbije, u skladu sa potrebama i mogućnostima koje predstoje u narednih 2-3 godine.

UNDP podržava Vladu Srbije u sprovođenju nacionalnog razvojnog programa, koji obuhvata niz reformi neophodnih za ubrzani ekonomski rast i društveni razvoj, kao i proces pridruživanja Evropskoj uniji.

Ovaj ambiciozni program uključuje digitalizaciju i ulaganja u infrastrukturu, kako na nacionalnom nivou, tako i na nivou lokalnih samouprava. Pored toga, neophodne su značajne investicije u zaštitu životne sredine, posebno u prečišćavanje otpada i otpadnih voda, kao i vodosnabdevanje, i podršku lokalnim zajednicama da postanu otpornije na krize uzrokovane kako prirodnim katastrofama tako i onima koje su posledica ljudskog delovanja. Imajući ovo u vidu, UNDP Srbija traži stručnjake, tehničke savetnike u sledećim oblastima:

Energetska efikasnost u građevinskom sektoru; Obnovljivi izvore energije; Hemikalije i opasni otpad; Upravljanje otpadom i otpadnim vodama; Procena ugroženosti i prilagođavanje na klimatske promene; Inventar emisija gasova staklene bašte i ublažavanje klimatskih promena; Zaštita životne sredine; Savetnik/ca za koncept održivih gradova; Zeleni/pametni urbani razvoj; Savetnik/ca za sprovođenje projekata finansiranih od strane međunarodnih finansijskih institucija; Upravljanje složenim građevinskim projektima; Hidrologija; Hidraulika; Bankarstvo i finansije u javnom ili u privatnom sektoru; Ekonomski razvoj; Javne finansije; Promocija nauke; Ubrzani razvoj start-up kompanija; Digitalna uprava; Informaciona bezbednost; Veštačka inteligencija i mašinsko učenje.

Konkurs je otvoren isključivo za kandidate sa najmanje sedam godina iskustva u oblasti za koju konkurišu, koji poseduju državljanstvo Srbije ili važeću radnu dozvolu u Srbiji.

Detaljne informacije o konkursu otvorenom do 11. maja 2019. mogu se pronaći na internet adresi rs.undp.org.

 

 

Konkurs za sufinansiranje projekata za dijasporu

Broj tražilaca azila u EU pao za 11%

EU traži 3,8 miliona novih radnika, samo Nemačka preko million

Dogovorena repatrijacija srpskih zatvorenika iz Austrije

Ostaje li BiH bez radnika zbog masovnih odlazaka?

Srpska kuća otvorena u Crnoj Gori

Konkurs za projekte u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button